LeKi vei nimiinsä eriskummallisen trillerin − RoKi ei täyttänyt omaa päätä riittävän hyvin

MESTIS / Raportti
LeKin ottelussa nähtiin jälleen rutkasti maaleja.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi aloitti ottelun RoKia vastaan todella räväkästi. Vahvan kotijoukkueen avauserän jälkeen kentttätapahtumat sekä tasoittuivat että kuumenivat. Tuomarilinja herätti runsaasti keskustelua.

Lempäälässä nähtiin loppusekunneille asti kiihkeä ja jännittävä kiekko-ottelu, jossa LeKi soitti ykkösviulua, mutta vallanvaihtokin oli lähellä. RoKi jäi maalin päähän oltuaan vain aavistuksen verran tehottomampi.

LeKi siirtyi johtoon jo 15 sekunnin pelin jälkeen, kun Joona Ikonen onnistui ohittamaan Rasmus Reijolan. Myöskään 2−0-maalia ei jouduttu odottamaan liian kauan, sillä Anton Ollikainen vei kotijoukkueen johtoon vain vähän reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

− Tämä oli sekava peli. Jäi sellainen kuva, ettei oikein kumpikaan joukkue saanut koneita käyntiin. Erilainen peli kuin viikko sitten Rovaniemellä, peilaili RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen.

LeKi oli avauserässä vahvasti niskan päällä, eikä RoKi saanut vaarallisia paikkoja Ukko-Pekka Luukkosen vartioimalle maalille, vaikka LeKi-torjuja joutuikin ottamaan kiinni peräti 13 kiekkoa. Lukema ei vastannut pelitapahtumia kovinkaan paljon.

Jo kolmen maalin johtoon LeKi siirtyi erän puolenvälin jälkeen, kun Jere-Matias Alanen ja Ismo Nikkinen kiekottelivat läpi kentän ja RoKi viisikon. Lopulta Nikkinen tarjoili Alaselle poikittaissyötön maalin eteen, josta hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä.

− Eilen ja tänään meillä on ollut aika erikoiset lätkäpelit. Tulimme hyvin peliin. Olen tyytyväinen, että saimme kolme pistettä. Sen enempää en ota peliin kiinni, pohti LeKi-käskijä Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

RoKi onnistui kaventamaan avauserän lopulla 1−3:een, kun LeKin puolustaja Toni Utunen hukkasi miehensä Kristian Kankaan maalin edustalla.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla nähtiin myös maali ensimmäisen kaksikymppisen tapaan. Tällä kertaa asialla oli RoKi ja Christoffer Seppelin. LeKi sai kuitenkin jälleen homman jujusta kiinni, kun Julius Hermonen sai kaksiminuuttisen lyötyään LeKi-pelaajaa mailaan maalintekotilanteessa. 

LeKin hyvä etsikkoaika kuivui kuitenkin kokoon, kun Antti Kangasniemi otti rangaistuksen kesken kotijoukkueen ylivoiman. 

Pelin käännyttyä uudelleen hieman rovaniemeläisten suuntaan, tuli peliin uudenlaista virinää, kun RoKin Antti Hellsten niittasi Jimi Jalosta vaihtoaitioiden edustalla. Tommi Välimaa näki tilanteessa sääntöjen vastaisuutta ja lähti muistuttaman Hellsteniä vastustajan kunnioittamisesta. Riitapukarit tuomittiin kaksiminuuttisille.

− Olimme huolimattomia oman pään täyttämisessä. Lopussa oli paikat tasoittaakin, mutta emme tasoittaneet, Karjalainen harmitteli.

Kangasniemi oli vielä myöhemminkin toisessa erässä tapetilla, kun hän kävi tökkäämässä maalinsa taakse tullutta Reijolaa. Eemeli Heikkinen tuli ja otti LeKi-kapteenia päästä kiinni. Tilanteesta jälleen tasapuolisesti pikkukakkosia joka suuntaan.

RoKi-torjuja Reijola sai lisäksi kymmenen minuutin käytösrangaistuksen potkaistuaan Kangasniemen jäällä maannutta kypärää.

Kolmas erä alkoi taklausten ja laukausten viuhuessa molemmissa päissä kenttää. LeKi tukevoitti johtoaan, kun Tommi Välimaa pääsi mailoineen välin Ossi Pellisen avaamaan tilanteeseen.

LeKi teki kolmannen erän jälkimmäisestä puolikkaasta itselleen astetta vaikeamman, kun Kangasniemi otti väkivaltaisuusjäähyn Valtteri Ilomäen jo istumassa mailasta kiinnipitämiskakkosta.

RoKi onnistuikin tulemaan maalin päähän, kun Tino Metsävainio kiskaisi kiekon viivan tuntumasta ohi Luukkosen. Maali hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen kautta.

Rovaniemeläisten kiri tyrehtyi lopullisesti, kun Henri Joki-Erkkilä lähti jäähyaitioon kiskaistuaan kiekon yli pleksien. Seuranneella ylivoimalla LeKi-puolustaja Jalonen tempaisi 5−3-maalin hurjalla lämärillä.

RoKi sai vielä yhden ylivoiman ottelun lopussa, ja haki aikalisän kautta lisäjuonia peliinsä. Jarkko Harjula onnistui vielä tekemään rovaniemeläisten neljännellä osumalla vajaasta kahdesta viimeisestä peliminuutista kutkuttavan jännittävät.

− Tänään saattoi olla vähän väsymystäkin havaittavissa. Välillä joudumme odottelemaan ja välillä pelaamme kolmen pelin viikkoja, Kuusela mietiskeli.

RoKi otti jo suoraan keskiympyräaloitukssa Reijolan pois maaliltaan ja löi paineen kotijoukkueen puolustusalueelle. Muutamaa tiukkaa ohjaustilannetta lukuunottamatta Luukkonen ei joutunut pelkäämään tasoitusta maalillaan. Pisteet jäivät Lempäälään.

− Maalilla tuli tänään takkiin, ja nyt lähdemme kotiin, Karjalainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle