LeKi:n voittokulku jatkuu

MESTIS / Raportti
Lempäälän Kisa osaa ottaa yllättäjän roolistaan kaiken irti. Lempääläläisillä on vyöllään jo kahden Mestis-joukkueen päänahat kahden karsintaottelun jälkeen. Sunnuntaina FPS joutui myöntämään LeKi:n paremmuuden lukemin 5-3 (3-2, 0-1, 2-0).

- Meillä asiat ovat pyörineet oikeaan suuntaan. Kun onnistumisia on tullut koko kauden, riittää luottoa siihen, että myös maaleja tulee, taustoitti valmentaja Jyrki Rantala joukkueensa pirteää ilmettä.

Itseluottamusta LeKi:lla tuntuu toden totta riittävän. LeKi pystyy kypsään peliin, ja sen vahvuus näyttäisi olevan monipuolisuus. Lauantaina KOO-VEE kaatui aggressiivisen karvauspelin myötä. Sunnuntaina LeKi otti kotihallissa pelin kontrolliinsa alusta lähtien ja pakotti FPS:n virheisiin.

Kisan ykkös- ja kakkoskentällinen pystyvät sekä vaarallisiin vastaiskuihin että näyttävään pelinrakenteluun. Kolmoskenttä hoitaa tonttinsa varmasti, eikä sorru helppoihin virheisiin.

Kisan alku jälleen vahva

Lauantaina LeKi karkasi avauserässä jo 3-0-johtoon KOO-VEEta vastaan. Hyvä lataus tuotti myös sunnuntaina tulosta.

Minuutin pelin jälkeen A-juniori-ikäinen Joni Luttinen iski FPS puolustuksen virheestä. Forssalaisten Joni Kujala luovutti ahdistettuna kiekon Luttiselle, joka sai kaikessa rauhassa laukaista kiekon Janne Kari-Koskisen vartioimaan maaliin.

Täyskentällisin kiekko oli läpi ottelun enimmäkseen forssalaispäädyssä. Sami Lehvilän ketju oli erityisen vaarallinen. Jose Nippalan johtama ykköskentällinen aiheutti sekin toistuvaa kaaosta forssalaisten riveissä.

2-0-osuma syntyi Kari Lohtanderin juonikkaan pelin ansiosta. Puolustaja Tero Kalela sai kunnian päättää hallitun hyökkäyksen maalin merkeissä.

FPS:n valmentaja Karri Kivi otti LeKi:n toisen osuman jälkeen aikalisän, jonka myötä lempääläläisten pahin rynnistys tyrehtyikin.

Ajassa 11.42 FPS avasi maalitilinsä. Lasse Lintula otti avausvoiton ja FPS:n virkkein peluri Oskar Essen laukoi komean maalin.

LeKi haki hyvityksen jo seuraavassa vaihdossa. Lohtander kiersi maalin takaa ja viimeisteli paluukiekosta 3-1.

Matias Huikarin epätyypillinen ylivoimaosuma toi FPS:n jälleen peliin mukaan. Mies nousi kaukalon kulmalta röyhkeästi maalille ja Tommi Alanen LeKi-maalilla oli voimaton.

- Pelasimme kauden surkeimman erämme. Ensimmäistä kertaa tuntui, että moni joukkueemme pelaaja oli luovuttanut jo ennen kuin ottelu alkoikaan, FPS:n Kivi huokasi ottelun jälkeen.

Pelkästään FPS:n ponnettomuudesta ei kuitenkaan ollut kyse. LeKi on osoittanut karsintasarjapeleissä olevansa kyvykäs ryhmä. Joukkueen nimilistaa tutkittaessa tämä ei ole järisyttävä yllätys, sillä joukkueesta löytyy paljon kokemusta. Usko omaan tekemiseen näkyy jokaisessa vaihdossa.

FPS muistuttaa vaarallisuudestaan

Toinen erä alkoi LeKi:n ylivoimalla. Paine oli jatkuvaa, mutta laukaukset eivät olleet riittävän teräviä.

Kahteen otteeseen lempääläläisten lisäosuma oli todella lähellä. Hetken herpaantuminen kuitenkin kostautui. Kisan Eerik Halonen ja Kalela pelasivat itsensä pihalle omassa päädyssä, jolloin FPS iski armotta. Essen viimeisteli illan toisen osumansa Pekka Raution syötöstä.

Erä päättyi tasalukemiin LeKi:n selkeästä hallinnasta huolimatta. Forssalaisten mielikuvitukseton peli oli mahoa, ainoastaan tasavajaalla pelattaessa jonkinlaista ideaa oli havaittavissa. Ilman Kari-Koskisen torjuntoja FPS:n toiveet olisivat hautautuneet jo toiseen erään.

Päätöserässä FPS pääsi yrittämään viimeistelyä kolmasti ylivoimalla. Jokainen yritys oli kuitenkin ponneton. LeKi pakotti FPS:n hakemaan ratkaisuja kaukaa. Maalinedustalle forssalaisilla ei ollut asiaa, joten hienon illan torjunut Tommi Alanen sai hoitaa toimipistettään rauhassa.

Voitto-osuma oli jokseenkin halpa. Eerik Halosen hento laukaus upposi maskitta FPS-maaliin. Toisaalta on muistettava se, että riittävästi laukova joukkue useimmiten ansaitsee maalinsa.

- Tänä viikonloppuna olemme kyllä osuneet kiitettävällä prosentilla maalipaikoistamme, vähätteli Rantala.

LeKi:n maltti oli pettää ottelun loppuminuuteilla, kun Antti Piironen oli unohtunut täysin vapaaksi maalin kulmalle. Alanen piti kuitenkin LeKi:n voitossa kiinni.

Loppulukemat iski tyhjään maaliin illan yritteliäin pelaaja Jaakko Kolari.

Riittääkö FPS:n usko?

Karri Kivi oli lehdistötilaisuudessa kahden tappion myötä varsin mietteliäs.

- Koko kausi on meillä mennyt huonojen uutisten merkeissä. Nyt tulee vielä paine sarjapaikan säilyttämiseen, joka näyttää johtavan jonkinlaiseen lamaantumiseen, totesi Kivi viitaten FPS:n taloudellisesti hankalaan tilanteeseen.

- Motivaatiota pelaamiseen pitäisi silti löytyä, vaikka tilanne on sellainen kuin meillä on ollut. Jos lätkää pelaa, pitää olla tietynlaista ylpeyttä.

Jyrki Rantalan tunnelmat olivat huomattavasti positiivisemmat. Joukkue rasittaa avainmiehiään ankaralla kädellä, mutta edes se ei huoleta Rantalaa.

- Nyt on kauden tärkeimmät pelit menossa. Kyllä nämä pelit pelataan vaikka kymmenellä miehellä yhdellä jalalla konkaten. Koko homma on viikossa ohitse.

» Lähetä palautetta toimitukselle