Molot tehokkaampi maalipaikoissa

KooKoon viimeinen harjoitusottelu kotihallissa päättyi lukuihin 0-3 (0-0, 0-2, 0-1). Venäjän pääsarjan alempaan kastiin kuuluva Molot-Prikamie ei pelillisesti ollut kotijoukkuetta kummoisempi, mutta käytti maalipaikkansa tehokkaammin hyödykseen. Ottelu oli siisti - vaikka päätuomari Pertun pilli soikin tiuhasti.

Ensimmäisessä erässä ei maalintekoon pystynyt kumpikaan joukkueista. KooKoo hallitsi erää, osittain kolmen ylivoimatilanteensa ansiosta, mutta vastustajan nopeasti lähteneet vastahyökkäykset tuottivat kuitenkin enemmän maalintekotilanteita. Ratkaisut jäivät kuitenkin uupumaan kummassakin päädyssä. Aivan erän lopussa Molot painoi päälle rajusti ja kiekko taisi käydä kertaalleen tolpassakin.

Toisen erän alkuun KooKoo sai rakennettua ylivoimalla muutamankin tekopaikan, mutta hudit eivät tuota tulosta hyvistä paikoistakaan. Ajassa 23.41 vierasjoukkue siirtyi johtoon, kun jäähyaitiosta kentälle kurvannut Niziviys sai oivan läpisyötön Vadim Galkinilta ja nosti kiekon ylänurkkaan. Samankaltainen tilanne nähtiin kun peliä oli pelattu vähän yli puolet, mutta tällä kertaa Sami Heikkinen torjui Vladislav Otmakhovin syötöstä läpi purjehtineen Evgeny Kuzminin yrityksen.

Toinen erä pelattiin aivan alkua lukuunottamatta lähes kokonaisuudessaan kotijoukkueen maalin läheisyydessä. Molotin toinen maali syntyi ajassa 34.02 Teemu Timoskaisen jäähyn aikana. Molot pyöritti ylivoimaa vahvasti ja Barkunov iski lopulta kiekon sisään Heikkisen edestä. Nappisyötön maaliin antoi maalin takaa Chikhanov. Toisessa erässä Heikkiselle kertyi torjuntoja 14 ja virkeveljelleen Evgeny Ryabchikoville 8.

Kolmanteen erään KooKoo lähti vielä taistelemaan. ja hallitsikin peliä - tehottomasti. Erän ainoan maalin teki Molotin Evgeny Kuzmin ajassa 46.34. Mika Rissanen oli noussut puolustajantontiltaan ylös ja näin Kuzminin katkaistessa Timo Nurmbergin syötön se pääsi hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Veto upposi helponnäköisesti muuten hyvän ottelun pelanneen Heikkisen selän taakse. Lopussa KooKoo yrittää vielä vimmatusti saada kuparistaan rikki, muttei onnistu.

Hajanaisia huomioita

KooKoo pääsi peliin lähestulkoon ykköskokoonpanollaan, joten ketjukoostumuksista voi tehdä alustavia johtopäätöksiä alkavalle kaudelle. Toipilaista sivussa oli enää Reino Soijärvi ja jalkansa murtanut Mikko Koivistoinen. Paluun jäälle vain pari päivää sitten tehnyt Mikko Mattila näytti taistelullaan hyvää esimerkkiä kapteenin roolista ja Timo Nurmberg kuljetti kiekon hyökkäysalueelle vanhaan tapaaan. Muiltakin peli näytti sujuvan mukavaan tapaan, mutta maalinteossa riittää vielä harjoiteltavaa.

-Peli ratkesi meidän pieniin nukahduksiin, Reijo Mansikka sanoi lähinnä toista erää tarkoittaen. -Kolmannen erän loppu oli hyvää taistelua ja maalipaikkojakin oli muutama. Hyökkäyspäässä kaivataan kuitenkin vielä suoraviivaisempia ratkaisuja, nyt peli menee liiaksi näpertelyksi, hän jatkoi painottaen kurinalaisuuden ja työnteon merkitystä. -Paketti on kuitenkin hyvässä mallissa, lopetti Mansikka.