LeKin terävä alku vei voittoon Hakametsän illassa

Kovaa peliä Hakametsässä.
Tampereella Hakametsän jäähallissa pelattiin muutaman vuoden tauon jälkeen Mestis-kiekkoa, kun LeKi ja Espoo United iskivät yhteen perjantai-illan kamppailussa. Ottelusta ei tilanteita puuttunut ja maalejakin nähtiin.

LeKi meni nopeasti 2-0-johtoon Tomi Peltosen ja Santeri Vuodin maaleilla. Vaikka Espoo United iskikin muutaman maalin ottelussa, ei vierailija onnistunut nousemaan LeKin ohi. Loppunumerot menivät lempääläläisille 4-2.

− Tiesimme LeKin huippuvireen, mutta emme onnistuneet vastaamaan siihen. Paransimme loppua kohden, mutta se ei riittänyt tänään, puheli Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen ottelun jälkeen.

Espoo United oli todella aneeminen ottelun alussa, ja se kostautui kahden maalin takamatkan muodossa. Markus Piispasen tolppalaukaus oli yksi espoolaisten parhaista tekopaikoista Victor Westermarckin 2-1-maalin ohella. Myöskään tulikuuma Janne Kivilahti ei onnistunut yllättämään LeKi-maalilla torjunutta Dominik Hrachovinaa.

Espoolaiset saivat avauserän lopulla pelistä kiinni ja hyvä vire jatkui toiseenkin erään. Pelaamisen jänne ei kestänyt kuitenkaan riittävän kauan, vaan Mestiksen marraskuun parhaaksi pelaajaksi valittu Anton Levtchi vei LeKin 3-1-johtoon tarkalla rannelaukauksella.

− Olimme tänään jalalla raikkaita ja saimme hyvän lähdön peliin. Tuntui, että äijät olivat tänään pelissä läsnä. Tärkeät kolme pistettä meille, iloitsi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKillä oli paikat mennä suurempaankin johtoon toisen erän lopulla, mutta Espoo Unitedin maalivahti Rasmus Tirronen pelasti muutaman kerran vieraiden kohtalon.

Niclas Almarin 4-1-maali siniviivalta ratkaisi ottelun noin kymmenen minuuttia ennen loppua. LeKi kontrolloi koko kenttää hyvin, eikä päästänyt vieraitaan parhaille vetopaikoille.

− Pelasimme viimeisessä erässä voittavaa jääkiekkoa, vaikka yksi nukahdus sattuikin. 3-1-maali tulikuumalta Levtchiltä oli tänään ottelun saranakohta, päätti Kuusela.

Emil Oksasen 4-2-kavennus oli laiha lohtu, sillä kolme sarjapistettä jäivät LeKin kotiinviemisiksi Hakametsän illasta.