Rahoille vastinetta

KooKoo sai poistua hallilta voittajana ensimmäistä kertaa tänä vuonna.
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoo ja TUTO Turusta tarjosivat kouvolalaisyleisölle huikean kiekkoillan. Kotijoukkue KooKoo ja varsinkin hyökkääjä Jussi Nättinen näyttivät, ettei milloinkaan kannata luovuttaa. Vaikka TUTO johti ottelua parhaimmillaan 3-0, KooKoo taisteli Jussi Nättisen hattutempulla itsensä tasoihin ja rankkareilla ohitse. Ottelu päättyi lukemiin 4-3.

KooKoon osalta ensimmäinen erä oli suorastaan surkea TUTOn ottaessa komennon jo ensiminuuttien aikana. Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Tuukka Pulliainen ujutti kiekon ohi Mikko Rämön kun peliä oli pelattu vain kolme minuuttia. Niin ikään kolme minuuttia myöhemmin Mikael Aaltonen sohi reboundkiekon sisään ja TUTO johti jo kahdella maalilla. Tässä vaiheessa KooKoon valmentaja Juha Juujärvi otti aikalisän, mutta se ei kääntänyt vielä sitä kuuluisaa kelkkaa. KooKoolla oli vaikeuksia varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä eikä vajaamiehinen puolustuskaan pystynyt vastaamaan TUTOn paineeseen.

- Helvetin hyvä kiekkopeli, niin kuin kaikki olleet. Saatiin loistava alku, tiivisti TUTOn valmentaja Juhani Tamminen.

Aki Keinänen kiemurteli koko erän epävarmasti pelanneen kouvolalaispuolustuksen täysin kahville erän loppupuolella ja iski kiekon komeasti vanhanaikaisella sisään. Toiseen erään lähdettiin vierailijoiden komeassa kolmen maalin johdossa.

Kelkka kääntyy totaalisesti

Toisen erän alussa kentälle luisteli hieman pirteämpi kotijoukkue. Puolustaminen näytti silti tervanjuonnilta ja erän alkupuolta käytiin yhä vieraskomennossa. Yksi vaarallisimpia maalipaikkoja nähtiin heti alussa oranssimustien ylivoimalla. Timo-Pekka Heikkinen sähläsi kiekon kanssa viivalla ja TUTOn hyökkääjä pääsi jopa läpiajoon asti. Heikkinen joutui kuitenkin koukkimaan itsensä jäähylle ja tärkeä ylivoima menetettiin.

Huikean illan pelannut ja puolustuksessa aloittanut Jussi Nättinen aloitti oman sirkuksensa ajassa 36.41. Puolustaja Jarno Lippojoki täräytti siniviivalta lämärin ja Nättinen ohjasi sen komeasti sisään. Tämän maalin jälkeen se kelkka muutti kurssiaan ja pelin käsikirjoitus laitettiin uusiksi. Tämän maalin jälkeen kotijoukkue alkoi rynniä päälle todenteolla ja nähtiinpä tasapainoisen pelin pelanneelta puolustaja Jaakko Lehtoselta muutama komea taklauskin.

- Ensimmäisen erän 0-3-tilanne oli pohjakosketus. Käärittiin hihat ja otettiin itseämme niskasta kiinni ja löydettiin sitä esimerkkiä ja johtajuutta. Siirryttiin viiteen puolustajaan ja kuudentena puolustajana aloittanut Jussi Nättinen nousi siihen (Mikko) Alikosken ja Heikkisen keskelle. Yhtäkkiä tämä ketju, esimerkiksi Antti Virtanen jota suuresti kunnioitan ja ihailen, otti miinuskolme tätä ketjua vastaan, kehui pelin ratkaissutta ketjua Juha Juujärvi.

Jussi Nättisen toinen maali syntyi todella kovan maalinedusrytäkän päätteeksi. Osumaa pidettiin aluksi pitkään Timo-Pekka Heikkisen maalina, mutta kuuluttaja kertoi ottelun loppupuolella sen merkityn Nättiselle.

- Toinen vastustajan maali, jolla pääsi peliin mukaan. Alikoski laittoi käsisyötön maalialueella, marginaalia ja sattumaa, jyrähti pohdiskellen "Aurinkokuningas" Tamminen.

Rinnalle ja ohi

Kolmas erä käytiinkin sitten alusta asti kotijoukkue KooKoon komennossa. TUTO joutui purkamaan kiekkoa ja muutenkin tyytymään hätäisiin ratkaisuihin oranssimustan kotijoukkueen rynniessä päälle ja koko Sumulaakson jäähallin tömistessä KooKoon kannustusta.

-Oli helvetin hienoa miten yleisö oli tänään mukana ja oli joukkueen tukena vaikeinakin hetkinä. Ehkä tämä on sitä mitä kouvolalainen kiekkoyhteisö tarvitsee. Käydään kuilun partaalla ja vähän usko hiipuu ja sitten nähdäänkin että kaikki on urheilussa mahdollista, kehui kotiyleisöä Juujärvi.

KooKoon vimmattu painostus tuotti kaivatun tasoitusmaalin pelin viimeisillä hetkillä. Kuudella viittä vastaan pyörittänyt kotijoukkue sai pelattua jälleen Jussi Nättisen maalin kulmalle vapaaksi ja mies sai kun saikin sohaistua ikävästi pomppineen kiekon Tommi Virtasen selän taakse. Kotiyleisö meinasi revetä liitoksistaan Turusta saapuneen fanijoukon suupielien kääntyessä alaspäin.

Jatkoaika käytiin hieman tasaisemmissa merkeissä. Molemmille joukkueille annettiin mahdollisuus ratkaista peli, mutta ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa. Jussi Nättiselle annettiin mahdollisuus kruunata ilta, mutta sankariksi nousi Mikko Rämö, joka torjui jokaisen TUTOn rangaistuslaukausyrityksen. Puolustajana pelannut kultakypärä Olli Julkunen oli ainoa onnistuja voittolaukauskilpailussa. Rämön torjuessa kaikki turkulaisten yritykset KooKoo sai tärkeän vuoden 2013 ensimmäisen voiton ja katkaisi samalla pari peliä kestäneen tappioputkensa.

- Kolmas maalihan olisi ehkä ollut Rämöllä otettavissa, mutta sen jälkeen lyötiin luukut kiinni rankkareissa. Olen ylpeä noista jätkistä ja joukkueen kasvutarinan kannalta tämä oli parasta mahdollista mitä voidaan saada, summaili Juujärvi.

KooKoon seuraava tiukka paikka tulee vastaan Mikkelissä, mihin kouvolalaiset matkustavat ”derbyyn” Jukureiden vieraaksi keskiviikkona tammikuun 16. päivä. TUTOn vieraaksi Turkuun matkustaa samana iltana HCK Keravalta.