Peliitat jälleen parempi Lempäälässä − "Tietyille äijille hienoja onnistumisia"

Tuomaisen joukot onnistuivat kuudesti LeKiä vastaan.
LeKi ja Peliitat kohtasivat toisensa viikonlopun tuplapelien ensimmäisessä osassa Lempäälässä. Ottelusta muodostui samantyyppinen kuin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Lempäälässä.

Ottelussa mätettiin maaleja tasatahtia, eikä kumpikaan joukkue saanut merkittävää yliotetta toisesta ennen kuin vasta päätöserässä. Peliitat karkasi lopulta Eetu-Ville Arkiomaan ja Tuukka Rajamäen maalien turvin 6-3 -vierasvoittoon.

LeKin kapteeni Sami Laakso ja Peliittojen Arttu Heikkinen aloittivat ottelun ryminällä, kun he ottivat pienen painimittelön ensimmäisessä vaihdossa.

− Tiesimme, että Peliitat tulisi alkuun kovaa, ja niinhän se tulikin, tokaisi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Peliitat tuli ensimmäisessä erässä erittäin kovaa kohti Antti Lehtosen vartioimaa LeKi-maalia. Lehtonen saikin esittää muutaman huipputorjunnan heti ottelun alussa.

− Pelasimme ensimmäisessä erässä juuri niin kuin olimme sopineet − aktiivisesti ja rohkeasti, kertoili puolestaan Peliittojen nokkamies Marko Tuomainen.

Vaikka Peliitat veikin ensimmäistä erää, onnistui LeKi silti ensimmäisenä maalinteossa, kun Juho Liuksiala kiskaisi komealla laukauksella numerot 1-0:een. Myöhemmin erässä Liuksialalla oli paikka viedä LeKi jo 2-0-johtoon, mutta Joonas Harald venytti jalkansa eteen.

Lehtoselle kirjattiin avauserässä peräti 21 torjuntaa, mutta Ilveksen sopimuspelaajana lainakeikalla Lempäälässä ollut Lehtonen ei onnistunut pitämään nollaa hyvistä otteista huolimatta. Arkiomaan illan ensimmäisen osuman siivittämänä Peliitat tuli tasoihin.

Toisessa erässä Miika Heikkilä yllätti Haraldin pienestä kulmasta. Tilannetta edelsi Matias Haarasen hyvä pelaaminen kulmauksessa.

Vain hetkeä myöhemmin Arttu Pelli toi heinolalaiset tasoihin hassulla pomppumaalilla. LeKin kultakypärä Tomi Peltosen saatua erikoinen jäähy kampituksesta, siirtyi Peliitat 3-2-johtoon.

− Otimme tänään aivan liikaa idioottimaisia jäähyjä, Kuusela puhisi lehdistötilaisuudessa.

Peliitat laski karvaustaan ottelun edetessä, mikä avasi kotijoukkueelle enemmän tilaa pelata. Joona Luoto sai tarpeeksi aikaa hyökkäysalueella ja kilautti komean tasoituksen 3-3:een. Tämä riitti vieraiden maalilla aloittaneelle Haraldille, ja tilalle luisteli Lassi Yrjölä

Luodon maalin jälkeen molemmat joukkueet sortuivat jäähyilyyn. Peliitat hyödynsi hetken sekamelskaisuuden paremmin, kun Mikko Lantta vei joukkueen jälleen kerran johtoon.

− Tietyille äijille, joilla on ollut vähän vaikeampaa, tuli tänään hienoja onnistumisia, Tuomainen kehui omiaan.

LeKi tuli vielä kolmanteen erään varsin pirteästi, mutta puoli erää kestänyt painejakso katkesi kuin seinään, kun Arkiomaa teki illan toisen osumansa vastahyökkäyksen päätteeksi. Rajamäki kiskaisi Haarasen varusteiden kautta maalin kulmalta loppunumeroiksi 3-6.

− Meillä oli kolmannessa erässä paikat tulla tasoihinkin, mutta Yrjölä hoiti hommansa. Lehtonen pelasi myös hyvin, ja antoi meille sauman voittaa, pohti Kuusela illan maalivahtisuorituksia.