KJT:n vuoro ottaa pisteet sarjajumbolta

KJT ei antanut illan ottelussa mitään UJK:lle mahdollisuuksia, vaan piti pisteet kotiluolassaan lukemin 8-2. Vierasjoukkue pystyi taistelemaan tasapäisesti vain ensimmäisen erän. Tämän jälkeen kaukalossa esiintyi vain kotijoukkue, joka vei lopulta pisteet näytöstyyliin.

Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Uudessakaupungissa oli KJT:n näytöstä. Järvenpäässä peli meni pitkälti samoissa merkeissä kuin aikaisempi kohtaaminen. Tällä kertaa voiton takeina olivat Toni Mustonen, Jani Taanonen ja Matti Lievonen. Taanonen oli ottanut kakkoskentästä Tuomas Forssin paikan. Forssilla on valmentaja Seppo Repon mukaan jännetulehdus ja siksi hän oli tänään sivussa.

Alku tasaisissa merkeissä

Peli alkoi varsin vauhdikkaasti. Kotijoukkue pyrki ratkaisemaan pelin heti alussa, mutta UJK ei sulkeutunut puolustuskannalle, vaan pyrki vastahyökkäyksin luomaan tilanteita KJT:n maalille, jonka vartioinnista tänä iltana vastasi hieman yllättäen Jaakko Valkama.

Pelin ensimmäinen maalipaikka tuli KJT:n Pekka Nöyräselle. Hän pääsi sutimaan maalin edessä vapaasti rebound-kiekkoa, mutta harmikseen puolittainen veto lipui maalin ohi. Neljännellä minuutilla siunaantui vierasjoukkueelle ensimmäinen maalipaikka. Topi Riutta pääsi kuin varkain yksin läpi. Veto suuntautui kuitenkin päin Valkamaa.

Peli aaltoili ensimäiset 10 minuuttia varsin tasaisesti molempiin päätyihin. Maalinteossa kuitenkin onnistui ensimmäiseksi kotijoukkue. 11. minuutilla Jani Taanonen sai kiekon keskialueella. Hän onnistui Toni Mustosen kanssa nousemaan hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Mustosen sai syötön maalin eteen, josta hän onnistui pienen harhautuksen jälkeen nostamaan kiekon maalin kattoon.

KJT:n riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Heti aloituksesta UJK onnistui painamaan pelin kotijoukkueen päätyyn. Rami Kaupinsalo sutaisi kiekon rystypuolelta Valkamaa kohden. Valkaman kadottaman kiekon laittoi Marko Raita vastustamattomasti verkon perille.

13. minuutilla UJK oli mennä pelissä johtoon varsin erikoisesta tilanteesta. Keskialueelta nostettu purkukiekko pomppasi KJT:n maalin edessä osuen tolppaan. Sekä Valkama että koko KJT:n puolustus seurasivat hölmistyneinä kiekon liikettä.

Kun peliä oli pelattu 17 minuuttia, tapahtui UJK:n puolustusalueella varsin ikävännäköinen tilanne. Toni Mustosen mailasta ponnahtanut kiekko osui Jari Laihia kasvoihin. Laihi selvisi tilanteesta kuitenkin ilman suurempia vammoja ja pystyi palaamaan toiseen erään.

Laihin tapauksen jälkeisestä aloituksesta meni KJT jälleen johtoon. Aloituksen jälkeen Miikka Lindholm sai kiekon maalin eteen. Ilman suurempia estelyitä hänen oli helppo laittaa peliväline Matias Valavuon taakse.

KJT ratkaisee pelin toisessa erässä

Toisen erän alku näytti siltä, että pian KJT ratkaisee pelin. Sekä Pekka Nöyräsellä että Mikko Sairasella oli hyvä paikka tehdä KJT:lle maali. Maalinteossa onnistui kuitenkin yllättäen vierasjoukkue. UJK sai erän kuudennella minuutilla kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen. Marko Raita antoi oikean namupassin Rami Kaupinsalolle, jonka tarkka kuti upposi maalin yläkulmaan.

Kauaa ei kuitenkaan peli ollut tasatilanteessa. Heti seitsemännellä minuutilla nähtiin ehkä pelin komein osuma. Ossi-Petteri Grönholm antoi omalta alueelta tyylikkään syötön Toni Mustoselle, joka jatkoi kiekon vapaana olleelle Matti Lievoselle. Lievonen hassutti Valavuota oikein kunnolla ja nosti kiekon nätisti maalin etuyläkulmaan.

Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. UJK alkoi selvästi väsyä ja KJT:lle avautui yhä enemmän vapaita maalintekopaikkoja. Koko loppuerä olikin varsin surullista katsottavaa vierasjoukkueen kannattajille.

Vain pari minuuttia edellisestä osumasta onnistui kotijoukkue jälleen. KJT:n ylivoimakuvio jauhoi Kimmo Pikkaraiselle vetopaikan siniviivan tuntumaan. Tarkka lyöntilaukaus upposi Valavuon haaroista ja tilanne oli tässä vaiheessa 4-2.

Seuraavaa maalia tulikin sitten erän 13. minuutilla. Nöyränen ja Lindholm karvasivat hyökkäyssiniviivalla kiekon KJT:lle. Lindholmin nappisyöttö vapautti Jaska Vilenin maalin eteen, josta Vilenin oli helppo työ viimeistellä joukkueen viides maali.

KJT:n kuudes maali tuli erän 17. minuutilla. Tänään pirteästi esiintyneen Jani Taanosen rannevedon onnistui Valavuo vielä torjumaan eteensä, mutta kiekko jäi suoraan Matti Lievosen lapaan. Lievosen oli helppo viimeistellä tilanteeksi kahden erän jälkeen 6-2.

Turha 20-minuuttinen

Kahden erän jälkeen peli oli täysin selvä. Sen tiesivät sekä harvalukuinen yleisö että pelaajat kentällä. Loppu olikin vain pelailua ja päätössummerin odottelua. Pelailun lisäksi onnistui KJT vielä kahdesti kaunistelemaan numeroita.

Erän kahdeksannella minuutilla näki KJT:n 7. maali päivänvalon. Iippo Suutarinen luisteli UJK:n puolustukselta karkuun, harhautti Valavuon ja nosti kiekon maalinkattoon rystypuolelta.

KJT:n kahdeksas ja viimeinen maali oli Jani Taanosen käsialaa. Taanonen sai hyvän syötön Matti Lievoselta täyteen vauhtiin. Muutamalla terävällä polkaisulla hän onnistui jättämään UJK:n puolustajat taakseen päästen kahden kesken Valavuon kanssa. Tyylikäs nosto yläkulmaan sinetöi loppulukemiksi 8-2.