HeKi vei väsyneiden taiston

HeKin ja FPS:n lauantainen kohtaaminen ei tarjonnut itähämäläiselle kiekkoyleisölle erityisiä hienouksia. Peliruuhkan rasittama kotijoukkue oli lopulta maalein 5-1 parempi kuin materiaalin kapeudesta kärsivät vieraat.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alkupuolella. Kaksi erää hyvin taistellut ja päätöserään 2-0-tappiolla lähtenyt FPS oli pelannut jo viisi minuuttia lähes yhtäjaksoista yhden miehen alivoimaa, kun Pekka Raution ottama koukkaamisjäähy tarjosi HeKille vielä 5-3-ylivoimankin.

Kotijoukkueen ylivoimaviisikossa viivamiehinä pelanneet hyökkääjät Petri Pyhäjärvi ja Janne Sinkkonen siirtelivät kiekkoa, ja kun vieraiden maalivahdin Mika Korhosen edessä oli tarpeeksi maskia, ampui Pyhäjärvi kovan lyöntilaukauksen verkon perukoille.

- Otettiin kolmannessa erässä hölmöjä jäähyjä, ja HeKi pääsi 3-0-johtoon. Se oli sitten siinä. Meillä meni latinki alivoiman tappamiseen, ja loppu oli enää kosmetiikkaa, FPS:n valmentaja Karri Kivi totesi.

- Meillä oli peli aika hyvin hallussa, ja ylivoimat ratkaisivat voiton. Välillä ylihyökkäsimme, ja FPS pääsi vastaiskuihin, mutta maalivahti Mikko Kapanen hoiti ne, HeKi-kollega Jari Blomberg summasi.

Molemmat valmentajat valittelivat joukkueensa väsymystä. HeKillä voimia on verottanut otteluruuhka, FPS:llä taas materiaalin kapeus.

- Ei ollut mikään huikea kiekkoilta. Tämä oli meille viides ottelu seitsemän päivän sisällä, ja kyllähän se näkyi. Nyt kuitenkin pelattiin oman systeemin mukaista kiekkoa toisin kuin eilen Kouvolassa. Siellä peli vei meitä mukanaan, Blomberg vertasi.

Kivi valitteli FPS:n pelaamisen olleen erittäin tahmeaa. Maalivahti Korhonen piti kuitenkin loistotorjunnoillaan vieraita pitkään pelissä mukana.

- Ollaan pelattu koko syyskausi ylikapealla materiaalilla, ja nyt joulutauon lähestyessä se alkaa kostautua. Täytyy varmaan kirjoittaa Korvatunturille, jos vaikka saisi lisää pelaajia, Kivi heitti.

Sinkkosen siniviivakudeissa tehoa

Ottelun kaksi ensimmäistä erää sujuivat melko tasaisissa merkeissä. HeKi hallitsi peliä ja pystyi luomaan enemmän tekopaikkoja, mutta Korhonen piti lukemat tasaisina. Etenkin ottelun alkuminuuteilla pirteästi liikkunut FPS pyrki iskemään vastahyökkäyksillä, mutta maalipaikkoja joukkue ei juuri saanut luotua.

- Paikkoja ei paljon ollut, ja niissä vähissäkin ratkaisuyritykset olivat vaisuja. Meidän pitää painottaa harjoituksissa viimeistelyä. Nyt näperreltiin liikaa, Karri Kivi mietti.

Isännät siirtyivät johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun forssalaishyökkääjä Lasse Lintula istui jäähyllä. Janne Sinkkonen ampui viivalta, ja maskimiehen roolissa pelannut puolustaja Mikko Heiskanen päivysti maalin edessä. Tältä tontilta hän lusikoi paluukiekon sisään ja muutti lukemiksi 1-0. Toinen syöttöpiste merkittiin Ville Kiiskiselle.

Myös toisessa erässä nähtiin yksi kotijoukkueen ylivoimamaali, ja arkkitehditkin olivat samat. Janne Sinkkonen ampui taas viivalta, ja FPS-vahti Korhonen juuttui maalinedustan pelaajaruuhkaan eikä kyennyt torjuntaan. Kiiskinen sai tästäkin osumasta syöttöpisteen tililleen, samoin Jani Tossavainen.

Lopussa kaunisteltiin vielä

Kolmannessa erässä tehtailtiin ottelun ratkaisseen HeKin kolmannen maalin jälkeen vielä kolme muutakin osumaa. Puolustaja Toni Kiren näki tasavajaalla käynnistetyn hyökkäyksen päätteeksi pakkikaverinsa Aki Piiroisen vapaana maalin takakulmalla, ja tämä pujotti kiekon maltilla ohi Korhosen. Juuri ennen maalin syntyä oli FPS:n Pekka Rautio päässyt jäähyltä, joten osuma merkittiin tilastoihin alivoimamaaliksi.

Saman Josse Mieloselle tuomitun rangaistuksen aikana iski myös FPS. Pekka Rautio toimitti kiekon Kapasen selän taakse maalin edestä ylivoimakuvion päätteeksi. Vieraiden ainokaiseen merkittiin syöttäjäksi Oskar Essen.

Viimeisellä minuutilla Petri Pyhäjärvi teki vielä illan toisen osumansa. Jani Kuusela kuljetti kiekon maalin taakse ja antoi syötön Pyhäjärvelle, joka nosti laatan maalin ylänurkkaan.

Ottelun hahmoiksi nousivat HeKin riveissä kovat pistelukemat kirjanneet Janne Sinkkonen (1+3), Ville Kiiskinen (0+2) ja Petri Pyhäjärvi (2+0). Loukkaantumisensa jälkeen vahvan paluun tehnyt puolustaja Mikko Heiskanen oli jälleen erinomainen.

FPS:n tukipilari oli maalivahti Korhonen. Karri Kivi kiitteli myös SaPKosta Forssaan palanneen puolustaja Toni Vähämäen panosta.

Kehuja vieraiden valmentajalta sai myös päätuomari Jarkko Ruokonen, vaikka FPS kolmannessa erässä kaatuikin juuri jäähyihin.

- Tuomari oli tänään poikkeuksellisen hyvä. Pelin lukeminen sujui, erityisesti maalinedusruuhkissa annettiin nyt pelata.

Mestiksen ottelutahti ei lupaa väsyneille joukkueille kovin montaa vapaapäivää ennen seuraavia koitoksia. HeKi pelaa seuraavan kerran tiistaina Kirkkonummella ja isännöi heti perään keskiviikkona Hokkia. FPS kohtaa keskiviikkona kotihallissaan Sportin.