Lempäälässä lähes sata jäähyminuuttia - Jokipojille vapauttava voitto

MESTIS / Raportti
Timo Niemi torjui Jokipojille nollapelin.
Kuva © Sami Kemppainen
Sekä LeKin että Jokipoikien putket tulivat päätökseensä Lempäälän lauantai-illassa, kun Jokipojat nappasi pisteet neljä edellistä otteluaan voittaneen LeKin kotiluolasta. Samalla katkesi joensuulaisten kolmen ottelun mittainen tappioputki. Ottelun kantavaksi teemaksi nousivat hurjat jäähymäärät.

LeKi ja Jokipojat lähtivät lauantai-illan otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. LeKi saapui kotikaukalonsa jäälle neljän ottelun voittoputkessa, kun taas Jokipojat oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

− Viikko on ollut kova meille. Keskiviikkona maalin tappio, eikä peli missään nimessä ollut hyvää. Eilen hyvä peli ja taas maalin tappio, kertasi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Kaukalossa asetelmat kääntyivät kuitenkin päälaelleen ärjypaitojen napatessa etelän kiertueensa päätteeksi kotiin viemisiksi kolme pistettä. Joensuulaisten voiton takuumiehenä oli nollapelin torjunut Timo Niemi.

Ottelua leimasivat isot jäähymäärät. Päätuomarikaksikko Ville VuohtoniemiJani Södö vihelsi peräti 98 rangaistusminuuttia, pitäen sisällään kolmen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen lisäksi vielä kaksi ulosajoa. Yhtäkään ylivoimamaalia ei kuitenkaan nähty.

Avausmaalista vastasi viiden minuutin pelin jälkeen joensuulaisten kultakypärä Oula Uski, joka nappasi kiekon lepsusti pelanneelta LeKi-puolustukselta, karkasi nokikkain Ukko-Pekka  Luukkosen kanssa ja sivalsi johto-osuman.

Lempääläläispuolustuksen vaikeudet jatkuivat läpi erän, ja vielä ennen erätaukoa vieraat tuplasivat johtonsa. Eetu Rissanen laukoi kiekon siniviivan tuntumasta maalille, josta se kimpoili LeKi-puolustajien kautta verkon perukoille.

− Tänään kova puristus pojilta, erityisesti lämmittää tuo sydämellä puolustaminen. Taistelimme ja alivoimalla olimme myös hyviä. Kolme tehtyä maalia ja kolme pistettä, tästä on hyvä jatkaa, Varis iloitsi.

Toinen erä käynnistyi Jokipoikien hallinnassa. LeKi sai ylivoimiensa myötä erän edetessä hieman paremmin otetta pelistä, mutta ei pystynyt varsinaisesti haastamaan vieraitaan maalipaikoista kamppaillessa.

Erän puhuttavin tilanne nähtiin viitisen minuuttia ennen erätaukoa. Jokipojat pelasi ylivoimaa, kun joukkueen puolustaja Joni  Muranen taklasi polvella LeKin Jere-Matias Alasta keskiympyrässä. Tuloksena Muraselle oli suihkukomennus, Alanen puolestaan pystyi jatkamaan peliä.

Pitkällä ylivoimallaan LeKillä olisi ollut tilaisuus kääntää peli, mutta Niemi pysyi ohittamattomana.

− Oli sitkeä ja sinnikäs joukkue vastassa, tiesimme, että he ovat puolustaneet laadukkaasti. emme päässeet ytimeen ja tekemään niitä tarvittavia maaleja. Tietynlainen tuska oli joukkueessa tänään päällä. Meillä on ollut hyvä meininki ja nyt epäonnistuimme totaalisesti tuossa. Ilmeestä olen huolissani tämän päivän osalta, että mistä se johtuu, totesi mietteliäs LeKi-valmentaja Miikka Kuusela.

Myös päätöserässä LeKin kiri jäi melkoisen näennäiseksi, vaikka joukkue kiekkoa pystyikin pitämään. Kirille näyttikin tulleen päätös, kun vuorostaan Alanen passitettiin suihkuun väkivaltaisuudesta, erän lopulla.

Aikaisemmin tällä kaudella LeKi-paitaa kantaneen, tällä viikolla loppukaudeksi Jokipoikiin siirtyneen Joel Olkkosen rangaistus tarjosi kotijoukkueelle vielä mahdollisuuden hakea kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia. Lopputulos oli kuitenkin ainoastaan Oskari Lehtisen viimeistelemä 0-3-maali tyhjiin.

− Kaikenlaista tuossa pelissä tapahtui, en tiedä miten oli, molemmat pistivät varmasti likoon kaikkensa. Vauhdikkaampiakin pelejä on tällä kaudella ollut, molemmille oli viikon kolmas ottelu. Kumpikaan ei saanut sellaista raikkautta hyökkäyspeliin, mutta ehdottomasti vieraat ansaitsivat voittonsa, päätti Kuusela.

» Lähetä palautetta toimitukselle