Lempäälässä koettiin todellinen sekamelska ja kuumia tunteita − "Ihmettelen oikeasti, miten voitto voi toisinaan ratketa"

MESTIS / Raportti
LeKin päävalmentaja Kuusela ei sulattanut illan erotuomariparin toimintaa.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKin ja SaPKon välisessä ottelussa nähtiin paitsi iso kasa maaleja, myös muita dramaattisia tilanteita. Kamppailussa suurta roolia näyttelivät kummalliset vihellykset, loukkaantumiset, todella pitkä videotarkistus ja kovasanaista kritisointia.

Tunnetila Lempäälän jäähallissa hipoi kattorakenteita, kun pyhätössä koettiin lauantai-iltana liki ennennäkemätön ottelu, joka päättyi lopulta SaPKon 7−4-voittoon. Jopa maaleja näkyvämmäksi elementiksi nousivat oudot kenttätapahtumat ja tuomariston toiminta. Kotijoukkue sai terävän alun, kun Ismo Nikkiselle avautui hyvä vetopaikka. Sami Laakso pääsi möyhimään maalille SaPKo-pelaajien kanssa.

Ottelun avausmaali oli todella kummallinen. LeKi-puolustajat yrittivät kiekotella keskenään, mutta limppu lipsahti kotijoukkueen verkkoon. Samassa ajassa Joni Seinelälle tuomittiin kaksiminuttinen. Erityisesti LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela kävi kierroksilla ottelun jälkeen. Hän ei ollut alkuunkaan tyytyväinen illan tuomaritoimintaan.

− Paikalla olleet näkivät, mitä kaukalossa tapahtui. Olimme pelin päällä, mutta ihmettelen oikeasti, miten voitto voi toisinaan ratketa, puhisi LeKi-käskijä säestäen viestiään voimasanoilla.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli huomattavasti rauhallisemmalla mielellä kolmen pisteen myötä.

− Tämä oli pitkä peli, ja tässä tapahtui kaikennäköistä. Eilen pelasimme kurinalaisesti, mutta tänään olimme huolimattomia. Pieni kaukalo saattoi tuoda oman mausteensa. Tällä tuloksella matka kotiin lyhenee hieman, pyöritteli hallitsevan Mestis-mestarin nokkamies.

Rasmus Hämäläinen pääsi kääntämään maalilta vieraille illan toisen maalin, mutta Tomi Peltonen kuittasi kavennusmaalilla heti perään. Kesken LeKin painostusjakson SaPKo meni vielä 3−1-johtoon. Erän tuoksinassa myös SaPKon kakkosmaalivahtina ottelussa ollut Niilo Halonen sai yhden vaihdon. Näin savonlinnalaiset varmistivat Halosen mahdollisen pelaamisen pässipaidassa kauden loppuun asti.

Vielä erän lopussa Tommi Välimaa sai iskun, jonka seurauksena hän luisteli vaihtoaitioon jättäen hanskansa kentän puolelle. SaPKo laittoi lisää vettä myllyyn toisen erän alussa iskemällä neljännen osumansa. 

SaPKo-puolustaja Matias Pulli loukkaantui toisessa erässä, ja hän näytti kentältä talutettaessa saaneen kovan iskun pään seudulle. Myös LeKin kapteeni Laakson ottelu jäi kesken. Päätöserässä Kasper Piitulainen otti päätytilanteessa ikävästi osumaa, ja linkutti vaihtoon. LeKi sen sijaan ei lopettanut voiton tavoittelua, vaan saukkopaidat aloittivat kirinsä Ossi Pellisen tarkan rannelaukauksen avulla.

SaPKolla oli toisen erän loppuun kaksikin mahdollisuutta kartuttaa johtoaan ylivoimaosumalla, mutta Anton Ollikainen toi kotijoukkueen maalin päähän. Kolmannessa erässä Ollikainen kunnostautui maalinteon lisäksi painihommissa, kun Markus Ruusun maalin edestä mattopainipartneriksi löytyi Jaakko Lantta. Päätöserä osoittautuikin lopulta maalintekokilpailun sijaan erilaisten tanssimuotojen näytelmäksi.

LeKille avautui tuhannen taalan paikka tulla tasoihin, kun Otto Mäkinen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Peter Forsbergin lanseeraama harhautus pysähtyi kuitenkin Roope Urpolahden patjaan. Myös Jimi Kurosen ottama kiinnipitämisjäähy antoi LeKille mahdollisuuden tasoitukseen, mutta kotijoukkueen ratkaisuteho oli kateissa.

Kuten kulunut jääkiekkosanonta toteaa, "jos et itse tee, vastustaja tekee". Tämän LeKi sai kokea erän loppupuolella, kun Henri Keskilohko päätti savonlinnalaisten hyökkäyksen ratkaisevaan 5−3-osumaan. Seuraavassa vaihdossa tulleissa jälkipyykeissä Välimaa tuli kahinaan ulkopuolisena pelaajana, ja nappasi vastustajan kypärän pois. Tuloksena kokeneelle hyökkääjälle käytöskymppi.

Saukkopaidat hakivat kavennusta vielä ilman maalivahtia kahteenkin otteeseen, mutta se kostautui molemmilla yrittämillä − Mikko Lahtela iski numerot 6−3:een. LeKi tuli vielä kahden maalin päähän, kun osuma hyväksyttiin erittäin pitkän videotarkistuksen kautta. Maalintekijäksi nimensä sai pitkään hyviä otteita esittänyt puolustaja Santeri Arousva. LeKin toinen yritys kuudella miehellä päättyi 7−4-osumaan, jonka viimeisteli monessa mukana ollut Seinelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle