LeKi kaatoi Mestis-avauksessa HCK:n

LeKi juhli täyttä pistepottia.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Lempäälän Mestis-kauden avauksessa kohtasivat paikallinen LeKi ja sarjanousija HCK. Ottelu pelattiin 294-päisen yleisön edessä ja erityismaininnan ansaitsee HCK:n pieni mutta pippurinen fanijoukko, joka piti kiitettävästi meteliä yllä koko pelin ajan. Ottelu jatkui kolmannen erän puoliväliin saakka tasaisena, kunnes Kisa teki vajaassa kahdessa minuutissa kaksi maalia, joilla se ratkaisi ottelun edukseen. Lopputulokseksi muodostui 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

Ensimmäinen erä alkoi LeKin hienoisella painostuksella. HCK karvasi aktiivisesti ja ylhäältä antaen jatkuvaa painetta LeKin pelin avaamiselle, joka olikin ajoittain vaikeuksissa.

- Olimme tietoisia HCK:n aktiivisesta karvauspelaamisesta, josta saimme esimakua jo harjoituskaudella pelatussa harjoitusottelussamme heitä vastaan. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olimme vaikeuksissa, mutta pystyimme parantamaan, Lekin päävalmentaja Marko Keskinen totesi.

Kumpikin joukkue sai aikaiseksi muutaman maalipaikan avauskymmenminuuttisella. Muun muassa Nestori Lähde pääsi hätyyttelemään Aaro Peltosen vartioimaa HCK-maalia ja toisessa päädyssä  Juuso Forsström ja Aki Kivelä pääsivät kokeilemaan LeKi-vahti Ville Kolppasen kestävyyttä. Erän puolivälin lähestyessä HCK sai lisää otetta pelistä ja pelin hallinta muodostui tasaisemmaksi.

Erän puolivälissä HCK pääsi pelaamaan illan ensimmäistä ylivoimaa. Saldo jäi kuitenkin laihaksi, eikä pahoja maalipaikkoja nähty. Reilua minuuttia myöhemmin HCK pääsi yrittämään toistamiseen ylivoimaa samanlaisin tuloksin. HCK:n hukattua molemmat mahdollisuutensa Leki rankaisi vain 11 sekuntia toisen jäähyn päättymisen jälkeen. Jussi Halme sai kiekon itselleen keskialueella ja roiskaisi korkean purun kohti HCK:n päätyä. Pomppukiekkoon pääsi ensimmäisenä käsiksi Olli Palola, joka polki puhtaaseen läpiajoon ja laittoi kiekon verkkoon komean harhautuksen jälkeen. Erätauolle poistuttiin siis lukemissa 1-0.

HCK tasoitti ja Näppilä hölmöili

HCK nousi tasoihin heti erän alkuminuuteilla. Kiekko pelattiin maalin takaa rännistä Miikka Lindholmin ja Mikko Sirenin toimesta maalin edustalle Toni Jeskaselle, joka lakaisi laatan reppuun suoraan syötöstä. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue pääsi kokeilemaan illan ensimmäistä ylivoimaansa. Se pyörikin hyvin, mutta vedot jäivät vajavaisiksi.

Tästä eteenpäin nähtiin melkoinen jäähysuma, jossa ottavana osapuolena oli suurimmaksi osaksi LeKi. Kummankin alivoima ja maalivahtipeli toimivat kuitenkin hyvin, eikä lisämaaleja tässä vaiheessa nähty. Pelin painopiste aaltoili puolelta toiselle kummankin luodessa mukavan määrän maalipaikkoja. Kisasta maalia hätyyttelivät muun muassa Antti Mäkilä, Olli Palola ja Nestori Lähde. HCK:sta asialla olivat muun muassa Lindholm ja Woo Kim.

Toisen erän lopussa nähtiin tätä iltaa hyvin kuvaava tilanne. Päätuomarikaksikko Tuukka Lohi-Jukka Pelkonen tuomitsi melko heppoisin perustein Kisa-kapteeni Jarkko Näppilälle kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä. Näppilä hermostui tästä toden teolla ja puhui itselleen päälle vielä kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Tuomarien saateltua Näppilän jäähyaitioon tämä palasi vielä osittain jäälle ja huitaisi mailansa voimalla useaan kertaan kaukalon laitaa ja pleksiä vasten samalla purnaten. Pelaaja hankki täten itselleen lisäksi vielä pelirangaistuksen käytöksestä. Viimeistään tässä vaiheessa peli luisui toden teolla tuomariston käsistä, eikä linjaan saatu tolkkua koko loppupelinkään aikana.

Leki ratkaisi kolmannessa erässä

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, jota jatkui aina erän puoliväliin saakka. HCK sai aikaiseksi vaarallisemmat maalipaikat muun muassa Sirenin ja Lindholmin koittaessa onneaan, mutta ilman tulosta. Tuomaritoiminta jatkoi ailahtelevaa linjaansa ja koko pelissä jäi kaiken kaikkiaan viheltämättä lukuisia selviäkin tilanteita vihellettyjen epäselvien tilanteiden sijaan.

- Pysyimme hyvin kaksi ja puoli erää mukana vauhdissa osittain jäähyistäkin johtuen. Lopussa kuitenkin rutinoituneempi Kisa käänsi maaleillaan ottelun edukseen, kertasi HCK:n päävalmentaja Sami Ranta.

LeKi pääsi ajassa 48.33 ylivoimalle, eikä jättänyt sitä tällä kertaa hyödyntämättä. Kiekko pelattiin Antti Höllin ja Jyrkkiön toimesta B-pisteen kaarelle Palolalle, joka kiskaisi kiekon suoraan syötöstä sisään. Vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Leki löi viimeisen naulan HCK:n arkkuun tekemällä 3-1-maalin noin kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Maalin viimeisteli Hölli armottomasta maalinedusruuhkasta Jan-Mikael Järvisen ja Palolan toimiessa syöttäjinä.

HCK pääsi yrittämään kavennusta jopa 5-3-ylivoimalla, jonka aikana joukkue saikin muutaman paikan aikaiseksi, muttei onnistunut enää muuttamaan tilannetta.

- Alivoimamme toimi tänään hyvin, mutta jouduimme taistelemaan itsemme aina peliin mukaan jäähyjen jälkeen ja se hankaloitti peliämme. Järvisen kenttä ratkaisi maaleillaan meille tämän ottelun ja heihin ja kolmeen pisteeseen voimme olla tyytyväisiä. Puolustuspeliin ja lähtöihin meille jäi vielä parannettavaa, kertoi Keskinen.

- Olen joukkueesta ylpeä, varsinkin kun monelle pelaajallemme tämä oli ensimmäinen Mestis-peli. Lopussa sorruimme hermoiluun ja sähläämiseen, josta kokeneempi rankaisi ja jyräsi voittoon. Myös vastustajan maalivahti oli hyvä, päätti HCK:n päävalmentaja Ranta.