HeKi hetken päässä Mestiksestä

MESTIS / Raportti
Mestiksen karsintasarjan kärkitaistossa KOO-VEE ja HeKi ottivat toisistaan mittaa Hakametsän kakkoshallissa. Panosta riitti lähes samaan malliin kuin viereisessä isossa hallissa pelatussa SM-liigan pudotuspeliottelussa. Lopulta HeKi puristi selvän voiton ja käytännössä jo varmisti sarjanousunsa, kun tamperelaisten puolustustaistelu ei riittänyt kestämään täyttä 60 minuuttia.

- Kaksi erää pystyimme pelaamaan sellaista viivytystaistelua ja roikkumaan HeKin mukana. Kolmannen erän alussa sitten se taistelu ei enää riittänyt ja siinä taisi selkärankakin katketa samalla. Taponen oli jälleen hyvä, ei häntä voi moittia ollenkaan. Maalivahtipelinhän kautta me näihin peleihin lähdemme, KOO-VEE-valmentaja Ari Jortikka kertoi.

Kaksi erää KOO-VEE tosiaankin pystyi roikkumaan yhtenä ennakkosuosikkina karsintasarjaan lähteneiden heinolalaisten perässä. Loistavaan maalivahtipeliin ja tiukkaan puolustustaktiikkaan nojaava tamperelaisryhmä piti lukemat maalittomina kolmanteen erään asti, mutta heti viimeisen kaksikymmenminuuttisen alkuhetkillä nähtiin ottelun ratkaisu.

Vain 18 sekunnin pelin jälkeen Olli Sinkkonen vei vieraat johtoon ja nollaustaistelun epäonnistuminen taisi hetkeksi synkentää KOO-VEE-pelaajien mielet. Vain minuuttia ja sekuntia myöhemmin HeKi iski toisen maalinsa, tällä kertaa asialla oli Ville Kiiskinen, jolle paikan petasivat Aki Nurminen ja Vili Mustonen.

- HeKi hallitsi peliä selvästi koko ajan. Sitten kun he saivat 2-0-maalin, oli se hallinta vielä selvempää. Ei meillä sitten ollut oikein paikkoja, emme päässeet edes alueelle sisään, Jortikka myönsi.

- Se kolmannen erän alkuun tullut maali oli varmasti vapauttava ja sitten saimmekin toisen heti perään. Sen jälkeen täytyy kyllä sanoa, että peli oli meillä täysin hallussa, HeKin valmentaja Jarno Pikkarainen puolestaan kertoi.

Kahden pikaosuman jälkeen peli olikin jo käytännössä ratkaistu. KOO-VEE ei enää saanut käännettyä puolustuspelistä vaihdetta hyökkäyskiriin, kun taas vierasjoukkue Heinolasta pelasi kypsää kärkiryhmän tittelin arvoista peliä viimeiset 18 minuuttia.

KOO-VEE ansaitsee jälleen täyden kunnianosoituksen kovemman joukkueen edessä käydystä tiukasta taistosta. Ehkä taidoiltaan muista jälkeen jäävä tamperelaisjoukkue paikkaa paljon asenteella ja puolustushalukkuudella, unohtamatta tietysti mainiota maalivahti Taposta.

- Osittain pitää ehkä kollegani sanoma [viivytystaistelusta] paikkansa, mutta hieman yliampuva kuitenkin - ainahan KOO-VEE on tuolla tyylillä pelannut. Pelasimme kuitenkin tänään hyvin emmekä menettäneet kiekkoja ja sitä kautta antaneet vastustajalle paikkoja. KOO-VEE on todella kova kaksinkamppailutilanteissa ja erityisesti tuolla maalinedustalla, Pikkarainen sanoi.

Nousu sinettiä vaille valmis

Voitollaan HeKi nousi yksin karsintasarjan kärkipaikalle yhdeksällä pisteellä kuudesta ottelusta. Samalla kaksi pistettä tietää jo lähes täysin varmaa sijoittumista kolmen parhaan joukkoon sarjassa, mikä puolestaan takaisi heinolalaisille nousun Mestikseen. Sarjassa yhteensä jäljellä olevasta kuudesta ottelusta viiden pitäisi päättyä juuri HeKin kannalta "väärin", jotta edes tasapelitilanne olisi enää mahdollinen.

- Ei varmaan vielä kannata onnitella. Kyllä tässä on vielä pelit kesken ja pelit voivat mennä sillä tavalla ristiin, että voimme pudota kärjestä. Tässä on kuitenkin vielä Kotkassa torstaina Suomi-sarjan mestaruuden kannalta ratkaiseva peli, Pikkarainen vielä toppuutteli.

Samaan aikaan Mestis-karsintojen kanssa pisteitä lasketaan tosiaan myös Suomi-sarjan mestaruustaistossa, johon ei siis lasketa muiden ryhmien Hermes-otteluita. Silläkin suunnalla HeKin kärkipaikka näyttää hyvin todennäköiseltä. Vaikka vielä samppanjapulloja ei korkkailtukaan, myönsi HeKi-luotsi, että tunnelmat pukukopissa olivat ottelun jälkeen varsin iloluontoiset.

- Tunnelmat ovat joukkueessa tietysti nyt hyvät. Kyllä nämä voitot tuovat sellaista tiettyä uskoa meidän tekemiseemme ja siihen että asioita on tehty oikein. Onhan tällaisen pelin jälkeen tuolla kopissa varmasti hyvä fiilis.

KOO-VEEn Jortikka harmitteli pahaan saumaan joukkueeseensa iskenyttä loukkaantumissumaa, jonka myötä keltamustien riveistä puuttui kentällinen miehiä parhaasta päästä. Varsinkin kärkipuolustajien Sami Suhosen ja Henri Virran poissaolo illan ottelusta ei voinut olla näkymättä kotijoukkueen otteissa.

- Kyllähän sen pelissämme huomasi, että paljon miehiä oli poissa, ja vielä niitä kärkipään pelaajia. Nyt saimme sentään kuusi pakkia mukaan, mutta poissa olivat Virta, Suhonen, Tomi Pylvänäinen, Toni Aro ja Jani Lehtinen. Sitä ei voi olla huomaamatta.

Tappiosta huolimatta KOO-VEEn asema karsintasarjassa näyttää vielä varsin hyvältä. Tamperelaisilla on yksi ottelu muita vähemmän pelattuna ja tällä hetkellä jaettu kakkostila yhdessä SaPKon kanssa. Seuraavaksi vuorossa ovat torstaina ja lauantaina vieraspelit Savonlinnassa ja Kokkolassa, viimeinen kotiottelu on puolestaan nollakerhoon jäänyttä Titaaneja vastaan ensi tiistaina.

- Niin kuin olen alusta asti sanonut, niin otetaan peli kerrallaan. Sitten neljäs huhtikuuta voidaan katsoa mikä on tilanne. Tää on jääkiekkoa, mitä vaan voi tapahtua, Jortikka päätti puheenvuoronsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle