RoKille historiallinen ensimmäinen voitto Lempäälästä

LeKin Anton Levtchi jäi ilman tehoja RoKia vastaan.
Kuva © Johanna Lahdenperä
Viikon huili ei näkynyt rovaniemeläisten pelissä, vaan RoKi vei Mestis-historiansa ensimmäisen voiton Lempäälässä. LeKin päävalmentaja otti tappiosta osan omalle kontolleen.

Illan ottelun lähtökohtana oli tasaväkisten ja samankaltaisten joukkueiden kohtaaminen. Kauden aiemmat kohtaamiset Rovaniemellä ja Lempäälässä olivat tasan voittojen osalta, kun molemmilla kerroilla kotijoukkue oli vienyt voiton.

Molemmille joukkueille ottelu oli tärkeä pisteiden valossa. LeKi tarvitsi pisteitä pysyäkseen kahdeksan parhaan joukossa ja RoKi kasvattaakseen pistetiliään noustakseen pudotusviivan yläpuolelle ajoissa.

− Hyvä vieraspeli meiltä. Valmistautumisessa isoin juttu oli reagoimisessa ja maalineduspelaamisessa, jossa jollakin tapaa hyvin onnistuttiinkin, kertasi RoKin päävalmentajan Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

Ottelu ratkesi toisessa erässä RoKin lähtiessä viemään peliä kolmella perättäisellä maalillaan. Erikoistilannepelaamiseen ottelu ei ratkennut suoranaisesti, kun kumpikin käytti ylivoiman hyödyksi vain kerran.

Alku kotijoukkueelle

Ensimmäiseen erään lempääläläiset lähtivät vauhdikkaasti lyöden painetta vieraiden puolustuspäähän hakien aktiivisesti maalipaikkoja. RoKi vastasi hyökkäyksiin nopeilla vastahyökkäyksillä.

Pelin nopea kääntö tuotti rovaniemeläisille erän puolessa välissä hyvän pyörityksen ja ottelun avausmaalin, jonka viimeisteli ottelussa 1+2-tehot kerännyt Juhani Tamminen.

LeKi haki hyvin tilaisuuksia iskeä vastaan kärkkyen hyökkäyspään siniviivalla jatkuvasti ja pääsikin näistä testaamaan RoKin Paavo Hölsää, mutta tuloksetta.

− Saatiin laatupaikkoja ensimmäisessä erässä, kun päästiin yksi vastaan yksi maalivahdin kanssa. Mutta vastustaja teki ansaitun maalin pitkän myllytyksen jälkeen, tunnusti LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Toisessa erässä alku lähti kotijoukkueelta vahvasti. LeKi iski alle kolmessa minuutissa kaksi samankaltaista maalia suoraviivaisen vastahyökkäyksen päätteksi. LeKin ensimmäisestä maalista vastasi Jere Helenius maalinedustalta.

− Toisessa erässä tultiin hyvin ja tehtiin maalit paikoista, jatkoi Kuusela.

− Vähän jäi harmittamaan LeKin kaksi ensimmäistä maalia, mutta muuten pystyttiin tappamaan muutama tärkeä jäähy, tuumasi Hirvonen.

Loppu vierasjoukkueelle

Lempääläisten peli hajosi toisen erän alun maalien jälkeen sen ottaessa kaksi jäähyä. Rovaniemeläisten ei onnistunut hyödyntää ylivoimia, mutta pelin hallinta siirtyi vieraille ja tuloksena oli kolme maalia alle kahden minuutin.

− Vaihtoaitiossa puhuttiin, että työmäärä ei saa laskea yhtään. En tiedä loppukoi bensa vai mitä tapahtui, mutta se oli yksi hetki ja peli 2-2:een, Kuusela harmitteli.

Viimeisessä erässä vauhti kiihtyi hiukan ja LeKi sai kavennettua ottelua 3-4-tilanteeseen ylivoimalla. Kavennusmaali ei kuitenkaan tuonut lohtua, kun minuuttia myöhemmin RoKi vastasi tekemällä myöskin ylivoimamaalin.

− Tein kolme peluutusvirhettä tänä viikonloppuna ja joka kerta kolahti omiin. Tänään oli 2-2-maali sellainen ja lopputulos on tuo, pettynyt Kuusela totesi.

Tämän jälkeen peli kulki lujaa päästä päähän kotijoukkueen hakiessa kavennusmaalia kovalla paineella karvaten ja taklaten. Kova paineistus avasi RoKille tilaisuuden vastaiskuun ja taululla olivat kuin varkain jo lukemat 3-6.

Lopussa kotijoukkue haki parempia mahdollisuuksia ottamalla maalivahdin pois ylivoimalla. LeKi onnistui yhden maalin teossa viidellä viittä vastaan ylivoiman jälkeen. Viimeisellä minuutilla lempääläläiset kokeili uudelleen ilman maalivahtia, mutta ottelun loppulukemat kaunisteli tyhjiin RoKin Jussi Pelto-Arvo.

− Kelpo peli ja mukava lähteä tästä seuraavaksi Espooseen, päätti Hirvonen.

Seuraavan ottelun RoKi pelaa jo sunnuntaina Espoo Unitedia vastaan. RoKin vieraspelimatkaa voi seurata myös Jatkoajan Snapchatissa jatkoaika65.