HeKi tarjosi ylivoimaharjoitukset KooKoolle

KooKoo sai hioa pakkopelikuvioitaan, kun heinolalaiset miehittivät ahkerasti rangaistusboksia. Sen verran hyvin homma toimikin, että loppuluvut kirjattiin oranssipaidoille 3-1 (2-0, 1-1). Miikka Lindholm iski kaksi maalia.

HeKi jäähyili jo avauspelissään, mutta voitti siltikin Titaanit. Salamoita kurittanut KooKoo ei sen sijaan päivän toisessa pelissään tuntenut armoa. KooKoo iski heti pelin alussa, kun Ville Väkeväinen ja Antti Louhelainen miehittivät rangaistuspenkkiä. Antti Nyrhisen laukaus päätyi verkon perukoille onnekkaasti, sillä pienestä kulmasta lähtenyt kuti muutti suuntaa puolustajan luistimesta.

Reilu minuutti myöhemmin Aapo Lampinen täräytti kiekon tolppaan – eikä ensiesittelyssä ollut tiukentunut tuomarilinja mennyt vieläkään heinolalaisten jakeluun. Boksiin marssi miestä toisensa perään ja KooKoo sai jauhaa viidellä kolmea vastaan.

Mikko Kapasen puolittainen räpylätorjunta Lampisen onetimeriin pelasti joukkueen, mutta vain hetkeksi. Kahden miehen alivoima sai jatkoa, kun Ville Kiiskinen intoili varoittelusta huolimatta liikaa aloituksessa. Rankaisun iski Miikka Lindholm Teemu Kolehmaisen esityöstä yhdentoista minuutin pelin jälkeen.

Esa-Tapio Palmu joutui KooKoo-maalilla tositoimiin ensi kertaa tällä kaudella pian 2-0-maalin jälkeen. Kokenut Janne Sinkkonen haistoi paikan ja karkasi läpiajoon, mutta Palmu torjui kilvellään. KooKoo otti loppuerän aikana kaksi jäähyä, joista jälkimmäisen aikana HeKi jokusen vedonkin sai aikaiseksi.

Vieläkö tästä tulisi peli?

HeKillä oli tilanteensa, kun toista erää oli pelattu reilut kolme minuuttia. Sinkkonen ja Samu Vilkman vetivät kuitenkin kumpainenkin ohi maalin, vaikka paikat olivat hyvät. Joukkueen hyvä ote katosi pian sen jälkeen jäähyihin.

Ottelun toinen erä ei kovin suurta kiekkohurmosta yleisölle tarjoillut. Kavennusmaaliakin KooKoon piti tarjoilla useampaan otteeseen ennen kuin tärppäsi. Antti Nyrhinen lahjoitti kiekon maalin kulmalla suoraan Tuomas Riutan lapaan ja hän nosti lätyn oikeaoppisesti läheltä ylös.

Avauspelin huilannut Mikko Liukkonen väläytteli seuraavassa vaihdossa vaarallisuuttaan. Puolittaisen läpiajon päätteeksi irronnut terävä lämäri kopsahti Kapasen maskiin sellaisella voimalla, että Karhulan jääpyhätön takaseinätkin kaikuivat. Janne Sinkkonen puolestaan veivasi sofistikoituneemmin, mutta HeKin kannalta väärälle puolelle verkkoa.

Pelin viimeisiä ylivoimia ei kumpikaan joukkueista pystynyt hyödyntämään, mutta aivan loppuhetkillä nähtiin vielä KooKoon paikkoja. Mikko Silvennoinen sai hakata reboundia muutamankin kerran, mutta tuloksetta.

Miikka Lindholm sen sijaan näytti pelimiehen taitojaan turnauksen komeimmalla yksilösuorituksella. Hän purjehti läpi kentän, kikkasi pari vastustajaa kahville ja viimeisteli näytöksensä nostamalla kiekon ylänurkkaan. Kypsää peruspeliä esittänyt junioripuolustaja Simo Miettinen oli hänkin saada vielä palkinnon hyvästä suorituksestaan, kun viime sekunnin veto pomppi Riutan selän kautta aina maaliviivalle saakka.

KooKoo-HeKi 3-1 (2-0, 1-1)

3.04 1-0 Antti Nyrhinen (Jani Keskinen) yv

11.05 2-0 Miikka Lindholm (Teemu Kolehmainen) yv

31.14 2-1 Tuomas Riutta

39.25 3-1 Miikka Lindholm