LeKin ylivoima nitisti sinnikkään Ketterän − "Jos alivoimaprosentti on nolla"

MESTIS / Raportti
Jalonen teki Ketterän verkkoon komean lämärimaalin ja syötti lisäksi ottelun ratkaisseen osuman.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi sai sunnuntain ainoassa Mestis-ottelussa vastaansa tiukan ottelutahdin kourissa taistelleen Ketterän.

LeKi ja Ketterä kamppailivat sunnuntai-illan ainoassa Mestis-ottelussa todella tasaisissa merkeissä, eikä eroa joukkueiden välillä meinannut syntyä millään. Lopulta jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi kotijoukkueen eduksi Anton Levtchi.

Ketterä aloitti ottelun terävästi siihen nähden, että joukkue oli pelannut kahtena edellisenäkin päivänä. Joukkue pääsi miltei heti ylivoimalle, mutta Christian Heljanko ei ollut LeKi-maalilla yllätettävissä.

− Näitä kahden pisteen voittoja pitää pystyä ottamaan. Ne ovat tärkeitä. Tiesimme, että Ketterällä oli kova kuorma alla, mutta he pistivät tänään kaiken peliin. Olimme pinteessä avauserässä, analysoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKilläkin oli omat paikkansa Ketterän kenttäpäädyssä, mutta kokonaisuutena avauskaksikymppinen oli imatralaismerkkinen. Erän edetessä vierasjoukkue pääsi hakemaan hyökkäysalueella ovelia poikittaissyöttöjä ja ohjauksia. Poikittaissyötön seurauksena syntyi myös ottelun avausmaali, kun imatralaisten Janne Kettunen oli unohtunut kotijoukkueen puolustukselta b-pisteen kulmalle.

Hyökkääjä laittoi komealla suoraan syötöstä -laukauksella numerot 1−0:aan.

− Kokosimme itsemme hienosti eilisen jälkeen. Meillä on kuitenkin vielä vaikeuksia voittamisessa ja johtoasemassa pelaamisessa. Pelimme menee silloin vähän roiskimiseksi. Tarvitsisi saada jätkille rohkeutta pelaamiseen, kertoili Ketterän nokkamies Matias Lehtonen.

Toisessa erässä Joona Ikonen vei kahdella osumallaan LeKin johtoon. Molemmat maalit syntyivät ylivoimakuvioiden päätteeksi. LeKillä oli paikkoja useampiinkin osumiin, mutta muun muassa Ismo Nikkinen epäonnistui Tommi Välimaan tarjoamasta tekopaikasta. Tilanteen vastahyökkäyksestä LeKi-maalille syntyi kova mylläkkä, jossa jaettiin rangaistuksia molemmille joukkueille.

Ketterä tuli välissä tasoihin, kun LeKi menetti kiekon omassa päässä, ja Jesse Juntheikki nappasi kiekon matkaan. Jimi Jalonen vei kotijoukkueen jälleen johtoon komealla lämärillä.

− Ylivoima näyttäisi löytyneen. Olemme takunneetkin sen kanssa. Toisaalta tänään meni omiin liikaa maaleja helponkin oloisesti. Palasimme ikään kuin vanhaan, kun välissä päästimme Espoossa vain yhden maalin, Kuusela puntaroi.

Ylivoiman tärkeys korostui − näyttävyys ei riittänyt

Molempien joukkueiden ylivoimat olivat illan aikana näyttävän näköisiä, mutta LeKi teki kaikki maalinsa erikoistilanteista. Ketterä ei onnistunut kertaakaan. 

Ketterä tuli vielä tasoihin toisen erän viime hetkillä, kun Tomi Iso-Mustajärvi viimeisteli hieman helpon näköisen osuman.

Vierailija jatkoi vahvoja otteitaan myös päätöserässä, eikä kahden aiemman ottelupäivän rasituksesta näyttänyt olevan tietoakaan. Iso-Mustajärvi rokotti toistamiseen entistä seuraansa.

LeKi sai päätöserässä hyvää painetta ja tilanteita kohti Lipiäisen vartioimaa maalia, ja vinhan yrittämisen jälkeen Ossi Pellinen purjehti hyökkäysalueelle tasoittamaan ottelun. Ottelu venyi jatkoajalle, joka ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun Levtchi pujotteli iskemään ratkaisumaalin.

− Jos alivoimaprosentti on nolla, ei hirveästi ansaitse. Erikoistilanteissa LeKi oli tänään parempi. Ne ovat nykykiekossa tärkeässä roolissa, tuumaili Lehtonen ottelun ratkaisun paikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle