Puolustajien show

Matt Nickerson iski avausmaalinsa.
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoo ja Kajaanin Hokki ottivat yhteen Kouvolan Sumulaaksossa monituhatpäisen yleisön edessä. Julius Nyqvist varasti show'n hattutempullaan, mutta vähintään yhtä suuren huomion keräsi Matt Nickersonin kauden avausmaali, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Ottelu päättyi Kouvolalaisten 4–3-voittoon (1-1, 2-1, 1,0).

Julius Nyqvist-show käynnistyi ensimmäisessä erässä komealla ylivoimalämärillä. Ensimmäisen erän alkupuoli oli kotijoukkueen hallintaa, mutta Hokki heräsi erän lopussa. Tasoitusmaali syntyi vain muutama minuutti ennen erän loppua. Teemu Virtala huitaisi kiekkoa lähes ilmasta, eikä maalinedusrytäkän takana seissyt Mikko Rämö nähnyt mitään ja kiekko lipui tämän jalkojen välistä maaliin.

– Ensimmäiseen erään lähdettiin ihan hyvin liikkeelle, mutta sellainen tappamisen meininki ja päättäväisyys siitä vähän puuttui, analysoi ottelua kotijoukkueen valmentaja Juha Juujärvi.

Pääosin avauserää käytiin kuitenkin kotijoukkueen komennnossa, vaikka vierailijat lopussa vähän heräilivätkin.

– Hyviä hetkiä oli ensimmäisessä erässä ja toisen erän eka kymppi varsinkin, kehui omiaan Hokki-valmentaja Petri Mattila.

Nyqvist-show jatkui

Toisen erän alku oli rauhallinen. Kaksikko Mikko Virtanen-Jaakko Lehtonen pääsivät ihan erän ensiminuuteilla kahdellä yhtä vastaan-hyökkäykseen, mutta koko pelin vahvasti pelannut Hokki-vahti Teemu Seppänen piti pintansa. Kajaanilaisten työteliäs pelaaminen palkittiin ennen erän puolivaliä Ville Rajalan johtomaalilla. KooKoo oli suorastaan passiivinen ensimmäisten minuuttien ajan ja Rajalan tilannekin syntyi hieman laiskan puolustamisen myötä ja veto upposi etukulmasta sisään.

– Toisen erän alussa odotettiin ehkä vähän, että peli alkaa rullaamaan meille ihan automaattisesti. Hokki tuli tosi vahvasti ja oli niskan päällä siinä. Ruvettiin sitten kääntämään ja tiivistettiin vähän peluutusta, kommentoi Juujärvi.

Nyqvistin show jatkui vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Lämäri b-pisteeltä komean pyörityksen päätteeksi yllätti Seppäsen ja toi kotijoukkueen tasoihin. Hattutempun Nyqvist viimeisteli toisen näytöksen loppupuolella Mikko Liukkosen syötostä. Vaikka tapoihin ainakin suuressa maailmassa kuuluu, ei kentälle lentänyt hattuja muutamaa lippistä ja pipoa enempää.

– Kahteen karkeaan maaliin hävittiin tänään. Toisen erän lopussa se maali oli henkisesti raskas, vaikka sieltä vielä noustiinkin, kommentoi Mattila.

Parrasvaloihin astui Nickerson

Hokki pelasi melko pirteästi kolmannen erän alussa, vaikka sortuikin ottamaan muutaman jäähyn. KooKoon ylivoima pyöri joka kerta näppärän näköisesti, mutta eivät tuottaneet Nyqvistin avausmaalia lukuunottamatta tulosta. Sekä Rämö, että Seppänen esittivät muutamat hienot torjunnat.

– Pitkiä jaksoja oltiin lähempänä 4-2-johtomaalia kuin 3-3-tasoitusmaalia, kommentoi Juujärvi.

Hokki tasoitti puntit erän viimeisillä minuuteilla. Vain muutama hetki Olli Julkusen jäähyn jälkeen Riku Toivo sohi niin ikään maalinedusruuhkasta 3-3-tasoitusmaalin. Mestiksen kuumin nimi, puolustajajärkäle Matt Nickerson oli lopputuloksesta eri mieltä; miehen kauden ja KooKoo-uran avausmaali syntyi vain minuutti vierailijoiden tasoituksen jälkeen ja pari minuuttia ennen ottelun loppua. Nickerson sai kiekon maalin edessä ja räväytti terävän rannelaukauksen Teemu Seppäsen jalkojen välistä. Kotiyleisö oli selvästi odottanut Nickersonin maalia ja aplodit olivat massiiviset kuuluttajan kertoessa maalintekijän nimen.

– Siinä viimeisessä maalissa voi valmennus ottaa omaan piikkiinsä pari väärää pelaajaa kentällään, Mattila suomi itseään ja omiaan.

– Haluan kiittää Peteä ja Hokkia hienosta kiekkoillasta, kehui vastustajaa Juujärvi.

Pisteet jäivät hienon kiekkoillan päätteksi Kouvolaan ja kajaanilaiset poistuivat hallilta tappio niskassaan. KooKoo matkaa heti huomenna Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi ja Kajaanin Hokki kohtaa Peliitat Heinolassa.