LeKi vei tuiman kamppailun pisteistä jatkoajalla − "Yritän pitää tämän asiallisena"

MESTIS / Raportti
Levtchin kuti yllätti Tolosen jatkoajalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Neljättä kertaa tällä kaudella kohdanneet LeKi ja IPK tarjosivat Lempäälässä tasaisen väännön, jossa tunteetkin kävivät melko lämpöisinä. Ottelu venyi tasaisena, mutta vauhdikkaana jatkoajalle asti, kunnes LeKin taitava hyökkääjä astui esiin.

LeKi palasi vuoden 2018 osalta kotihalliinsa voitokkaasti, kun lempääläläiset voittivat IPK:n jatkoajalle venyneessä ottelussa Anton Levtchin terävällä ylivoimakudilla.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi, vaikka IPK:lla olikin pari hyvää paikkaa avausminuuteilla. Erityisesti LeKin nelosketjun hyökkääjä Niko Lahtinen oli aktiivisella pelipäällä. Hän pääsi kokeilemaan jo avausminuuteilla Tuomas Tolosen kestävyyttä. LeKin hyvät otteet poikivat myös ylivoiman, mutta tulos kiersi saukkopaidat kaukaa.

− Yritän pitää tämän asiallisena, joten onnittelut kaverille voitosta. Ei tässä muuta. Olen tyytyväinen joukkueen taistelusta, sanaili iisalmelaisten päävalmentaja Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

Erikoistilanteen jälkimainingeissa kapteeni Sami Laakso tyrkkäsi ottelun avausmaalin IPK-maalin edustalta. LeKi ei ehtinyt johtaa kuitenkaan edes kahta minuuttia ennen kuin puolustuksen sohlauksen seurauksena Juha Virtanen pääsi iskemään tasoituksen. 

Vaikka tuomaristo päästi läpi sormien useamman mahdollisen jäähyn paikan, niin aloitustilanteissa oikeudenjakajat olivat tarkkana. Pienestäkin varastamisesta tai rikkeestä aloittaja vaihtui tiuhaan.

− Pääsimme lopulta avauserässä peliin kiinni ja sen päällekin. Tilanteiden päättäminen tuottaa meille tuskaa, ja meillä on ollut vaikeampi jakso käsillä. Meillä oli tiedossa, että IPK oli saanut eilen kuonoonsa ja että he tulisivat tänään lujaa. Lassi Yrjölä otti ensimmäisillä minuuteilla pari tärkeää torjuntaa, analysoi puolestaan LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun antia.

LeKi sai avauserässä toisenkin mahdollisuuden ylivoimalla, kun Jere-Matias Alanen koukittiin kumoon kesken hyökkäyksen. Maalia kotijoukkue ei onnistunut tälläkään yrittämällä värkkäämään.

Toisen erän alkupuolella IPK:n Henri Fomin satutti jalkansa kulmassa, mutta pystyi muutaman minuutin huilin jälkeen jatkamaan peliä normaalisti. LeKin Lahtinen oli myös toisessa erässä halukas ratkaisemaan, sillä hän purjehti jälleen Tolosen kiusaksi IPK-veräjälle. Avauserässä rikotulle Alasellekin avautui tekopaikka keskisektorista.

LeKi pääsi jälleen toisen erän lopussa kokeilemaan yhden miehen ylivoimalla. Jere Rouhiainen otti kuitenkin kesken isäntien painostuksen jäähyn roikuttuaan liian kauan iisalmelaisten Niko Putkosessa.

− Meidän täytyy harjoitella monia asioita: maalille aina yksi mies, pohjaan ja viivaan pitää pystyä pelaamaan, ja täytyy meidän varmaan harjoituksissa alkaa kamppailemaan enemmän. Oikeanlaista raikkautta ja äijämäisyyttä tarvitaan, Kuusela puntaroi joukkueen lähitulevaisuutta.

Toinen erä päättyi pieneen tuijotuskilpailuun, kun LeKi-kapteeni Laakso ja IPK-puolustaja Saku Kinnunen kimmastuivat toisilleen. Kaksikko oli toistensa värkeissä kiinni enemmän tai vähemmän koko ottelun ajan.

Kolmas erä alkoi hieman kyseenalaisesti, kun IPK sai jäähyn varsin heppoisesta tilanteesta. Tapahtumaa väritti lisää se, että LeKiltä jäi hetkeä aiemmin viheltämättä paljon selvemmältä vaikuttanut jäähyn paikka. Maalia LeKi ei ylivoimalla saanut tehtyä, mutta joukkue sai sen verran henkeä päälle, ettei IPK päässyt moneen minuuttiin minkäänlaisiin maalipaikkoihin.

IPK:n seuraava maalipaikka olikin sitten todellinen hiustennostattaja, kun Jussi Viitanen pääsi sorkkimaan kiekkoa aivan Yrjölän nenän edestä. Pikkumusta pyöri jo aivan maaliviivan tuntumassa, mutta Yrjölä ja lempääläläispuolustus siivosivat pelivälineen väljemmille vesille.

Valtteri Pihlajamäki sai kolmannessa erässä päähän tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 2+10-minuuttisen jäähy, jolloin LeKi pääsi pyörittämään viidennen kerran ylivoimaa − yhtä laihoin tuloksin kuin aiemmillakin yrittämillä.

Vielä puolitoista minuuttia ennen 60 minuutin täyttymistä saukkopaidat pääsivät kokeilemaan viidellä neljää vastaan − jatkoajalle venymisen myötä neljällä kolmea vastaan. LeKi onnistui kuitenkin ratkaisemaan ottelun ennen rangaistuksen päättymistä Levtchin osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle