JYP-Akatemian salamamaalit ratkaisivat − LeKin kova loppurynnistys ei riittänyt

Lehtinen teki illan voitto-osuman.
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja JYP-Akatemia iskivät yhteen ennakkoon tasaisessa kamppailussa Lempäälässä. Tasainen kamppailusta tulikin, ja vierasjoukkue selviytyi voittajana kotimatkalle hiuksenhienolla erolla.

LeKin ja JYP-Akatemian välinen vääntö oli kauttaaltaan tasainen ja molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja vastustajan maalille tukuittain. Vieraat iskivät toisen erän lopulla kaksi maalia minuutissa ja karkasivat ratkaisevasti. LeKin hyvästä loppukiristä huolimatta ottelu päättyi 2-3.

LeKi aloitti ottelun joukkueista terävämmin ja sai heti ensimmäisessä vaihdossa tilanteen luotua Jose Kangaskorten vartioimalle maalille. Kangaskorte pelasi Lempäälässä vasta toisen kokonaisen Mestis-ottelunsa. Torjuntoja kertyi lopulta komeat 37 kappaletta.

− Kangaskorte pelasi todella hyvän pelin. Hänelle iso kiitos lopun kestämisestä, iloitsi JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

LeKin hyvä pelin alku suli surkeaan ylivoimapeliin avauserän alkupuolella. Kotijoukkueen hyökkäyspeli ja tilanteiden päättäminen takkusi jälleen kerran koko ottelun ajan. Tämä ei tyydyttänyt myöskään päävalmentaja Miikka Kuuselaa.

− Paikkojen auetessa on lauottava, eikä pidä enää lähteä hakemaan yhtä ylimääräistä syöttöä. Silloin tilanne kuivuu kasaan tai ajautuu veskarin syliin.

Kuusela kehui kuitenkin LeKin alivoimapeliä, joka oli ensimmäisestä erästä lähtien hyvällä mallilla, vaikka JYP-Akatemian Aleksi Luhtalammen voittomaali syntyikin LeKin pelatessa vajaalla.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 1-0-johdossa, kun Robert Rooba purjehti keskisektorista LeKi-maalille ja uitti kiekon ohi Christian Heljangon.

Toisen erän lopun musta hetki kostautui LeKille

Vaikka Henri Auvinen toi viivavedollaan LeKin toisen erän alussa tasoihin, onnistui JYP-Akatemia tekemään erän lopussa kaksi maalia minuutin sisään. Ensin Kai Lehtinen vei hurrikaanipaidat johtoon ja hetkeä myöhemmin Luhtalampi lisäsi johdon kahteen maaliin.

− Ensimmäisen erän kärsivällisyytemme kantoi hedelmää tänään. Tämä oli hankala peli valmistautua, sillä pelasimme viimeksi viikko sitten perjantaina, pohti Ahvenjärvi ottelun jälkeen.

Päätöserässä JYP-Akatemia hallitsi tilanteen mallikaasti, eikä LeKi päässyt ennen kuin ottelun lopussa myllyttämään Kangaskorten veräjälle. Vaikka Jesse Pelamo toikin hieman yllättäen LeKin maalin päähän, ei vierailijoilla ollut päätöserän aikana suurta hätää.

− Tappamisen paikat täällä [kotihallin] pienessä askissa ovat meille edelleen vaikeita, harmitteli Kuusela.

LeKi haki ottelun lopussa lähes kahden minuutin ajan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kangaskorte ja JYP-Akatemia-puolustus kestivät saukkopaitojen mylläkän.

− Peli kulminoitui meidän päästämään alivoimamaaliin. Tuollaisia ei voi sössiä omiin tässä sarjassa, manasi Kuusela illan avausmaalia.

Joukkueet jatkavat pelejään siten, että JYP-Akatemia kohtaa huomenna lauantaina kotihallissaan RoKin ja LeKi matkustaa ensi keskiviikkona K-Vantaan vieraaksi.