TuTo:n vuoro napata pisteet KJT:lta

Illan ottelussa KJT sai vieraita Turusta, kun paikalliset Toverit luistelivat Järvenpään halliin. Pahasti raajarikkoinen kotijoukkue joutui lopulta taipumaan hyvän taistelun jälkeen numeroin 3-4.

Kotijoukkueen kannattajilla ei ollut ennen ottelua toiveet kovinkaan korkealla. KJT oli joutunut poistumaan viimeisestä kuudesta ottelusta tappio niskassaan. Lisäksi joukkueen avainpelaajista puuttui varsin suuri osa. Hyökkääjistä Jaska Vilen oli pelikiellossa, Toni Mustonen ja Pekka Nöyränen olivat kuumesairaina. Maalissa pelasi KJT:lla tänään Jaakko Valkama, sillä Jaakko Suomalainen oli lievästi loukkaantunut saatuaan harjoituksissa kiekon polveensa. Lisäksi ottelun aikana KJT:n hyökkääjistä Tuomas Forss joutui jättämään pelin kesken pahoinvointikohtauksen takia. Myös Miikka Lindholm pelasi ottelun kaksi viimeistä erää maski päässä saatuaan kiekon leukaansa.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen tahdissa. Heti ensimmäisellä minuutilla Mikko Niinikoski ampui b-pisteeltä Jaakko Valkaman vartioiman maalin tolppaan. Vain hetki tämän jälkeen pääsi Matti Aho kokeilemaan etukulmasta Valkaman yllättämistä. Valkama onnistui kuitenkin torjumaan kiekon kulmaan ja kotijoukkueen maali varjeltui.

Ajassa 2.34 ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Markku Vuorisalo purjehti laidasta KJT:n maalin taakse ja antoi namupassin maalin kulmalla, josta Atte Saunamäki jatkoi kiekon maaliin.

Tässä vaiheessa peli näytti pahasti menevän vierasjoukkueen tahdittamana, sillä KJT ei päässyt ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana Jani Taanosen lähentelyä lukuunottamatta kertaakaan vierasjoukkueen hyökkäysalueelle.

Vaikka alku olikin varsin vierasjoukkueen, sai peli aivan uuden käänteen 9. minuutilla. Jani Taanonen onnistui toistamiseen huijaamaan turkulaisten puolustusta ja pääsi nokikkain Tuomo Karjalaista vastaan. Tällä kertaa komea nosto etuylänurkkaan tasoitti ottelun.

Tasoitusmaalista KJT sai lisävirtaa ja heti seuraavassa vaihdossa Niko Harju pääsi sutimaan maalivahdista ponnahtaneen kiekon vain hieman ohi takakulman.

Loppuerä mentiinkin pääosin kotijoukkueen tahdissa, sillä TuTo keskittyi enemmän jäähyilyyn kuin pelaamiseen. Aivan erän lopulla oli KJT:lla yli puolentoista minuutin 5-3 ylivoima, mutta kotijoukkue ei valitettavasti onnistunut luomaan hyviä paikkoja. Ainoa merkittävä seikka oli Miikka Lindholmin leukaan siniviivavedosta ponnahtanut kiekko. Isku oli sen verran kova, että loppupelin Lindholm pelasikin maskin kanssa. Lisäksi mies on menossa ensi maanantaina kuvauksiin ja oikein huonolla tuurilla hän liittyy KJT:n lukuisaan potilasjoukkoon.

Kotijoukkue nousee niskan päälle

Toinen erä oli pitkästä aikaa iloista järvenpääläiskiekkoilua. Erän alussa oli kuitenkin TuTo:lla tilaisuutensa nousta johtoon. Jari Mannila näki Anssi Silfverin maalin kulmalla täysin vapaana. Silfver onnistui jo ohittamaan Valkaman, mutta KJT-vahti onnistui haamumaisesti venyttämään patjansa Silfverin noston tielle.

Erän 6. minuutilla nähtiin ottelun komein maali. Juha Jusslin antoi selän takaa syötön Tomi Laaksoselle, joka harhautuksen jälkeen jatkoi Tommi Elomolle vapaaseen paikkaan. Elomo kiitti kauniista syötöstä ja laittoi kovan rannelaukauksen suoraan maalin takayläkulmaan. Maali oli Elomon ensimmäinen tällä kaudella.

KJT:n johtomaalin jälkeen TuTo pyrki nopeasti tasoittamaan tilanteen. Heti seuraavassa vaihdossa Matti Aho laittoi Jari Mannilan syötöstä kiekon vain hieman maalin ohi. Seuraava paikka vierasjoukkueella oli, kun Anssi Silfver pääsi vapaasti kokeilemaan siniviivalta Valkaman patjojen pitävyyttä.

Erän 11. minuutilla oli KJT:lla mahdollisuus nousta kahden maalin johtoon, kun Iippo Suutarinen ja Miikka Lindholm pääsivät kahdella yhtä vastaan. Suutarisen ratkaisu meni kuitenkin TuTo:n maalin yli.

Heti seuraavalla minuutilla onnistui TuTo tasoittamaan ottelun. Jari Mannila nousi ylivoimahyökkäykseen Markus Leppäsen kanssa. Mannila onnistui harhauttamaan KJT:n puolustajan tilanteesta ulos ja laittoi hallitusti kiekon jäitä pitkin Valkaman haaroista maalin perukoille.

Kauan ei ottelu ollut tasan, sillä KJT sai heti seuraavassa vaihdossa 3-2 ylivoimahyökkäyksen. Tällä kertaa Suutarinen jätti fiksusti kiekon Kimmo Pikkaraiselle, jonka löysä veto upposi Karjalaisen selän taakse.

Erän lopussa TuTo:n Markku Vuorisalolla ja Atte Saunamäellä oli paikkansa, mutta Jaakko Valkama onnistui paraatipelastuksillaan pitämään KJT:n johtoasemassa.

Turkulaiset kääntävät pelin itselleen väkisin

Viimeisen erän alku noudatti pitkälle ensimmäisen erän alun käsikirjoitusta. TuTo tuli väkevästi heti erän alussa ja KJT:lla oli täysi työ pysyä mukana. Erän ensimmäisten viiden minuutin aikana TuTo:lla oli useita maalipaikkoja.

Toisella minuutilla Patrik Forsbacka onnistui huijaamaan KJT-puolustajaa ja pääsi vetämään vapaasti, mutta Valkaman refleksit olivat kunnossa. Erän 3. minuutilla Markku Vuorisalo antoi hienon syötön siniviivalta Atte Saunamäelle, mutta jotenkin Saunamäki sai sudittua kiekon tyhjän maalin yli.

Erän 4. minuutilla eivät kiekkojumalat olleet enää KJT:n puolella. Jari Mannilan aloitusvoiton jälkeen Markus Leppänen pääsi tykittämään vastustamattomasti kiekon maalin etukulmaan tasoittaen tilanteen.

TuTo sai tasoituksen jälkeen hengen päälle ja ainoastaan Valkaman hienot torjunnat pitivät ottelun tasalukemissa.

Lopulta ei enää Valkamakaan pystynyt taistelemaan ylivoimaista vierasjoukkuetta vastaan, vaan Tuomas Jalava sivalsi b-pisteeltä voittomaalin erän 16. minuutilla.

Erän lopussa KJT yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta. Iippo Suutariselle siunaantui paras mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun hän pääsi yrittämään b-pisteiden välistä Karjalaisen yllättämistä. Veto meni kuitenkin maalin ylitse.

TuTo onnistui lopulta estämään KJT:n lähentelyt, joten kaksi pistettä matkasivat ansaitusti Turkuun.

Vähäsanaisia valmentajia ja kommentteja

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentajat olivat varsin vähäsanaisia. Vierasjoukkueen valmentaja Anatoli Bogdanov oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Bogdanov uskoi joukkueensa kääntävän ottelun voitoksi kahden erän jälkeen.

KJT:n valmentaja Seppo Repo oli varsin murheellinen mies ottelun jälkeen.

- Joukkueellamme oli lopussa paikkoja tasoittaa ottelu, mutta pelaajilla kädet tärisevät ratkaisupaikoissa, kommentoi Repo.

Lähtökohta peliin oli Revon mukaan varsin vaikea. Siihen nähden, että alla oli tappio UJK:lle ja useita avainpelaajia oli poissa kokoonpanosta, yritys ja asenne olivat hyviä. Tänään se ei vain valitettavasti riittänyt.

Ottelun tuomarista eivät valmentajat halunneet kommentoida. Vaikka tuomari ei ratkaissutkaan peliä, oli valmentajien vaiteliaisuus varsin ymmärrettävää, sillä Tommy Grönlundilta olisi voinut toivoa hieman parempaa otetta. Molemmille joukkueille vihellettiin varsin kyseenalaisia jäähyjä tasaiseen tahtiin.