HeKille rutiinivoitto Tuusulasta

Heinolan Kiekko jatkoi edellisen kohtaamisen tapaan ja nuiji vakuuttavan tuntuisesti KJT TuusKin jäänrakoon. Kolmen erän sopuisan pelailun jälkeen pisteet kirjattiin vierasjoukkueelle numeroin 1-5 (1-3, 0-1, 0-1).

Ottelun jälkeen HeKin valmentaja Janne Sinkkonen oli helpottanut mies. Etukäteen ajateltuna HeKille tämä oli niin sanotusti pakkovoiton paikka.

– Tässä pelissä oli tärkeintä se, että kunhan voitetaan. Tyylillä ei ole niinkään väliä, heinolalaisluotsi sanaili ottelun jälkeen.

HeKi tulikin otteluun hyvin latautuneena. Ensimmäisen erän alkupuolisko oli täysin vierasjoukkueen hallintaa ja KJT TuusKi ei saanut hyökkäyksiään liikkeelle. HeKi voitti järjestäen kaksinkamppailut ja joukkue katkoi hyvällä prosentilla KJT TuusKin pitkät syötöt.

Sinkkosen mukaan joukkue voittikin alussa paljon kiekkoja itselleen kaksinkamppailuissa ja vastustajaa onnistuttiin painostamaan suhteellisen hyvin. KJT TuusKin valmentaja Pekka Siikala puolestaan harmitteli joukkueen heikkoa alkua.

– Meiltä tässä pelissä oli jälkeen huono alku. Meillä on selvästi tilannenopeuden puutetta ja ehkä osa pelaajista jännittää näitä pelejä.

Ensimmäinen erä ei ehtinyt vanheta kuin reilut kolmen minuuttia, kun HeKi siirtyi 1-0-johtoon. Heinolalaisten ylivoimalla tekemä maali ei tullut varsinaisesti minkään kuvion päätteeksi, vaan KJT TuusKin puolustus hävisi selvästi kaksinkamppailun maalin edessä. Puolustuksen roikkumisesta huolimatta Jani Keinänen survoi kiekon KJT TuusKin maalivahdin Heikki Kokkosen alta maaliin.

Parisen minuuttia myöhemmin Jesse Uronen teki samanlaisen maalin, mutta tällä kertaa tasakentällisin. Uronen pääsi maalin edestä työntämään puolustuksen estelyistä huolimatta kiekon Heikki Kokkosen alta verkon perukoille.

HeKin 3-0-maali oli tyylikäs kuvio, kun Mikko Kansikas huijasi tuusulalaispuolustajan jäihin ja syötti lättysyötön maalin takakulmalle. Takakulmalta puolestaan Janne Ritamäki ohjasi kovasta vauhdista kiekon suoraan yläkulmaan.

Tämän jälkeen KJT TuusKi otti aikalisän ja rauhoitti peliään, mutta käytännössä ottelu oli ohi eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä.

Erän lopussa KJT TuusKi sai onnekkaasti kavennuksen, kun HeKin puolustus käsittämättömästi unohti kiekon oman maalinsa taakse. Mika Taurivuo kävi nappaamassa pelivälineen ja syötti maalin eteen Timo-Pekka Römpötille, joka napautti kiekon tyhjään maaliin.

HeKin herättelyä

Toiseen erään tuli sisuuntunut KJT TuusKi ja nukkuva HeKi. Ensimmäiset viisi minuuttia kotijoukkue pyöritti peliä ja vieraat tyytyivät seisomaan oman maalinsa edessä. Sinkkonen ei tätä velttoilua halunnut pitempää katsoa, vaan otti aikalisän.

Katsomoon asti kuului Sinkkosen voimasanoja täynnä oleva käskytys, kun mies mesosi vaihtoaitiossa kuin nuori Juhani Tamminen konsanaan. Pelin jälkeen Sinkkonen selitti käytöstään.

– Tarkoitus oli herättää porukka takaisin peliin. Jos KJT TuusKi olisi kaventanut tilanteeksi 3-2, olisi pelistä voinut tulla meille todella vaikea.

Aikalisä selvästi auttoi, sillä HeKi sai jälleen ottelun juonesta kiinni ja Jussi-Mikko Makkonen kiemurteli koko tuusulalaispuolustuksen läpi ja laukoi terävästi tilanteeksi jo 4-1.

Tämä riitti KJT TuusKille, joka ei enää toisen erän alkupuoliskon jälkeen pystynyt luomaan juurikaan maalipaikkoja. Heinolalaiset voittivat järjestäen kamppailut maalin edessä, joten tuusulalaishyökkääjät eivät päässeet ollenkaan vaarallisille maalintekopaikoille.

Loppunumerot viimeisteli Janne Ritamäki tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

Leppoisaa jutustelua

Ottelun jälkeen KJT TuusKin valmentaja Pekka Siikala harmitteli sitä, että kauden mittaan näin kovia pelejä ei ole tullut pelattua.

– Joukkueemme pelitempo nousee koko ajan. Olisimme tarvinneet tällaisia otteluita jo kauden aikana.

HeKin valmentaja Janne Sinkkonen muisti kuitenkin antaa arvostusta myös tämän päivän vastustajille.

– Jouduimme tekemään täyden päivätyön. KJT TuusKi oli kova vastus ja loppunumerot mairittelevat meitä.

Tappio tiesi KJT TuusKille sitä, että joukkueen teoreettisetkin mahdollisuudet nousemiseen ovat menneet. HeKi puolestaan nousi voitolla karsintasarjan kärkeen.