Levtchi pelasti LeKille kaksi pistettä − "Pelasimme kolmannessa erässä yhden hetken väärin"

MESTIS / Raportti
LeKi-kapteeni Laakson tuuletukseen kiteytyi koko illan kuva. LeKi nousi niukkaan, mutta joukkueelle tärkeään voittoon.
Edellisen kerran, kun LeKi ja Hermes kohtasivat Lempäälässä, oli vierasjoukkue kaukalon kuningas. Tällä kertaa isännillä oli painava sanansa sanottavana ottelun lopputulokseen. Jännittävä ottelu ratkesi lopulta jatkoajalla nähdystä läpiajosta.

LeKi pyyhki edellisen Hermes-kotiottelunsa pettymyksen pois taistelemalla 3−2-jatkoaikavoiton kokkolalaisista. Ottelun sankari oli kaksi maalia iskenyt Anton Levtchi. Ottelussa suurta roolia näytteli LeKin toisessa erässä saama painostusjakso, joka käynnistyi kahden pikamaalin myötä. Muutoin verkkaisella tempolla läpi pelattu ottelu sai tuossa vaiheessa uudenlaista vipinää.

Ottelun avauserä oli ympäripyöreää pelaamista, ja molemmat joukkueet ikään kuin tarkkailivat vastustajan liikkeitä. Maalipaikkoja erä ei tarjonnut, vaikka kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaakin.

Erän kohauttavin tapahtuma saatiin erän loppupuolella, kun Hermeksen Aku Kestilä ajoi LeKin maalille. Lempääläläisten kapteeni Sami Laakso riensi maalivahti Christian Heljangon avuksi, ja tuloksena oli pieni nokkapokka.

− Saimme hyviä mylläköitä. Noilla paikoilla varmaan kolmeenkin pisteeseen olisi ollut mahdollisuudet. Voitto on voitto, ja sitä pitää arvostaa, luonnehti LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

Toisen erän LeKi pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta joukkue ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi. Välittömän kuitin Hermes iski heti tasalukuiseksi päästyään, kun Samu Markkula iski irtokiekon maaliin. Erän alku oli alivoimaa lukuunottamatta Hermes-merkkinen, eivätkä saukkopaidat saaneet ensimmäiseen viiteen minuuttiin tilanteen puolikastakaan Leevi Laakson vartioimalle maalille.

Ensimmäiset LeKi-paikat erässä olivatkin astetta vaarallisempia. Eetu Andersson siivosi kerran kiekon maaliviivankin tuntumasta. LeKi tuli tasoihin, kun Santeri Arousva laukoi kohti Laaksoa, ja LeKi-kapteeni Laakso oli ensimmäisenä paikalla. 25-vuotiaan hyökkääjän tuuletukset kertoivat todellisesta onnistumisen riemusta.

− Emme saaneet konetta käyntiin kuin hetkittäin. Rimpuilua ja puolustusta 40 minuutin ajan. Alkukaudella tuli pari kertaa löysät housuun, joten jotain olemme oppineet. Jätkiä ei voi syyttää, sillä he laittoivat etenkin loppua kohden kaiken likoon, pohdiskeli Hermes-luotsi Antti Karhula.

Levtchi vei LeKin johtoon alle kaksi minuuttia edellisestä. Puolustaja Joel Olkkonen pelasi edeltäneessä tilanteessa uhrautuvasti, ja käynnisti teollaan kotijoukkueen vastahyökkäyksen. 

Maalien jälkeen LeKi sai nostettua tempoaan, ja Hermes oli hetken hätää kärsimässä. Erän lopussa Hermeksen Jere Rantala sai vielä 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. LeKi ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan.

LeKin Valtteri Ilomäki istui toisen erän tiimellyksessä käytöskympin.

Kolmas erä lähti jälleen hieman tunnustellen liikkeelle. Kotijoukkueen puolustaja Jimi Jalonen aiheutti Heljangolle ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun hän lähti nostamaan hyökkäystä oman maalin takaa, kaartaen jyrkästi oman maalin sivustalta. Hermes-hyökkääjä oli päästä väliin, mutta peliväline päätyi LeKi-vahdin varusteisiin.

Hermes tuli ottelussa tasoihin, kun kiekko pomppi LeKi-maalin edustalla, ja pikkumusta löysi tiensä Saku Kivisen lapaan. Hyökkääjällä oli helppo työ siirtää peliväline ohi tilanteesta auttamatta myöhässä olleen Heljangon. Heti perään Mikko Virtasen johtamalla Hermes-kolmosella oli mainio tilaisuus viedä joukkue jo johtoonkin, mutta kiekonsiirtelykuvio kuivui kokoon.

− Pelasimme kolmannessa erässä yhden hetken väärin ja se kostautui, Kuusela harmitteli täyden pistepotin menetystä.

Tommi Välimaalla oli huippupaikka ohittaa Laakso maalin edestä, kun hänet oli unohdettu yksin tekopaikkaan. Kokeneen hyökkääjän ratkaisu jäi kuitenkin vaillinaiseksi. LeKi pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimallekin, mutta hyökkäyksistä puuttui se tarvittava terävyys ottelun ratkaisemiseksi.

Lopulta ottelu venyi jatkoajalle asti. Antti Kangasniemi pelasi kertaalleen puolustaja Jere Rouhiaisen läpiajoon, mutta Hermeksen onneksi Laakso selvitti tilanteen. Lopulta LeKi värkkäsi myös ratkaisumaalin, kun Levtchi viimeisteli 3−2-voittomaalin − läpiajosta.

− Selvä ylivoima jäi jatkoajalla saamatta. Siitä olisi voinut tulla se ylimääräinen piste, Karhula tokaisi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle