Valtonen teki kolme ja loukkaantui − KeuPa kiri voittoon päätöserässä

MESTIS / Raportti
Valtonen teki kotijoukkueen kaikki maalit.
Kuva © Timo Savela
LeKi hävisi KeuPalle, vaikka Julius Valtonen teki hattutempun. Nuoren hyökkääjän ottelun päättyi loukkaantumisen takia ennen aikojaan, ja vierasjoukkue kirmasi voittoon päätöserän maaleilla.

LeKi ja KeuPa pelasivat tasaisen ottelun, jonka päätöserässä KeuPa onnistui tekemään voittoon tarvittavat maalit. Sami Tammisen tekemä voitto-osuma syntyi kolmannen erän alussa ja Joose Antonen viimeisteli loppuluvut 5−3 tyhjään maaliin.

LeKin hyökkääjä Julius Valtonen vastasi saukkopaitojen kaikista osumista. Valtosen ottelu loppui kuitenkin kolmannen erän alkupuolella, sillä miehen olkapää oli kipeytynyt taiston tiimellyksessä. Lääkäri tutki Valtosen tilanteen toisella erätauolla, mutta totesi miehen pelikykyiseksi.

− Hyökkäyspelaamisestamme jäi tänään uupumaan paljon. Ykkösketjumme teki kolme maalia, mutta muuten jäi rajusti piippuun, harmitteli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

KeuPa aloitti ottelun terävästi ja pääsi ottelussa johtoon. Kotijoukkueen puolustus avitti Samuel Salosen tekemää osumaa lepsulla pelaamisellaan. Salonen sai Christian Heljangon vartioiman maalin eteen hyvän poikittaissyötön Taneli Maasalolta.

LeKi tuli hetkeä myöhemmin tasoihin Valtosen illan ensimmäisellä osumalla.

Karvauspelaaminen nousi näyttävään rooliin erän edetessä. Sen seurauksena LeKi sai kiekon jo toistamiseen ohi KeuPa-vahti Petri Pitkäsen, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin. 

KeuPa otti kaksi peräkkäistä jäähyä, joista jälkimmäisen LeKi hyödynsi. Matias Haaranen ampui viivalta, ja Valtonen oli ensimmäisenä irtokiekossa. KeuPa tuli vielä avauserän aikana tasoihin, kun Heikki Liedes oli unohtunut kotijoukkueen puolustukselta vapaaksi b-pisteen kaarelle.

− Hallitsimme ottelun alkua, mutta sitten aloimme luulemaan ja lipsumaan. Ei ollut tarpeeksi nöyrää pelaamista, manasi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Toisen erän alussa LeKi jäähyili. Eetu Koivistoinen vei keuruulaiset johtoon, kun kiekko livahti Heljangon varusteista sisään. Heti seuraavassa vaihdossa LeKi-puolustaja Jimi Kurosella oli hyvä väylä maalille, mutta laukauksen virittäminen kesti liian pitkään.

Valtonen viimeisteli kolmannen osumansa ottelun puolivälissä. Hetki sen jälkeen Juuso Rämöllä ja Janne Seppäsellä oli huikeat peräkkäiset maalipaikat, mutta Pitkänen KeuPa-maalilla venytti patjansa ja hanskansa eteen.

− Huolellisemmalla pelillä olisimme voineet naulata pelin jo aiemmin. Hallitsimme kuitenkin peliä, Heiskanen tuumi.

Valtonen satutti sen verran olkapäätään toisessa erässä, että lääkärin täytyi käydä tarkistamassa erätauolla nuoren miehen tilanne. Laitahyökkääjä tuli askiin vielä kolmanteen erään, mutta muutaman vaihdon jälkeen peli jäi kesken.

− KeuPa ansaitsi tänään voittonsa. Meidän täytyy parantaa hemmetisti, jos aiomme ottaa IPK:lta lauantaina pisteitä, analysoi Kuusela jo tulevaa kotiottelua iisalmelaisia vastaan.

Tamminen vei KeuPan lopullisesti johtoon kolmannen erän alussa, eikä lempääläläisjoukkue onnistunut virittämään kunnon kiriä. Joukkue yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Antonen lirutti kiekon tyhjään maaliin viimeistellen ottelun päätösnumerot.

» Lähetä palautetta toimitukselle