TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

LeKi osoitti miesten ja junioreiden karun eron

MESTIS / Raportti
Olli Henriksson osui kolmesti illan ottelussa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
LeKi osui peräti yhdeksän kertaa, kun Tapparan A-juniorit mittasivat tasoaan Lempäälässä. Ottelu antoi selvästi viitteitä, millä osa-alueilla juniorit ovat miehiä jäljessä, ja millä pystyvät jo haastamaan tasapäisesti. Kisa otti omansa luvuin 9-1 (3-0, 3-0, 3-1).

Lempäälän Kisa kohtasi sateisen tiistai-illan piristykseksi Tapparan A-nuoret Lempäälässä harjoituspelin merkeissä. 130 silmäparin todistaessa LeKi nappasi rutiinivoiton luvuin 9-1 pitäen samalla nuorille lupauksille oppitunnin iän, kokemuksen ja kovuuden merkityksestä jääkiekossa.

Liekö Tapparan pojilla ollut jännitystä puserossa, kun vastassa oli Mestis-joukkue, mutta Kisa näytti jo ensiminuuteilla, mitä tuleman pitää. Viiden minuutin pelin jälkeen sekä Sami Holappa että Markus Jokinen olivat iskeneet kiekon Tappara-maalia vartioineen Ville Niemisen selän taakse.

Alkukankeuden jälkeen Tappara sai luistimiinsa enemmän virtaa ja pystyi hyökkäyspään kohentuneella karvauksella haastamaan Kisaa alkuminuutteja vahvemmin.

Tasoero näkyi voimassa ja luistelussa

Tasoero näkyi selvimmin maalineduspelaamisessa sekä kaksinkamppailuissa. Usein LeKin saadessa kulmamyllytys käyntiin, joutuivat Tapparan pelaajat säntäilemään miehiensä perässä ja peli näytti ajoittain jopa LeKin ylivoimalta, vaikka tasakentin pelattiin.

Tapparan ensimmäinen tilanne tuli vasta seitsemännellä minuutilla, kun lempääläinen ja LeKissä kiekkotaipaleensa aloittanut Jere-Matias Alanen murtautui hyökkäysalueelle ja hankki jäähyn. Jäähyjen välttämisessä juniorit olivat miehiä etevämpiä, sillä pikkukakkoset menivät LeKille viisi - kaksi.

Runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta Tappara ei saanut kiekkoa verkon perukoille, vaikka se pelillisesti kulkikin mallikkaasti. Etenkin taitava Anton Levtchi maestroi pakkopeliä ja oli muutenkin Tapparan näkyvin kenttäpelaaja. Pääasiassa Levtchi oli asialla, jos LeKi oli pulassa puolustuspäässä. Hän järjesti ketjukavereilleen Jesse Pelamolle ja Lassi Niemenmaalle muutamia maukkaita paikkoja pelin aikana.

LeKi käytti armotta hyödykseen luisteluvoimaansa sekä räväkkyyttä kaksinkamppailuissa. Monet maalit tulivat joko kiekonriistoista hyökkäysalueella tai pitkän myllytyksen päätteeksi. Etenkin koostumus Jokinen (2+2) – Holappa (1+2) – Valentin Claireaux (1+2) oli vauhdikkaalla pelipäällä järjestäen kolme maalia.

Koeajalla lempääläisjoukkueessa olevan kolmikon lisäksi myös Olli Henrikssonin luistin liikkui mallikkaasti ja laituri viimeistelikin kolme maalia. Lempääläisten muista osumista vastasivat Aleksi Luhtalampi ja Sami Laakso.

Parasta Tappara-antia oli joukkueen hyökkäyspelaaminen ja paineistaminen ylivoiman ohella, silloin kun peli saatiin LeKi-päätyyn. Porkkanahousujen ainokainen tulikin hyökkäysalueen kiekonriiston jälkeen, kun Aapeli Räsänen viimeisteli yläkulmaan Teppo Antilan syötöstä.

LeKi jatkaa harjoitusotteluitaan Kiekko-Vantaan vieraana kahden päivän päästä torstaina ja Tapparan A-nuoret kohtaavat HIFK A-juniorit Hakametsässä syyskuun kolmantena päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle