Pulliainen pyöritteli LeKin solmuun − kotijoukkueelle kaksi pahaa takaiskua

Pulliainen oli ilmiliekeissä LeKiä vastaan.
LeKi ja KeuPa kohtasivat toisensa ennalta tasaisessa kamppailussa. Lopulta vieraat karkasivat varsin selvään voittoon. Lisäksi LeKi koki muutaman pelaajamenetyksen.

KeuPa hallitsi ottelua numeroiden valossa jo heti ensiminuuteista lähtien. Ottelussa puhtaan kypärätempun viimeistellyt Emppu Pulliainen hääri keuruulaisten voiton kapellimestarina, tutkaparinaan Samuel Salonen. Kolme sarjapistettä lähtivät lopulta KeuPan matkaan numeroin 4-1.

Emppu Pulliainen hyödynsi KeuPan terävän alun, kun hän sivalsi b-pisteen kaarelta terävän laukauksen ohi LeKi-maalivahti Christian Heljangon

Avausmaalin jälkeen kenttätapahtumat olivat varsin katkonaisia. LeKi sai Jesse Pelamon ketjun voimin hyvää painetta luotua KeuPan päätyyn, mutta Roope Urpolahti kesti maalillaan.

KeuPan ja Pulliaisen illan toinen osuma syntyi varsin helposti, kun Sameli Ventelä pääsi tuomaan kiekon syvälle LeKin puolustusalueelle. Pulliainen sai kiekon maalilla ja siirsi sen verkon perukoille.

− Kalliita maaleja päästimme avauserässä, harmitteli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKi pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun liukas hyökkääjä Niko Ahoniemi spurttasi karkuun ja hänet kaadettiin. Tilannetta seuranneesta rangaistuslaukauksesta Ahoniemi kiskaisi kiekon hallitusti Urpolahden kilpikäden puolelta sisään.

Toisessa erässä ei maaleja nähty. LeKi haki piristystä peliinsä kokeilemalla otteluun kolmantenatoista hyökkääjänä lähtenyttä Tuomas Koskista Janne Seppäsen tilalla kakkosketjun keskushyökkääjänä. Seppänen palasi kuitenkin tositoimiin päätöserään.

Seppänen pelasi kuitenkin Anton Levtchin tilalla, joka toisessa erässä blokkasi KeuPan laukauksen ja loukkasi tilanteessa jalkansa. Levtchi ei palannut otteluun.

Päätöserässä LeKin isokokoinen puolustaja Vilho Virmavirta sai kiekon polven seutuville ja suuntasi todella tuskaisen näköisenä ja vahvasti talutettuna pukusuojaan.

− En tiedä loukkaantumisten laadusta tässä vaiheessa. Molemmilla jätkillä oli moraali kunnossa, sillä loukkaantumiset tulivat estetyistä laukauksista, kehaisi Kuusela urheita suojattejaan.

LeKi pääsi ottelun päätöserän alussa kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta liiaksi kultakypärä Tomi Peltosen kautta kierrätetty pakkopeli ei lähtenyt käyntiin kotijoukkueen toivomalla tavalla.

Pulliainen viimeisteli täydellisen iltansa erän puolivälissä ylivoimaosumalla. Hän käänsi viivasta tulleen vedon näppärästi verkkoon maalin kulmalta.

− Tämä oli meidän kauden ehjin pelimme. Toisessa erässä tapahtunut pelillinen tason nosto kesti koko loppupelin ajan. Kun [peli] piti tappaa, me tapoimme, iloitsi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen

Kun LeKi ei saanut mainittavaa kirivaihdetta silmään, siirsi KeuPan Joonas Niemelä kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 4-1.

− Hyökkäyspelin rytmin ja yhtenäisyyden kanssa on paljon tekemistä, pohti LeKin pääkäskijä Kuusela lopuksi.

LeKillä on seuraava mahdollisuus parantaa peliään ensi lauantaina, kun se kohtaa kotonaan Jokipojat. KeuPa puolestaan pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se isännöi Hermestä.