KooKoon toisen erän vauhti liikaa Hermekselle

MESTIS / Raportti
Kotijoukkue voitti tasapisteissä sarjassa olevien joukkueiden kohtaamisen 5-2 (0-1, 3-1, 2-0). Ottelun käännekohdaksi muodostui toisen erän alku, jolloin tappioasemassa ollut KooKoo teki kaksi maalia vajaan kahden minuutin sisään.

Kouvolassa suuri mielenkiinto kohdistui Sasu Hoviin, joka keikkatyöläisenä saapui auttamaan maalivahtien loukkaantumisesta kärsivää KooKoota. Nuori tamperelaisvahti onnistuikin debyyttiottelussaan hyvin, torjuen tasaisin ottein kiekon 23 kertaa.

-Hovi oli meidän mukanamme ensimmäistä kertaa eilen aamujäillä, mutta eipä maalivahti erityistreeniä tarvitsekaan. Vähän katsoimme pelisysteemiämme läpi, ettei yllätyksiä tulisi, KooKoon Reijo Mansikka kertoi.

Ensimmäinen erä ei suuria nautintoja katsojille tarjonnut. KooKoo hallitsi erän ensimmäistä puoliskoa päästyään pelaamaan ylivoimaa Marc Gautschin kahden jäähyn aikana, mutta ei pystynyt luomaan tekopaikkoja. Hermes sen sijaan rankaisi Timo Nurmbergin istuessa turhaa kakkostaan. Avausmaali syntyi Marko Kotajärven vedosta, kun kiekko muutti suuntansa Jari Jääskeläisen mailasta. Kiekko meni ylämummoon, eikä jäissä ollut Hovi voinut tilanteelle mitään.

-Ensimmäinen erä oli sekavaa peliä kummaltakin. Maalissa meillä oli mukana onnea, sanaili Hermeksen Pasi Arvonen.

Lentävä lähtö

Toiseen erään KooKoo tuli uudella vauhdilla ja siirtyi johtoon Mikko Kinnusen ja Reino Soijärven maaleilla kun peliä oli pelattu 23.21.

-Saimme hyvän alun toiseen erään. Joukkue luisteli hyvin, ja oikeaan suuntaan: kohti maalia, jossa onnistuimme hyvin, Mansikka sanoi.

Hermes sai pian KooKoon toisen maalin jälkeen mahdollisuutensa päästen pelaamaan viidellä kolmea vastaan yli minuutin ajan. Joukkue ei kuitenkaan käyttänyt paikkaansa, vaan seuraavankin maalin teki kotijoukkue, kun Tomi Lindfors teki pari minuuttia rangasitusten päättymisen jälkeen kauden kolmannen maalinsa.

Hermes pääsi vielä peliin mukaan, kun se onnistui Tatu Katteluksen jäähyn päätteeksi maalinteossa, ja KooKoo otti vielä erän loppuun kaksi rangaistusta. Hermes ei vieläkään saanut kunnon painetta aikaan kahden miehen ylivoimastaan huolimatta.

-Toisen erän loppu ja kolmannen alku oli meiltä hyvää taistelua alivoimalla. Sasu Hovin pelastuksiakin tarvittiin, Mansikka sanoi.

KooKoon kestettyä jäähynsä oli Hermeksen vuoro narisutella boksin saranoita. Jääskeläisen jäähyn joukkue vielä kesti, mutta Karo Koivusen jäähyä ei. Simo Mälkiä ohjasi mailansa varrella Mikko Pukan laukauksen ohi Teemu Lassilan ajassa 47.10.

Lopussa isännät sulkivat oman alueensa hyvin, eikä Hermes päässyt kunnolla hätyyttelemään Hovin vartioimaa maalia. Katteluksen saatua jäähyn Arvonen kokeili vielä upporikasta ja rutiköyhää ja otti Lassilan pois maalin suulta. Nurmberg karvasi kiekon pois kahdelta vastustajalta, lainasi sen Keltaselle, ja sai sen pyynnöstä takaisin maaliviivalle. Niinpä kolmannessa erässä kuumennut Hermes joutui pisteittä pitkälle bussimatkalle.

Vaikea "ensimmäinen" peli

-Asennoiduimme helvetin vaikeaan peliin, sillä tauon jälkeen on aina vaikea pelata. Puolitoista viikkoa olemme treenanneet kovaa, mutta tyytyväinen en ole. KooKoo luisteli meiltä jalat alta toisessa erässä, ja ansaitsi kaksi pistettään, Arvonen sanoi.

Myös Mansikka myönsi, että pelirytmiin pääseminen tuotti pienoisia ongelmia. Enemmän huomiota sai kuitenkin päätuomari Tero Toivola, joka ei vihellyksillään miellyttänyt valmentajia eikä kouvolalaiskatsojia.

-Meille kasaantui kummallisesti jäähyjä... Pelaajat tulevat hallille pari tuntia ennen peliä ja tuomari tunnin. Tuomarilla on vielä allaan pitkä automatka, ja pikaiset verryttelyt. Ei sen näin pitäisi kuitenkaan mennä. Tänään pelaajat olivat valmiimpia pelaamaan kuin tuomari viheltämään, Mansikka sanoi.

Vaikka yleisö protestoikin, ei Toivola viheltänyt rangaistusta tilanteesta jossa Petri Anttila väänsi polvensa. Muutenkin miehen linja oli mitä ilmeisemmin ollut hyvin häilyvä.

Hermeksen ykköskentällinen yritti kovasti, mutta laihoin tuloksin. Tehotilastoon kentältä merkittiin kaksi miinusmaalia. Pakkipari Siren-Nummi tykitti kiekkoa yhteensä 13 kertaa. KooKoolta vastaavasti onnistui parhaiten kakkoskenttä, joka voitti oman osuutensa 2-0 sekä teki vielä yhden ylivoimamaalin.

Ketjut:

KooKoo:

Soijärvi-Nurmberg-Kattelus

Mattila-Kinnunen-Lindfors

Louhivaara-Timoskainen-Keltanen

Huuhka-Peltola-AnttilaGrönroos-Holopainen

Mälkiä-Pukka

Onnela-Raattama

Haapalainen-OutinenHovi (Johansson)Hermes:Joki-Erkkilä-Pajula-Uski

Papinaho-Jääskeläinen-Tourunen

Sykkö-Koivunen-Kaukokari

Lahti-Kylmämaa-MaaralaSiren-Nummi

Aro-Kotajärvi

Gautschi-Salmela

Salonen-RäikkönenLassila (Hankaniemi)

» Lähetä palautetta toimitukselle