Jokipojat aiheutti LeKille kuudennen peräkkäisen tappion − outo jäähy aiheutti mölyä katsomossa

MESTIS / Raportti
Kapteeni Pitkänen iski Jokipoikien kolmannen ja neljännen osuman ohi Luukkosen.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKillä oli otteluun lähdettäessä allaan viiden ottelun tappioputki, ja illan vastustaja Jokipojat hengitti jo aivan lempääläläisten tuntumassa sarjataulukossa. Kummallakin joukkueella on vakaa aikomus pelata pudotuspeleissä.

LeKin ja Jokipoikien välinen kamppailu aloitettiin seremoniallisesti, kun kotijoukkue halusi muistaa yli neljäkymmentä vuotta palveluksessaan eri tehtävissä toiminutta Matti Rinnettä. Nykyisin "Mausana" Lempäälässä tunnettu Rinne toimii joukkueen huoltajana. Itse ottelu ei tarjonnut LeKille aihetta juhlaan, vaan Jokipojat kävi nappaamassa pisteet tylyllä esityksellä.

Joel Olkkonen löi ottelun alkutahdit heittäessään kiekon maalille − tuskin yrittäessään varsinaisesti maalia, vaan ennemminkin aloituksen saamista hyökkäyspäätyyn. LeKin maalivahtina pelannut Ukko-Pekka Luukkonen kuitenkin lirvautti kiekon kainalostaan verkon perukoille. Jos alku oli LeKi-veskarille hankala, oli koko joukkueella käynnistysvaikeuksia. 

Vaikka saukkopaidat pääsivät pelaaaman ylivoimaakin, ei joukkueen peli ajautunut uomiinsa. Jokipojilla oli alivoimallaan erikoistilanteen vaarallisimmat paikat. LeKi pääsi lopulta tasoihin hieman varkain, kun Jimi Jalonen vapautti nousunsa päätteeksi Filip Krivosikin maalintekoon. 

Avauserä tarjosi myös illan erikoisimman rangaistuksen, kun LeKi-kapteeni Sami Laakso sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Tilanteesta hämmästyttävän teki se, että kaatunut joensuulaispelaaja oli noin metrin päässä Laakson mailasta. Yleisö antoi raivokkaan palautteen ottelun päätuomariparille.

Oula Uski vei Jokipojat johtoon läpiajomaalillaan heti toisen erän päätteeksi, ja vierasjoukkue pääsi muutenkin niskan päälle erätauon jälkeen. Niskan päältä syntyi myös 3−1-osuma, kun Joonas Larinmaa pääsi laukoaman kohti Luukkosta. Nuoren vahdin torjunta kimposi kuitenkin suoraan Samu Pitkäselle, joka käytti paikkansa. Sen sijaan toisessa päässä Joonas Harald piti Santeri Arousvan ja kumppanien lähentelyt kurissa.

Erän lopulla lempääläläiset saivat ylivoiman aikana kiekon omasta mielestään maaliin, mutta tuomari levitti kätensä rauhoittaen tuulettamaan ryhtyneet pelimiehet. Ylivoimakin tyrehtyi kesken kaiken, kun Anton Ollikainen lähti rangaistujen penkille estettyään kiekotonta vastustajaa täysin turhaan keskialueella.

LeKi sai kolmannen erän alussa ylivoiman, jonka aikana se sai melkoisen mylläkän Jokipoikien maalille. Harald selvitti tilanteen yhdessä puolustuksen kanssa, ja LeKi joutui jatkamaan kirivyöryään kahden maalin takaa-ajoasemassa. Kotijoukkueen tuska syveni entisestään, kun Jokipoikien kapteeni Pitkänen viimeisteli illan toisen osumansa. Tässkin täysosumassa Luukkonen esiintyi hieman haparoiden maalillaan.

LeKi sai vielä Jani Ollitervon jäähyn myötä hyvän mylläkän Haraldin maalille, mutta yksi ottelun ehdottomista hahmoista oli mies paikallaan loppuun asti. LeKille tappio tiesi sitä, että joukkueen tappioputki venyy kuuden ottelun mittaiseksi. Jokipojat nousi pisteen päähän lempääläläisistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle