Toinen erä käänsi läpsyttelyn KooKoolle

Jose Nippalan paluu ei riittänyt LeKille, sillä KooKoo haki vieraspisteet heikkovauhtisessa ottelussa.
Vauhdiltaan heikoksi jäänyt LeKin ja KooKoon ottelu ratkesi maalinteon terävyyteen. Olli Julkusen kahden maalin siivittämänä mustaoranssi vierasjoukkue nappasi lopulta pisteet 2-4-luvuin LeKi-legenda Jose Nippalan paluuottelussa.

Otteluun tultaessa joukkueiden panos itse kamppailussa rajoittui sijoituksiensa parantamiseen. LeKi varmisti pudotuspelipaikkansa keskiviikon JYP-Akatemia-voitollaan ja KooKoo on jo pitkään taistellut kotiedusta tasapäin yhdessä Hokin ja Sportin kanssa. Ottelusta odotettiin kuitenkin kiihkeämpää kuin lopulta Lempäälässä nähtiin.

– Kyllähän tässä oli sellaista läpsyttelyä ja laukauksia blokattiin loukkaantumisia vältellen. Saimme kuitenkin harjoittelua pienen kaukalon pelistä mahdollista Hokki-sarjaa varten, totesi KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi pelistä.

– Täytyy ymmärtää pelaajia. Keskiviikkoisen vapauttavan voiton jälkeen suoritustunne ja luonne ei ollut ennen ottelua paukutetulla tasolla, myönsi LeKi-kollega Miikka Kuusela.

"Molemmat tulivat otteluun aneemisesti"

Ottelun alku tarjosi hidastempoista ja rauhallista peliä. Molemmat joukkueet tuntuivat tietävän pelin tärkeyden ja tämä heijastui puolustusvoittoisena pelinä.

KooKoo piti kiekkoa pääosin, mutta sen hyökkäykset valuivat usein kulmiin ja varsinaisia maalipaikkoja nähtiin erittäin vähän.

– Molemmat tulivat otteluun aneemisesti. Meiltä puuttui lisäksi vaadittava maalinteon terävyys, joka on vaivannut meitä koko kauden, manasi Juujärvi.

KooKoo tulitti viivalta itsensä voittoon

Toisen erän alkuun nähtiin vapauttava osuma. Ajassa 23.09 LeKin Jaakko Pellinen pääsi tälläämään tyhjään KooKoo-verkkoon LeKin johtoon ja pitkään polvivamman takia sivussa ollut Pellinen pääsi näin vihdoin maalin makuun.

Pellinen juhlistikin osumaansa kuuluisalla "Foligno Leap:lla", joka on legendaarisen Mike Folignon ja hänen NHL:ssä pelaavien poikiensa tunnetuksi tekemä hyppytuuletus.

Kauaa ei LeKin johto kuitenkaan kestänyt, kun 48 sekuntia myöhemmin KooKoo jo tasoitti. LeKin oman pään räikeä kiekonmenetys avasi paikan Timo-Pekka Heikkiselle ja hyökkääjä kiitti, 1-1. Kentällä nähtiin ottavana osapuolena myös LeKiin palannut Jose Nippala. Hokkarit jalkaansa vetänyt keskushyökkääjä sai 362.LeKi-ottelussaan jääaikaa reilu seitsemän minuuttia ja pelituntuma vaikutti olleen kateissa.

KooKoo näytti toisessa erässä parasta puoltaan. Se oli tehokas maalipaikoissa, kyllin taisteleva ja Matt Nickerson vaati päitä vadille sen minkä kerkesi.

Matt Nickerson vaati LeKin Joonas Kalliolan päätä vadille.

Mustaoranssit saivat pelinratkaisseen palkkionsa erän lopulla. Olli Julkusen tulinen viivalaukaus vei KooKoon johtoon ja pian oli jo tuurikin kouvolalaisten puolella. Mikko Alikosken tekemä maali hyppi silminnähden monen pompun kautta LeKin verkkoon, 1-3.

– Puhuimme ekalla erätauolla maalinteosta ja saimme palkintomme, paljasti Juujärvi.

Julkunen katkaisi LeKin kiriltä siivet

Viimeiseen erään LeKi tuli taistellen, mutta KooKoo pelasi johtoasemassa kypsästi ja kiekollisesti erittäin rauhallisesti.

Erän puolivälissä syntynyt LeKin kavennus sai kuitenkin ottelun hetkeksi kääntymään kohti tasoitusta. Melko epätoivoiselta näyttänyt kotijoukkueen ylivoima tarvitsi vain Lassi Mattilan pelisilmää ja Atte Vallin laukauksen kaventaaksen ottelun 2-3:n.

Oli kuitenkin jälleen Julkusen lämärin aika puhua. Tulisesta lyöntilaukauksestaan tunnettu Julkunen viimeisteli ajassa 56:50 kauden 20.osumansa ja hautasi näin LeKin haaveet kiristä.

Joukkueiden taival jatkuu jo huomenna. LeKi saa runkosarjan päätöskierroksella vastaansa Peliitat ja KooKoo Jukurit.