KooKoon vuosi päättyi voitokkaasti

Aatu Hämäläinen viimeisteli 4-0-osuman.
Kuva © Miikka Mikkola
KooKoo ja LeKi ottivat yhteen Kouvolassa vuoden viimeisenä lauantaina. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, eikä vierailija saanut kunnollista otetta ottelusta juuri missään vaiheessa. KooKoo poistuikin hallilta täysi pistepotti mukanaan lukemin 5-1 (3-0, 1-1, 1-0).

- Aika kaksijakoinen peli. Hyvin valmistauduttiin ja käännettiin se eilinen taistelutappio voimavaraksi ja haluttiin olla kuskin paikalla alusta alkaen, summaili ensimmäistä erää kotijoukkueen valmentaja Juha Juujärvi.

Ensimmäinen erä mentiinkin täysin kotijoukkueen komennossa. Lempääläläiset saivat maalipaikkoja todella harvakseltaan ja KooKoo puski päälle apinan raivolla. Ensimmäisen erän kolme maalia kertovat karua kieltään.

- Heikko ensimmäinen erä ja siihen ratkesi ottelu, tiivisti LeKin koutsi Miikka Kuusela.

KooKoossa kevääseen asti pelaava TPS-laina Santtu Huhtala avasi ensimmäisen erän maalikarkelot komealla vedollaan keskeltä. Ratkaisevan syötön antoi parhaan pelaajan palkinnonkin pokannut Mikko Alikoski. Illan toisen syöttöpisteensä Alikoski nappasi Antti Ropolle merkittyyn maaliin, joka pomppi vierasjoukkueen puolustajien kautta maalin perukoille.

- Oli hieno katsoa Roppo-Huhtala-Alikoski-ketjua. Kaksi maalia ja monta hienoa tilannetta. Koko joukkue oli kyllä hereillä pelin alussa, kehui kakkosketjunsa ja koko joukkueensa toimintaa Juujärvi.

- Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti hyvä. Muutaman kerran LeKin taitavat jätkät pääsivät kuitenkin muutaman kerran luikertelemaan maalipaikoille.

Kolmas maali syntyi ylivoimalla. Asialla oli ykkössentterinä pelannut Jan-Mikael Juutilainen. Maalin todellinen maestro oli kuitenkin ykkössyöttäjä Olli Julkunen, jonka unelmasyöttöön Juutilainen sai mailansa väliin ja LeKin veskari Mikko Pätsi yllätettiin jo kolmannen kerran.

Vierailijoille annettiin myös ylivoimamahdollisuuksia, mutta KooKoo pääsi hyökkäämään jopa vajaalla miehityksellä.

Toinen ja kolmas erä rauhallisempia

Toisen erän alussa nähtiin ikävä tilanne kun TPS:stä lainalla oleva ja aloittavana maalivahtina pelannut Kristian Järvinen loukkasi polvensa. Samaa polvea oltiin operoitu jo aiemmin syksyllä. Ennen loukkaantumistaan Järvinen pelasi mainion ottelun.

- Toivottavasti polvi ei mennyt yhtä pahasti kuin aiemmin. Voi olla, että selvitään lyhyemmällä tauolla, kertoi Juujärvi lainaveskarinsa tilanteesta.

Valkopaitainen vierasjoukkue sai jutun juonesta kiinni toisessa erässä, mutta oranssimustat hallitsivat silti tapahtumia. Paine oli lähes koko ajan vieraspäädyssä ja tulostakin syntyi. Aatu Hämäläinen iski todella tasaisen varman ottelun pelanneen puolustajajärkäle Matt Nickersonin avaaman hyökkäyksen päätteeksi kiekon Mikko Pätsin jalkojen välistä sisään. Taululla olivat jo 4-0-lukemat.

LeKi sai vielä toivonkipinän palamaan Mika Niemen komealla lämärillä vasta kahdeksannella ylivoimalla. Tämä olikin ainoa kerta kun vaihdosta kentälle tullut todellinen ykkösvahti Mikko Rämö joutui nöyrtymään.

- Onneksi se moraali löytyi sieltä kuitenkin ja siihen olen tyytyväinen, kehui omiaan Kuusela.

Kolmas erä oli kaikkein tasaisin, joskin myös rauhallisin. Yleisölle ei kummoisia herkkupaloja tarjoiltu paria Mikko Rämön koppia ja puolustaja Jarno Lippojoen todella komeaa perstaklausta lukuunottamatta. ”Liparin” pommi oli varmasti yksi koko Mestis-kauden komeimmista niiteistä.

Vierasjoukkue yritti vielä kaunistaa lukemia kuudella kenttäpelaajalla, mutta Olli Julkunen viimeisteli neljän maalin voiton tyhjään verkkoon.

- Meillä on yksi tavoite, ja se on se, mitä ei tule ikinä tapahtumaan. Me ei jumalauta ikinä luovuteta, jyrähti tappiollisen vieraottelun päätteeksi Miikka Kuusela.

Vuosi 2012 saatiin pakettiin ja pelit jatkuvat molempien joukkueiden osalta tammikuun 4. päivä. KooKoo matkustaa HCK:n vieraaksi Keravalle ja LeKi joutuu matkaamaan Kajaaniin asti Hokin vieraaksi.