Lempäälässä tuomari loukkaantui ja tappelu aiheutti värinää − KeuPa voitti pitkän kaavan kautta

MESTIS / Raportti
Janne Väyrynen iski ottelussa kaksi osumaa.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja KeuPa mittelivät Mestiksen kärkipään kamppailussa tasaisissa merkeissä. Ottelussa nähtiin monta hienoa maalia sekä ulosajo.

Kahden Mestis-kaudella tähän asti pirteästi esiintyneen joukkueen kamppailu oli loppuun asti tasainen ja jännittävä. Ottelussa nähtiin niin tappeluita kuin loukkaantumisiakin.

LeKi iski kovalla paineella KeuPan päätyyn heti alkuminuuteilla, mutta kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa. Ylivoimallakaan Anton Levtchin tarjoiluista huolimatta tulosta ei syntynyt. Tomi Peltosella ja Otto Mäkisellä oli huippupaikat viedä joukkue johtoon.

KeuPa sai kiekon illan aikana ensimmäisenä vastustajan maaliin, mutta Teemu Hutun viimeistelemä osuma jäi merkitsemättä pöytäkirjoihin, sillä tuomariston mielestä maali viimeisteltiin potkaisemalla.

− Tässä pelissä oli draaman kaarta ja meillä oli avaimet voittoonkin. KeuPa on sarjakärki ja me sinnittelemme jossain puolivälissä. He ovat olleet tehokkaampia ja heidän jänteensä kestää paremmin, analysoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKi koki avauserässä takaiskun, kun Topias Haapanen sai ulosajon tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Tuomari Juha Räsänen joutui jättämään ottelun kesken, joten Mikko Vanninen joutui viemään ottelun loppuun yksin linjatuomareiden kanssa. Erän lopulla Riku Tiainen vei läpiajosta KeuPan johtoon sääntöjen mukaisin keinoin.

Toisen erän alkupuolella Mäkinen toi LeKin tasoihin, mutta samassa ajassa Anton Ollikaiselle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus. Toinenkin maali Mäkiseltä oli lähellä toteutumista, mutta Ossi Pellisen tarjoileman tilanteen esti KeuPa-vahti Lassi Lehtinen.

Janne Väyrynen pääsi viemään KeuPan johtoon suoraan Aleksi Luhtalammen aloitusvoitosta. KeuPan 3−1-maali oli lähellä, kun Huttu siirsi kahdella yhtä vastaan -tilanteessa kiekon Lauri Huhdanpäälle, mutta LeKin nuori puolustaja Otto Latvala ehti hätiin.

− En ole koskaan ollut näin tapahtumarikkaassa pelissä, enkä nähnytkään tällaista. Tässä pelissä oli sekoilua − katsomossakin vähän sekoiltiin. Onneksi ei tullut ylilyöntejä, vaikka aineksia kaikkeen oli, KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen tuumasi ottelun jälkeen.

Kolmannen erän aikana LeKi onnistui tulemaan tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan, mutta pääroolin kaksikymppisellä veivät rangaistukset. Riku Väkiparta ja Konsta Mesikämmen tappelivat itsensä suihkun puolelle ja Valtteri Ilomäki sai kymmenminuuttisen epäurheilijamaisesta käytöksestä. 

Mäkinen oli tuoda saukkopaidoille kaksi pistettä jatkoajalla avautuneesta tilanteesta, mutta kotijoukkue ei onnistunut ratkaisemaan ottelua silloin, eikä jatkoajalla avautuneella ylivoimallakaan.

Lopulta voittomaalikilpailuun venyneen ottelun voitti KeuPa, kun Lassi Lehtinen oli Ukko-Pekka Luukkosta etevämpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle