KooKoo murskattiin kotiavauksessaan

Mestiksen taistelupari Mikkelin Jukurit ja Kouvolan KooKoo ottivat yhteen Kouvolan perjantai-illassa. Jukurit oli ottelun hallitseva osapuoli ja loppulukemat 6-1 kertovat kaiken olennaisen.

- Ollaan tyytyväisiä tulokseen, mutta ennen kaikkea tuohon suoritukseen, tiivisti Jukureiden luotsi Jarno Pikkarainen.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti ja KooKoo oli tässä vaiheessa pelissä vielä hyvin mukana. Taklauksia ja vauhtia riitti, eikä maalipaikkojakaan puuttunut. KooKoon Tomi Tuomiston istuessa jäähyllä Jukurit iski ensimmäisen kerran. Aloitusvoitto ja heti lähtenyt lämäri kävi maalissa ja tilannetta tarkisteltiin videoltakin. Tilanteesta tuomittiin maali ja Jukurit pääsi yhden maalin karkumatkalle.

Kouvolalaisilla oli suuria ongelmia liikkeen kanssa. Jukurit näytti olevan jatkuvasti yhden luistimenpotkun edellä. Erän puolivälissä näytti hetkellisesti siltä, että kotijoukkue pääsisi peliin mukaan, mutta alivoima oli kohtalokasta. Mika Partanen iski komean maalin Rämön nenän edestä ja Kouvolaan saapunut mikkeliläisyleisö sai revetä liitoksistaan toistamiseen.

- Erittäin hieno kiekkoilta tuloksesta huolimatta. Harmittaa ettei pystytty tarjoamaan hyvin kannustaneelle kotiyleisölle sitä parasta, summaili KooKoon valmentaja Juha Juujärvi.

Mestiksen parhaaksi maalivahdiksikin tituleerattu Mikko Rämö joutui Jukureiden kolmannen maalin jälkeen tekemään itsetutkiskelua, sillä maali livahti helpon näköisesti kainalosta verkon perukoille.

Lohtua kotiyleisö sai ensimmäisen erän lopussa. Aatu Hämäläinen napautti Jan-Mikael Juutilaisen komeasta poikittaissyötöstä illan ainoan kerran ohi Jukurivahti Andreas Bernardin, joka esitti koko ottelun ajan tasaista maalivahtityöskentelyä.

Neljäs maali katkaisi kamelin selän

Vain muutama minuutti toisen erän alusta KooKoo joutui jälleen alivoimalle. Erikoistilanteessa KooKoo-puolustuksella tapahtuu merkkausvirhe ja Toni Hyvärinen rankaisee. Neljännen maalin jälkeen peli alkoi olla jo pelattu.

- Neljäs maali katkaisi selkärangan voitosta taistelun suhteen, harmitteli KooKoo-käskyttäjä Juujärvi.

Tunteet alkoivat kuumentua myös kentällä ja tästä osoituksena sekä Jukureille, että KooKoolle väkivaltaisuusrangaistuksia. Lopullisen niitin ottelulle iski Jesse Rohtla. KooKoon puolustus tunaroi pahasti ja Rohtla rankaisi vastahyökkäyksestä peräti alivoimalla. Tämä riitti Rämölle, jonka tilalle vaihdettiin Kristian Järvinen.

- Järvinen tuli hyvin sisään ja sai puolustukselta apuja, kun taas Rämö jätettiin aivan yksin, sadatteli KooKoo-luotsi omiaan.

KooKoolle annettiin mahdollisuus lukemien kaunistamiseen myös ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Loppulukemat 6-1 tyhjiin viimeisteli Jesse Juntheikki.

- Kolme maalia päästettin alivoimalla, ylivoimapelaaminen oli velttoa, laiskat takakarvaukset ja kaikki, niin ovathan ne anteeksiantamattomia suorituksia, ruoski joukkuettaan Juujärvi.