LeKille ulosajo ja voitto kotiavauksesta

Välillä väkeä oli kuin TUTOn, tai LeKin, maalilla.
LeKi sai vieraakseen ensimmäiseen kotiotteluunsa TUTOn. Joukkueet tarjosivat vauhdikkaan kiekkoillan, jossa pelin taso parani koko ajan. Lopulta isännät kampesivat voittoon.

LeKi ja TUTO aloittivat varsin tunnustellen ja virheitä vältellen, mutta pikku hiljaa ottelun tempo kasvoi ja juonikkaat maalintekoyritykset astuivat kuvaan. LeKi oli lopulta pienten marginaalien pelissä etevämpi maalein 3-2.

TUTO hallitsi peliä hienokseltaan alussa, mutta enää pelin ratkaisuvaiheissa turkulaiset eivät onnistuneet pitämään keskittymistä oikeissa asioissa. Päävalmentaja Miika Elomo kuitenkin painotti, että joukkueen pelisysteemi oli selvä, eikä siitä poikettu.

− Joukkue yritti pelata fiksusti kiekolla ja jäähyttömästi.

TUTO sai avauserässä muutaman maukkaan tekopaikan Christian Heljangon vartioimalle LeKi-maalille, mutta nuori maalivahti oli mies paikallaan. Heljanko oli LeKin yksi ratkaisevia pelaajia illan voitossa.

− Saimme hyvän alun ottelulle, mutta jäähyn jälkeen otteemme kirposi, pyöritteli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Pienestä herpaantumisesta huolimatta kotijoukkue onnistui avaamaan ottelun maalihanat, kun Tomi Peltonen onnistui lusikoimaan kiekon ohi TUTO-vahti Karolus Kaarlehdon

Ahoniemen taklaus puhutti

TUTO tuli toiseen erään hyvällä ilmeellä ja joukkue saikin mahdollisuuden tulla peliin mukaan ylivoimalla. Vilho Virmavirran kaksiminuuttinen ei LeKille kuitenkaan kostautunut.

Hetkeä myöhemmin Mikko Laine toi turkulaiset tasoihin hienon kuvion päätteeksi.

Niko Ahoniemen ottama 5+20-minuuttinen polvitaklauksesta käänsi hetkellisesti pelin suunnan. Tilanteessa Ahoniemen polvi nousi kohtuuttoman korkealle hänen taklatessa laidan läheisyydessä.

Atte Sillanpää oli ylivoimalla maalin edustalla hereillä ja nosti TUTOn ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

− Pelasimme hyvää alivoimaa ison jäähyn aikana, vaikka vastustaja onnistuikin yhden maalin tekemään, kiitteli Kuusela suojattejaan.

Toisen erän lopussa LeKillä oli täysi kaksiminuuttinen aikaa pelata kahden miehen ylivoimaa, mutta lempääläläiset eivät onnistuneet maalinteossa.

TUTO sortui jäähyilyyn ja menetti johtoaseman

Waltteri Hopposen onnistuttua tasoittamaan peli 2-2:een kymmenen minuuttia ennen loppua sai LeKi hienoisen otteen pelistä. TUTO sortui ratkaisevissa paikoissa jäähyilyyn, kun ensin Kristian Tuohilampi sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta huitaistuaan LeKin Tommi Välimaata ikävästi kasvoihin. Heti perään Sillanpää otti päivänselvän koukkaamisnjäähyn.

Tätä ylivoimamahdollisuutta kotijoukkue ei jättänyt käyttämättä, vaan Miika Heikkilä sivalsi kiekon ohi Kaarlehdon nostaen joukkueensa 3-2-johtoon.

TUTOn otettua vielä kaksi jäähyä viimeisen kolmen minuutin aikana pääsi LeKi juhlimaan kotiavauksessaan 3-2-voittoa.

− Nuoret pelaajamme uskalsivat tänään pelata. Olen myös tyytyväinen siihen, että nousimme maalin takaa-ajoasemasta voittoon, myhäili Kuusela ottelun jälkeen.

Myös Elomo näki ottelussa positiivisia juttuja. Avauskierroksen jälkeen sivuun jääneiden Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen tilanteesta Elomo sen sijaan ei hurraa-huutoja esittänyt.

− Vaikka menetimmekin johtoasemamme, oli pelissä silti hyviä merkkejä. En tiedä kuinka paljon voin näistä puhua, mutta joku raajavamma on molemmilla, muotoili turkulaisvalmentaja.

LeKin kausi jatkuu viikon päästä perjantaina vierasottelulla Jokipoikia vastaan. TUTO puolestaan kohtaa jo huomenna lauantaina kotihallissaan RoKin.