KeuPa parempi kahden huippuvahdin kärkitaistossa − "Meillä ei ollut heikkoja lenkkejä"

MESTIS / Raportti
Lehtinen pysäytti kaikki LeKin yritykset.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja KeuPa kohtasivat Lempäälässä Mestiksen kärkikamppailussa. LeKillä oli mahdollisuus nousta sarjakärkeen ensimmäistä kertaa yli seitsemään vuoteen.

Mestiksen kärkikamppailussa kohtasivat LeKi ja KeuPa. Joukkueet pelaavat kahdesti vastakkain viikonlopun aikana. Lempäälän perjantai-illassa maalit olivat tiukassa, mutta KeuPa onnistui käyttämään harvat ottelussa nähdyt tilanteet paremmin edukseen.

LeKi aloitti ottelun terävästi, mutta peli kääntyi Riku Väkiparran otettua 2+10-minuuttisen jäähyn selästä taklaamisesta. KeuPa ei saanut kuitenkaan mitään merkittävää aikaan ylivoimallaan. Kotijoukkue sai myöhemminkin avauserässä ison rangaistuksen, kun Ismo Nikkinen sai päähän kohdistuneesta taklauksesta niin ikään 2+10-minuuttisen.

− Tämä oli yhden maalin − tai oikeastaan yhden paikan peli, niin kuin kärkikamppailut yleensä. Voitto pitää pystyä ottamaan, kun paikka tulee. Kiekko on haudattava verkkoon, kertasi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun tapahtumia.

Erän edetessä KeuPa pääsi paremmin ja paremmin LeKin maalin eteen, ja Ukko-Pekka Luukkonen sai olla maalillaan hereillä. Nuori maajoukkueveskari pelasi hyvän iltapuhteen tehden monia hyviä poikittaisliiketorjuntoja.

− Puolustimme laadukkaasti. Tämä oli kahden huippuvahdin kohtaaminen, ja tällä kertaa meidän veskari veti pidemmän korren. Meillä ei ollut yhtään huonoa lenkkiä − ei bussikuski eikä huoltokaan, iloitsi KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen.

Toisessa erässä LeKi pääsi kokeilemaan heti ylivoimalla, mutta vaikka peli pyöri keuruulaisten päädyssä, eivät saukkopaidat onnistuneet maalinteossa. Kultakypärä Jere-Matias Alanen taisteli läpi ottelun esimerkillisesti ja teki erityisesti hyviä kiekonriistoja.

KeuPan Miro-Pekka Saarelainen pääsi nokikkain Luukkosen kanssa, mutta maaliahneen hyökkääjän kuti suuntautui ohi ja yli maalin. Myöhemmin erässä KeuPa siirtyi johtoon, kun Lauri Huhdanpää osui ruuhkatilanteesta.

KeuPa-pelaaja Ville Paalanen sai taiston tiimellyksessä kiekon päähänsä, mutta hetken säikähdyksen jälkeen mies nousi omin jaloin ylös.

LeKi lähti kolmanteen erään uusituin ketjuin. Muutokset toivatkin kaivatun piristysruiskeen, sillä lempääläläiset pääsivät heti erän alussa ylivoimalle Waltteri Lehtosen saatua kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

Tilaisuus jäi kuitenkin hyödyntämättä, kun LeKi pelasi hetken kuudella kenttämiehellä. Ottelua jatkettiin näin ollen tasavajaalla. Tilanteen rauhoituttua LeKi alkoi rummuttaa painavia taklauksia ja aktiivista karvausta KeuPan päätyyn.

Erän puolivälissä molemmat joukkueet painoivat hullun lailla päädystä toiseen vailla sen suurempia taktisia hienouksia. Kouhotus katkesi, kun KeuPan Olli Aitola lähti istumaan rangaistusta. Seuranneella ylivoimalla LeKin Joona Ikonen kumautti kiekon KeuPa-vahti Lassi Lehtisen patjoihin. Maalinteossa kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut. 

Sen sijaan Markus Jokinen karkasi seuraavassa hetkessä vastahyökkäykseen ratkaisemaan ottelun. Tasan minuutti ennen ottelun päättymistä Aleksi Luhtalampi lähetti korkean kiekon kohti tyhjänä ammottanutta LeKi-maalia. Ottelu saavutti samalla lopputuloksensa.

− Jänne piti loppuun asti. Hommat jatkuvat jo huomenna. Nyt heti loppuverryttelyyn, ja huomenna on edessä kova peli Keuruulla, totesi Heiskanen analyysinsä päätteeksi.

− Tehokkuus oli ainut asia, mikä puuttui. Katsotaan, otetaanko huomenna verestä voimaa kehiin, vai mitä tehdään, pohdiskeli puolestaan lempääläläisten Kuusela.

» Lähetä palautetta toimitukselle