LeKi otti tärkeän voiton − "Seppäsen maali näytti pelille suuntaa"

MESTIS / Raportti
Kuusela oli tyytyväinen omiensa otteisiin.
Kuva © Timo Savela
LeKi otti pudotuspelitaistelunsa kannalta tärkeät sarjapisteet, kun joukkue päihitti IPK:n kotikentällään. Iisalmelaisten ahdinko sarjan jumbona syveni entisestään.

LeKi piti ottelun näpeissään, vaikka IPK hallitsikin alkuminuutteja, ja pääsi viimeisessä erässä yrittämään kavennusosumia. Vahvan toisen eränsä ansiosta LeKi karkasi johtoon, jota vierasjoukkue ei onnistunut enää saavuttaamaan. Saukkopaitojen voittolukemat olivat lopulta 4−1.

Ottelu alkoi vauhdikkaana, ja hyökkäykset soljuivat päästä toiseen. IPK pääsi vyöryttämään muutaman hyökkäyksen LeKi-maalille, mutta todellisia vaaranpaikkoja ei syntynyt. Ottelun suunta kääntyi erän edetessä.

Janne Seppänen onnistui viemään LeKin johtoon erän puolen välin jälkeen. IPK-vahti Tuomas Tolonen ei ollut parhaimmillaan tilanteessa, ja osasyy maalista voitaneen sysätä hänen harteilleen.

− Seppäsen maali näytti suuntaa pelille. Taisi olla helpohko osuma. Näin vain lämärin, jonka jälkeen kiekko oli maalissa. Meillä on ollut peleissämme ongelmia ja saranapaikkoja, mutta tänään saimme alivoimatappojenkin myötä ne karsittua. Pelasimme voittavaa lätkää, iloitsi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Toiseen erään LeKi tuli vahvasti. Puolustaja Jimi Kuronen veti viivan tuntumasta, ja Sami Kaislehto pisti mailansa väliin vieden kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Maalia seurasi muutama vahva LeKi-vaihto, joiden seurauksena IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen otti aikalisän.

− Avauserämme ei ollut heikko, mutta henkinen tilamme on ollut se, että jos yksi löperö menee sisään, niin alamme tehdä virheitä. En sano suoraan, mutta toinen erä oli heikko. Ensimmäistä kertaa piti kopissa alkaa repimään pelillisiä juttuja. Yksilön vastuuta painotin. Olen todella pettynyt. Kannan kuitenkin laivan kipparina vastuun, puheli Sinkkonen. 

LeKi teki toisessa erässä vielä yhden maalin, kun Niclas Almarille avautui mainio syöttöväylä läpi kentän, kun IPK-kentällinen luisteli vaihtoon. Syötön vastaanotti Tomi Peltonen, joka kiekotteli Seppäsen kanssa, ja luritti lopulta Tolosen jalkojen välistä ratkaisevantuntuisen osuman.

− Toisessa erässä Sami Laakson ketju, jossa laidoilla pelasivat Alex Hukki ja Rasmus Smedberg, veti toiseen erään yhden hyvän mylläkän, josta parin vaihdon päästä teimme 2−0-maalin. Se oli pelin saranapaikka, analysoi Kuusela.

Päätöserässä IPK yritti vimmatusti saada painetta Christian Heljangon maalille, mutta saukkopaidat puolustivat viisaasti. Erässä nähtiin myös pienet nyrkkihippaset, kun IPK:n Ville Leskinen ja LeKin Tuukka Laakso hermostuivat toisiinsa. Nujakassa Leskiseltä tippuivat hanskat, joten hän sai 2+2-minuuttisen rangaistuksen Laakson selvittyä kakkosella.

IPK sai vielä ottelun lopun ylivoimallaan aikaan kavennuksen, kun Janne Pälve pilasi Heljangon haaveet nollapelistä. Tuomas Koskinen kuitenkin puttasi omalta alueeltaan LeKille neljännen osuman tyhjään verkkoon varmistaen isännille kolme sarjapistettä.

− Kolmas erä oli toivottavasti meille paremman alku. Huilaamme pari päivää ja tiistaina jatkamme. Pikkuhiljaa täytyy kääntää katseita myös runkosarjan jälkeen tuleviin otteluihin, tiesi Sinkkonen.

LeKin jatko onkin melko erikoinen, sillä joukkue pelaa TUTOa vastaan aiemmasta ajankohdasta siirretyn ottelun ensi perjantaina − maaottelutauolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle