Peliitat vakuuttavaan vierasvoittoon käsittämättömän tehokkaan ylivoiman avittamana

Tässä syntyy toinen Peliittojen ylivoimaosumista.
LeKi haastoi vahvavireisesti viime aikoina esiintyneen Peliitat kotihallissaan. Haastoksi se jäikin, sillä heinolalaiset marssivat vakuuttavaan voittoon. Peliittojen ylivoima oli yksi merkittävistä tekijöistä vierasvoitossa.

Peliitat aloitti jo ottelun toisella minuutilla maalinteon, johon LeKi ei pystynyt kunnolla vastaamaan koko ottelun aikana. Loppunumerot 2-6 syntyivät varsin vakuuttavin ottein. Peliittojen ylivoima oli illan ottelussa tasolla, jollaista harvoin nähdään.

Eetu-Ville Arkiomaa siirsi vierailijat johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun ensin peli oli aaltoillut päästä päähän melkoisella tahdilla. Arkiomaa pääsi puolittain karkuun LeKi-puolustukselta ja kiskaisi kiekon kilpipuolelta ohi Christian Heljangon.

Alkua lukuun ottamatta Lempäälän illassa nähtiin melko tarkka keskialueen jääkiekkopeli − ainakin Peliittojen osalta.

− Meille sattui tänään muutama raskas virhe, kun vastustaja pääsi meidän puolustajien takapuolelle tai kyljelle, analysoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela tuoreeltaan kotitappiota.

Peliittojen tuhoisa ylivoima ei antanut LeKille armoa

Myöhemmin avauserässä Eetu Elon viuhuva kuti yllätti Heljangon toistamiseen. Osuma syntyi ylivoimalla, joka oli ensimmäinen Peliittojen kahdesta mahdollisuudesta. Myöhemmin vieraiden viides maali syntyi myös ylivoimalla.

Yhteensä Peliitat käytti neljästä mahdollisesta minuutista ylivoima-aikaa vain kaksitoista sekuntia. Molemmat maalit syntyivät heti b-piste-aloitusten jälkitilanteista.

LeKi pääsi kurkkaamaan maalin päähän, kun Tomi Iso-Mustajärvi teki saukkopaidoille heti toisen erän avausvaihdossa ensimmäisen maalin. Ilo oli kuitenkin lempääläläisille hyvin lyhytaikainen, sillä Valtteri Parikan viivalaukaus sihahti kotijoukkueen häkkiin jo kuusitoista sekuntia myöhemmin.

− Pelasimme tänään alusta asti kaikilla kolmella ketjullamme nöyrästi ja laadukkaasti. Tapoimme pelin, kun oli mahdollisuus, iloitsi Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen omiensa esityksestä.

Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei saanut pitkiä hyökkäysjaksoja vastustajansa maalille, vaikka LeKillä muutama hyvä maalipaikka olikin. Kerran kiekko pomppi jo Joona Voutilaisen vartioiman maalin viivallakin, mutta tulostaululle ei merkintöjä tullut.

Peliitat rynnisti voittoon päätöserän maaleilla

Vaikka Joona Luoto toi LeKin vielä toistamiseen maalin päähän kakkoserän lopulla, oli viimeinen sana kuitenkin jätetty Peliitoille. LeKin pienikokoinen ja taitava puolustaja Matias Haaranen katseli aitiopaikalta, kun Arttu Heikkinen vei Peliitat jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Heikkinen oli mukana aloitusvoittajan roolissa Peliittojen viidennessä osumassa, jonka viimeisteli Juuso Perttilä. Perttilän osuma oli vieraiden illan toinen ylivoimakihaus.

LeKi voitti ottelussa hyvällä prosentilla aloituksia, mutta puolustuspäässä, ja etenkin alivoimalla, tärkeät aloitukset jäivät kaapimatta.

LeKi haki vielä kavennusta rohkeasti kuudella miehellä, kun alle neljä minuuttia oli jäljellä. 2-4-maalissa harhaillut Haaranen näytteli jälleen antisankarin roolia, kun hän alimpana miehenä sortui liialliseen kikkailuun. Kiekonmenetyksen seurauksena Tuukka Rajamäki niittasi illan loppuluvut 2-6:een.

Molemmat valmentajat olivat lähes kuin yhdestä suusta sitä mieltä, että Peliitat pelasi tänään viisasta vieraskiekkoa.

− Emme pystyneet tulemaan rinnalle, kun oli paikka. Mietityttää, puhalteli Kuusela iltapuhteen päätteeksi.

Joukkueiden ottelut jatkuvat siten, että Peliitat isännöi perjantaina K-Vantaata ja LeKi aloittaa loppuviikon kahden ottelun pohjoisen kiertueensa. Perjantaina lempääläläisille asettuu vastaan Hokki.