LeKi tuhri kaksi kertaa suuren mahdollisuutensa − "Yksinkertaiseen asiaan tämä ratkesi"

Tirronen ja Tikkinen olivat espoolaisten parhaimmistoa LeKiä vastaan.
Kuva © Antti Varonen
LeKi ja Espoo United iskivät yhteen Lempäälän jäähallissa Mestiksen palatessa maaottelutauolta. Tasaisessa kamppailussa nähtiin solkenaan maalipaikkoja, mutta osumat jäivät lopulta kahteen.

LeKi sai pelata ottelussa kahdesti pitkälle toista minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta lempääläläiset eivät onnistuneet hyödyntämään paikkojaan ratkaista peli. Vanhan jääkiekkosanonnan mukaan, jos itse et tee, niin vastustaja tekee. Sarjapisteet lähtivät Espooseen lopulta lukemin 0-2.

Ottelu sai jännittävän alun, kun kaksi Espoo Unitedin pelaajaa passitettiin peräjälkeen rangaistusaitioon. Seuranneesta ylivoimasta LeKi ei kuitenkaan saanut juuri mitään aikaiseksi, vaikka Santeri Vuoti ja Matias Haaranen kiekottelivatkin välillä näyttävästi.

Kun ensimmäinen espoolaispelaaja, Juuso Kaijomaa, vapautui jäähyltään, spurttasi hän joukkuekaverinsa kanssa kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen, mutta Christian Heljanko LeKi-maalilla selvitti tilanteen.

Molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä aktiivisesti. Tämän seurauksena tilanteita sateli molemmissa päissä kenttää. Espoo Unitedin Jiri Veistolalla ja LeKin Vuodilla oli avauserän parhaat maalintekopaikat − itse maalia lukuun ottamatta. Niklas Tikkinen kiskaisi vierailijat 1-0-johtoon avauserän päätösminuutilla.

− Yksinkertaiseen asiaan peli ratkesi tänäänkin. Emme saaneet paikoista sisään, harmitteli LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

LeKi loi monta hyvää maalipaikkaa, mutta Rasmus Tirronen torjui Espoo Unitedin maalilla lopulta nollapelin arvoisesti.

− Toivoisin todella, että jätkät saisivat työstään palkinnon, Kuusela jatkoi.

Espoo United sai toisessa erässä hienoisen kiekkokontrollin itselleen. Jesse Pelamon paikka oli LeKin ainoita toisella kaksikymppisellä. Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Vierailijat kairasivat voiton lopun taistelun myötä

Vaikka LeKi tulikin kolmanteen erään hyvin, pystyi vierasjoukkue pitämään saukkopaidat poissa parhailta maalintekosektoreilta. Vaikka LeKi pääsi jälleen pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, sekä myöhemmin Victor Westermarckin korkeasta mailasta saaman 2+2-minuuttisen myötä lisää pakkopeliä, ei kotijoukkueen maalisarake karttunut napsunkaan vertaa.

− Tämä peli oli meiltä kovaa puolustuspeliä ja yksinkertaista hyökkäyspeliä. Olimme pelanneet jo ennen taukoa hyviä pelejä. Tämä oli jatkumoa sille, iloitsi espoolaisten päävalmentaja Timo Hirvonen.

LeKi yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta Tirronen ja espoolaispuolustus kesti loppuun asti.

Loppuhetkillä Jiri Veistola karkasi vielä maalintekoon viimeistellen lukemat 0-2:een tyhjään maaliin.

− Vaikka harjoittelimme tauolla kovaa, antoi LeKi tänään hyvän vastuksen, kiitteli Hirvonen lopuksi.

Joukkueiden Mestis-kausi jatkuu ensi viikonloppuna siten, että perjantaina LeKi pelaa Savonlinnassa SaPKoa vastaan. Espoo United isännöi samaa joukkuetta päivää myöhemmin lauantaina.