Tanhuamista, tiukkaa vääntöä ja viides peräkkäinen tappio − "Pitäisi olla pisteiden syrjässä"

MESTIS / Raportti
Painiksihan se meni, kun tarpeeksi kinasi.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja Espoo United kohtasivat tuiki tärkeässä kamppailussa Lempäälässä. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus suunnata hissiliikkeensä aivan sarjataulukon terävimpään kärkeen − tai sitten pullauttaa itsensä jopa ulos pudotuspeleistä.

Ottelu oli kenttätapahtumien osalta kauttaaltaan melko tasainen, mutta vierasjoukkue määräsi tahdin maalien osalta. Jesse Ylönen tinttasi pelin avausmaalin lukuisten nuoren miehen otteista kiinnostuneiden silmäparien alla. Nuorista pelaajista kiinnostuneet tarkkailijat näkivät myös pienimuotoisen tappelun ja tukun näyttäviä suorituksia. Myös LeKin nuoret puolustajat Toni Utunen ja Otto Latvala olivat pelaajatarkkailijoiden syynissä.

Ensimmäinen erä oli aaltoilevaa kiekkoa, mutta kumpikaan joukkue ei saanut kunnollisia maalipaikkoja. Lopulta kuitenkin sekä Nico Vikstén että Lassi Yrjölä saivat esitellä lähitorjuntataitojaan. Erityisesti LeKin Anton Ollikaisella oli hyvä tilanne vastustajan maalilla. Ylösen vietyä laukauksella suoraan syötöstä Unitedin johtoon sai vierailija paremmin otetta pelistä.

− Olemme saaneet nyt kaksi kertaa LeKin nollattua. Silloin saa yleensä sarjapisteitä. Tällä kertaa olimme kaikki kamppailemassa pisteitä. Sitä tämä peli vaatii etenkin tähän aikaan vuodesta. Edellisessä kohtaamisessa olimme heikkoja, Espoo Unitedin nokkamies Niko Marttila pyöritteli.

Erän loppupuolella LeKin Henry Mäntylä taklasi espoolaisten pelaajaa vaihtoaitioiden vieressä laitaan sääntöjen vastaisesti. Lempääläläisiäkin urallaan edustanut Waltteri Hopponen kimmastui Mäntylän tempusta, ja aloitti tanhuamisen. Riitapukarit passitettiin poikapainin päätteeksi kaksiminuuttisille väkivaltaisuudesta. Mäntylä sai lisäksi taklauksestaan jäähyn, joten United pääsi ylivoimalle.

− Mietteliääksi vetää, kun olemme nyt ottaneet viisi kertaa kuontaloon. Tehokkuuden kanssa on eniten tekemistä, mutta myös peli kaipaa viilausta. Maalipaikkoja oli tänäänkin riittävästi. Eri asia on, riittävätkö maalipaikat kulloinkin pelien voittoon − voittojahan on aina otettava, pohdiskeli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

Nuoren puolustajan hankala ottelu, ja maalinteon vaikeus

Jäähyily jatkui toisessakin erässä, kun ensin LeKin Antti Kangasniemi ja hetkeä myöhemmin Joona Puhakka saivat hetkensä rangaistujen penkillä. Mäntylän paluu kolttosten pariin kostautui dramaattisesti, kun United iski 2−0-osuman vain viisi sekuntia nuoren puolustajan korkeasta mailasta saaman jäähyn jälkeen. Ilveksestä lainalla olevalle puolustajalle ilta oli rankka, sillä hän merkkautti itselleen peräti kahdeksan jäähyminuuttia.

Saukkopaidat saivat vielä toisen erän lopussa pitkän pyörityksen Unitedin päätyyn, kun Ossi Pellisen johtama kolmosvitja ei meinannut päästää vastustajia millään huilaamaan. Vierailijat joutuivat turvautumaan kesken ahdinkonsa pitkään kiekkoonkin. LeKin painejakso päättyi kuitenkin Tomi Peltosen ottamaan rangaistukseen.

− Viime pelissä pelimme tiiveys parani, ja kaksi maalia omiin on ihan kohtuullinen suoritus. Näillä tuloksilla pitäisi olla pisteiden syrjässä kiinni, Kuusela harmitteli.

LeKin kavennusmaali oli kolmannen erän alussa erittäin lähellä, mutta tilanne päättyi ainoastaan Oskari Uomalan saamaan jäähyyn pelin viivyttämisestä − eikä kotijoukkue saanut ylivoimallaan ihmeitä aikaan. Ei ensimmäisellä, eikä toisellakaan yrittämällä, kun Olli Iisakan oli vuoro lähteä kuluttamaan Lempäälän jäähallin jäähyaition istuimia.

Topias Haapanen pääsi purjehtimaan vapaasti Viksténin maalille ottelun lopussa, mutta viimeistely ontui. Tilannetta edelsi kotijoukkueen todella nopea kentän ylitys muutamalla syötöllä. Seuraavassa hetkessä Jiri Veistolalla oli paikka ratkaista ottelu lopullisesti, mutta Yrjölä otti hanskallaan illan komeimman torjunnan.

Vaikka LeKi yritti lopulta maalintekoa ilman maalivahtiakin, ei joukkue saanut Viksténiä ohitettua, joten sarjapisteet matkasivat kuitenkin Espooseen. Vikstén pelasi nollapelin torjuen 36 kertaa.

− Vikstén pelasi todella hyvän pelin. Vastustajalla oli vaarallisia paikkoja, ja puolustuksemme aukesi muutamaan otteeseen, Marttila laskeskeli kiitellessään samalla illan sankaria.

» Lähetä palautetta toimitukselle