RoKi kiusasi LeKiä viime hetkille

Honkanen oli ottelun sankari.
Voittokulkuun äitynyt LeKi sai vastaansa ennätyksiä hipovassa tappioputkessa rämpivän sarjajumbo RoKin.

Eilen Turussa tiukan ottelun pelannut RoKi saapui Lempäälään kiusaamaan isäntäjoukkue LeKiä ja onnistuikin siinä aivan kolmannen erän loppuun saakka. Vasta Manu Honkasen tekemä 2-1-maali toiseksi viimeisellä peliminuutilla toi sarjapisteet LeKille.

− Toistakymmentä tällaista ottelua olemme tällä kaudella hävinneet. Tänään tuskainen peli käännettiin voitoksi. Maalilla Nico Viksten käytännössä toi meille pisteet tänään, hehkutti LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi.

LeKi aloitti ottelun erittäin väkevästi ja painoi pelin kohti Toni Eskelisen vartioimaa RoKi-maalia lähes tauotta avauskaksikymppisen aikana. Tulosta joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan. Sami Laakso oli koko illan yritteliäällä päällä ja ajoi maalille päättämään hyökkäyksiä. Avauserässä yksi suoraviivainen hyökkäys päättyi yli-innokkuuden takia saatuun kaksiminuuttiseen.

− Honkanen nousi lopulta ratkaisijaksi. Hän hävisi aiemmassa vaiheessa aloituksen, josta RoKi sai tekopaikan. Hyvin hän paikkasi virheensä, totesi päävalmentaja Juujärvi.

Ottelun toinen erä jatkoi samaa trendiä kuin edeltäjänsäkin, mutta RoKi pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Vaarallisia hyökkäyksiä se ei kuitenkaan saanut luotua, vaan LeKi hallitsi kiekkoa. Juuso Rämö onnistuikin kääntämään maalin edustalta tilanteeksi ansaitusti 1-0.

LeKi ei hallinnastaan huolimatta onnistunut tekemään lisäosumia. Vasta RoKin yllättävä tasoitus toi isäntien peliin samaa ilmettä kuin aikaisemmin. Juhani Tamminen ohjasi vieraiden tasoituksen Marco Zorecin viivavedon jälkiseurauksena.

− Tyhjäksi tämä lyö, kun 13 yötä reissataan hotellissa ja taas käytiin noin lähellä, murehti RoKin pääkäskijä Petteri Hirvonen taiston tauottua.

Todellisuudessa RoKi oli lähellä vain numeroiden valossa, sillä saukkopaitainen LeKi hallitsi kenttätapahtumia koko ajan. Jonatan Tanus oli lähellä muutamaankin otteeseen viedä LeKi karkumatkalle päätöserässä, mutta vasta Honkasen kuti viime hetkillä sinetöi kolmen sarjapisteen jäämisen Lempäälän kanavan rannoille.

LeKi pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, kun se kohtaa K-Vantaan vieraskaukalossa. RoKi sen sijaan palaa vieraskiertueeltaan takaisin Rovaniemelle, jossa se kohtaa keskiviikkona SaPKon.