Lempäälässä tanssittiin tasaisesti − tanskalainen vei viimeisessä hitaassa jalkojen välistä

MESTIS / Raportti
Krag-Christensen tuuletti jo vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden kisoissa.
LeKin toinen kotiottelu noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin joukkueen avausottelu Lempäälässä. Tulos oli keskiviikkoiltana kuitenkin positiivissävytteinen.

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, joskin alkupuoliskoa hallitsi hienokseltaan vierailija Espoo United, ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin LeKi sai jutun jujusta kiinni. Ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa kotijoukkueen Nikolaj Krag-Christensen ujutti kiekon näyttävästi ohi Mika Norjan.

Espoo United sai heti kättelyssä mahdollisuuden ylivoimalla, kun Antti Kangasniemi huitoi itsensä jäähyaitioon. Liki tilastomerkinnättömän erän aikana vierasjoukkue vyöryi hyökkäyksensä järjestäen aina LeKin kenttäpäädyn plekseihin asti, pyrkien sieltä kääntämään tilanteita maalille.

− Tämä oli tiukka peli, kuten numerotkin osoittavat. Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, mutta sitten tasomme laski. Otimme jälleen jäähyjä, harmitteli Espoo Unitedin pääkäskijä Niko Marttila.

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Nyt tosin Joona Puhakka veteli Filip Krivosikia jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla juuri Krivosikilla oli kaksi huippupaikkaa viedä LeKi johtoon, mutta Norja kesti maalillaan.

Avausmaalin teossa onnistui lopulta espoolaisjoukkue, kun Victor Westermarck napautti kiekon pienestä kulmasta ohi muuten hyvän ottelun pelanneen Ukko-Pekka Luukkosen. LeKi koki hetkeä myöhemmin seuraavan takaiskun, kun hyökkääjä Valtteri Järviluoma sai kiekon naamaansa. Paikkausoperaation jälkeen hän oli pelikuntoinen jälleen kolmannessa erässä.

− Meidän täytyy pystyä auttamaan hyvää veskaripeliä hyvällä puolustuspelillä. Tämä oli mahtava voitto, kun ajattelee viime peliä. Ensimmäisessä erässä olimme vastaanottajia, vaikka taistelimme hyvin, luonnehti LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Tällä kertaa LeKi vei viimeisellä hitaalla

Vaikka ensin Santeri Arousva toi LeKin tasoihin, laittoi Espoo United vielä erän loppuhetkillä toisen maalin LeKi-nuottaan. Asialla oli Olli Iisakka vain reilu minuutti LeKin illan esikoisesta.

Kolmannen erän alussa huippuottelun pelannut LeKin Ismo Nikkinen tekaisi 2−2-tasoituksen. Osuman jälkeen saukkopaidoille osui vastoinkäymisten jakso, kun ensin joukkue joutui kahden miehen alivoimalle, ja sen jälkeen joukkue joutui pelaamaan ylimääräisen vaihdon samoilla miehillä, kun tuomaristolta jäi huomaamatta kiekon osuma espoolaispelaajaan matkalla toiseen kenttäpäätyyn. 

LeKi-luotsi Kuusela otti tilanteessa aikalisän antaakseen väsyneille miehilleen lisäaikaa.

− Bensa ei loppunut kolmannessa erässä, eikä sen pidäkään loppua. Harjoittelemme siten, ettei niin pääse käymään, analysoi Kuusela.

Kolmannen erän lopussa Tommi Välimaa tarjoili Espoo Unitedille mahdollisuuden voittomaaliin ottamalla tyhmän jäähyn. Vierailija ei onnistunut käyttämään omaa tilaisuuttaan, ja tarjoili vielä LeKillekin yhden ylivoiman.

− Viimeinen erä oli tiukka. Peli ratkesi tänään maalintekoon. Se tökki meillä, Marttila tuumi.

Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten Lempäälässä nähtiin jälleen kerran jatkoaika. Toisin kuin kauden avauspelissä, nyt ratkaisua ei nähty jatkoajalla, vaan vasta voittomaalikilpailussa.

Tasaisen painamisen jälkeen Krag-Christensen veivasti voittomaalikisassa Norjan jalkojen välistä tyylikkäästi LeKille kaksi pistettä.

− Jatkamme joukkueen yhteen hitsaamista. Perjantaina on peli Rovaniemellä, Kuusela päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle