KJT jatkaa vahvasti

MESTIS / Raportti
TuTo hallitsi välillä jopa suvereenisti, mutta isäntäjoukkue KJT oli paikoissaan terävämpi ja piti sarjapisteet Järvenpäässä. 3-1-luvut tyhjiin viimeistellyt Miikka Lindholm iski kaksi maalia. Kuten KJT:n valmentaja Seppo Repo osuvasti totesi, puuttui TuTon pelistä "se jokin", joka kotijoukkueen pelissä oli.

Yleisömäärä Järvenpään hallin lehtereillä oli laskenut kärkikamppailuna markkinoidusta KJT:n edellisestä kotipelistä noin neljällä sadalla, eikä intensiteetti kaukalossakaan ollut edellisen pelin luokkaa. Avauserää pelailtiin aluksi tasatahtia, kunnes erän edetessä ote siirtyi hiljalleen täysin TuTolle, ja kotijoukkueen hyökkäykset olivat harvinaisuuksia. KJT:n hyvä asenne näkyi kuitenkin tiiviissä oman pään pelissä, eikä TuTollakaan liiemmin maalipaikkoja hallinnasta huolimatta ollut.

Puoli minuuttia ennen erän loppua KJT:n kakkosketjun terävä hyökkäys tuotti ottelun avausmaalin. TuTon seitsemännen puolustajan Kalevi Aition virheestä lähtenyt hyökkäys ajautui TuTon puolustusalueen kulmaan, josta KJT kaivoi kiekon itselleen. Toni Mustonen syötti maalin takaa vapaaksi jätetylle Tuomas Forssille, jonka tarkan laukauksen edessä ensimmäisessä erässä vain kolmesti torjunut TuTo-vahti Henri Launonen oli voimaton.

Toiseen erään TuTo tuli vauhdilla. Sillä oli reilun kahden minuutin aikana kolme hyvää maalintekotilannetta, mutta niistä huolimatta tasoitus jäi syntymättä. Tero Forsell, Jussi Sipponen ja Sami Terho saivat todeta KJT-vahti Jaakko Suomalaisen vahvan torjuntavireen.

Myös KJT pääsi peliin mukaan, ja etenkin Tuomas Forssin laidoilla Toni Mustonen ja Matti Lievonen pelasivat muutamia erittäin vahvoja vaihtoja. Hyvän pyörityksen sai aikaan myös järvenpääläisten ykkösketju, joka päätti hyökkäyksensä 2-0-maaliin. Pekka Nöyränen kaadettiin maalin takana siirretyn rangaistuksen arvoisesti, mutta Nöyränen sai silti jatkettua kiekon paikkaan nousseelle Miikka Lindholmille, joka laukoi kiekon toistamiseen Launosen selän taakse.

Lindholm sinetöi voiton

TuTo sai maalitilinsä auki ylivoimalla tilanteessa, jota edelsi selkeä tuomarivirhe. Turkulaishyökkääjä oli noin pari metriä paitsiossa TuTon tuodessa kiekkoa hyökkäysalueelle, mutta tämä jäi linjatuomareilta näkemättä. TuTo sai kuvionsa kuntoon, Janne Laitila laukoi siniviivalta, ja Tuukka Pulliainen nosti irtokiekon maalin kattoon maalivahti Suomalaisen yli.

KJT:llä oli toisen ja kolmannen erän taitteessa loistava mahdollisuus johtonsa lisäämiseen, sillä se sai pelata kolme perättäistä ylivoimapeliä. Ylivoimakuvion järvenpääläiset saivat sentään pari kertaa aikaiseksi, mutta muutoin ylivoima oli kovin vaisua, eikä laukauksia nähty juuri lainkaan.

Kun TuTo pääsi vuorostaan ylivoimalle, alkoi tapahtua. KJT:n Iippo Suutarinen taisteli alivoimalla esimerkillisesti ja oli karata läpiajoon, vaikka estelemässä oli kaksikin turkulaispuolustajaa. Toisessa päässä TuTon maineikas ykkösketju pelasi lähes koko ylivoimapelin ajan ja järjestelikin muutaman hyvän vetopaikan, mutta Suomalainen ei ollut yllätettävissä.

Erän lopulla tasoitusta hakenut TuTo vei peliä selvästi, ja turkulaiset tuntuivat yhdessä vaiheessa voittavan kaikki aloituksetkin. Lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin toisinaan terävästi iskenyt kotijoukkue. Juha Jusslinin ohjaus osui maalivahti Launosta maskiin pomppien sen jälkeen vaarallisesti maalivahdinalueella, ja vikkelän Miikka Lindholmin läpiajon esti vain Launosen oikea-aikainen vastaantulo.

TuTon viimeinen rynnistys jäi kokematta, sillä samalla kun turkulaiset vaihtoivat Launosen kuudenteen kenttäpelaajaan, menettivät he kiekon keskialueella. Jaska Vilen antoi kiekon Lindholmille, jolla oli helppo työ iskeä illan toinen maalinsa.

KJT selvitti testinsä

- Pääsimme peliin hyvin mukaan ja voitimme selvästi laukaukset, eivätkä ne olleet mitään tilastolaukauksia, vaan hallitsimme koko peliä, mutta silti hävisimme, summasi TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov.

- Vastustaja teki hyvin töitä, ja sarjatilanne antoi heille uskoa.

TuTon taitava ykkösketju näytti muutamaan otteseen taitojaan ja järjesteli hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeinen terävyys puuttui, ja tehot jäivät sen myötä nollille. Edukseen erottuivat myös nimellisesti nelosketjun laitureina hyökänneet Sami Terho ja Mikko Markkanen. Kakkosketju oli pettymys, vaikka Tuukka Pulliainen joukkueensa ainoan maalin viimeistelikin. Onnistumisten puute näkyi etenkin Pulliaisen laiturin Mikko Niinikosken (koko kaudella 1+0) otteista.

- Tämä oli ensimmäinen isompi mittari rutiinitasollemme, kun yllätysetu on jo hävinnyt. Arvostamme TuToa, ja voitto oli erittäin tärkeä meille, alleviivasi KJT-luotsi Seppo Repo.

- Asioita on vielä hakusessa, mutta sisäinen vahvuus on tämän joukkueen ase, Repo jatkoi.

Vain 19 kertaa koko ottelussa maalia kohti laukoneesta KJT:stä pelin saivat vastustajan hyökkäyspäätyyn säännöllisesti Pekka Nöyräsen ja Tuomas Forssin johtamat ykkös- ja kakkosketjut. Nämä molemmat myös onnistuivat kertaalleen TuTo-vahti Launosen ohittamaan. Näkyvimmin esillä olivat maalinteossa onnistumisia saanut vauhtikone Lindholm, ja totutusti voimalla ja taidolla vastustajia pelotellut Mustonen.

Puolustuksessa varmimmin pelasi pari Mikko Sairanen – Kai Öhberg. Onnistunut alkukausi näkyy niin heidän kuin muidenkin KJT-pelurien hyvässä itseluottamuksessa. Avainroolissa oli jälleen kerran myös loistavaa kautta torjuva Jaakko Suomalainen, joka joutui torjuntatöihin 31 kertaa – siis lähes tuplasti enemmän kuin Launonen toisessa päässä.

Kentälliset

KJT

22 Miikka Lindholm – 27 Pekka Nöyränen – 16 Jaska Vilen

12 Toni Mustonen – 23 Tuomas Forss – 28 Matti Lievonen

19 Juha Jusslin – 14 Iippo Suutarinen – 26 Niko Harju

17 Tommi Elomo – 21 Tomi Laaksonen – 18 Toni Hälinen

9 Mikko Sairanen – 8 Kai Öhberg

7 Ville Raatikainen – 6 Kimmo Pikkarainen

5 Timo Ahonen – 10 Teemu Kolehmainen

Maalissa 1 Jaakko Suomalainen (29 Jaakko Valkama)

TuTo

33 Tuomas Jalava – 29 Tero Forsell – 10 Markku Vuorisalo

25 Mikko Niinikoski – 14 Tuukka Pulliainen – 27 Marko Kuikka

30 Markus Leppänen – 41 Jari Mannila – 15 Jussi Sipponen

13 Sami Terho – 21 Miika Kurka – 16 Mikko Markkanen

44 Arto Ryömä – 3 Petri Tähtisalo

6 Juha Peltonen – 20 Janne Laitila

49 Rami Katajisto – 5 Mikko Lehtimäki

2 Kalevi Aitio

Maalissa 45 Henri Launonen (31 Ossi Ojanen)

» Lähetä palautetta toimitukselle