KJT:n hyvä syysvire jatkuu edelleen

Tänään nähtiin Järvenpäässä erittäin mielenkiintoinen kamppailu, kun hyvin kautensa aloittanut KJT sai vastaansa Kouvolan ylpeyden KooKoon. KJT:lla oli alla viikon tauko, kun taas KooKoo joutui kamppailemaan edellisiltana pisteistä Mikkelin Jukureiden kanssa. Tänä iltana vauhdikkaiden tapahtumien jälkeen jäi pisteet lopulta kotiyleisön iloksi Järvenpäähän.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ensimmäinen erä oli pelillisesti erittäin mainiota ja viihdyttävää jääkiekkoa. Molemmilla joukkueilla oli useitakin maalintekotilanteita heti alusta lähtien. Kova vauhti kostautui useina jäähyinä ja varsinkin erän loppua kohden otteet kovenivat molemmilla joukkueilla.

Heti ensimmäisellä minuutilla KooKoon Simo Mälkiä pääsi siniviivalta kokeilemaan lyöntilaukauksella Jaakko Suomalaisen refleksejä. Suomalainen oli kuitenkin heti pelin alusta lähtien itse varmuus eikä antanut Mälkiän yllättää itseään.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla ote siirtyi pikkuhiljaa KJT:lle. Tätä edesauttoi useat jäähyt, joita tuomarina toiminut Marko Virtanen tuomitsi erittäin herkästi. Erän alussa ylivoima ei oikein lähtenyt KJT:lla pyörimään, mutta ajassa 4.29 Jussi Onnelalle tuomitun jäähyn aikana oli Tomi Laaksosella ja Juha Jusslinilla mahdollisuus siirtää KJT johtoon. KooKoon maalissa tänä iltana pelannut Sami Heikkinen torjui kuitenkin varmasti Laaksosen rannelaukauksen ja Jusslinin vanhanaikaisyrityksen.

13. minuutilla KooKoo sai jo erän neljännen kahden minuutin rangaistuksen. Tällä kertaa Teppo Liukkonen piti kevyehkön näköisesti kiinni KJT:n pelaajasta. Ylivoimaa ei tarvittu kuin parisenkymmentä sekuntia kun kiekko oli jo maalissa. Jaska Vilen sai ruuhkasta pompanneen kiekon siniviivalle, josta hän pääsi rauhassa tykittämään kiekon yliriman kautta KooKoon maaliin.

Jos erän alku oli pääosin KJT:n hallintaa, niin erän loppupuolella oli kouvolalaisilla paikkansa. Vierasjoukkue pääsi pyörittämään yli puolitoista minuuttia ylivoimaa 5-3 vastaan. Mikko Pukalle onnistuttiin petaamaan ylivoimalla kaksikin kertaa vapaa vetopaikka, mutta kummallakaan kerralla ei Jaakko Suomalaisella ollut vaikeuksia napata Pukan vetoa kiinni.

Tasaista vääntöä ja tarkkaa puolustamista

Toisen erän alkupuolella Mikko Outinen sai kahden minuutin jäähyn estämisestä. Vaikka KJT:n ylivoimapeli ei mainittavimmin lähtenyt pyörimään, onnistui järvenpääläisryhmä silti siirtymään 2-0 johtoon. Jaska Vilen siirsi kiekon siniviivalle Kaj Öhbergille. Öhberg nosti pienen lirun Sami Heikkistä kohden, joka kaikkien yllätykseksi imaisi varsin helpon vedon. Jopa Öhberg itse katseli yllättyneen ja epäuskoisen näköisenä KooKoon maalia kohden.

Tämän jälkeen pelin tempo selvästikin tippui ja toinen erä ei ollut enää aivan yhtä viihdyttää kuin ensimmäinen. Jäähyjä tosin tuli edelleen samaan tahtiin kuin ensimmäisessä erässä. Molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan ja pyrkivät rauhoittamaan peliään kiivaan ensimmäisen erän jälkeen.

Erän kahdeksannella minuutilla KooKoo sai aikaan varsin näyttävän pyörityksen Jaakko Suomalaisen maalille. Sekä Teemu Timoskaisella että Jari Raattamalla oli maalin edessä erittäin hyvä mahdollisuus kaventaa pelitilannetta, mutta KJT:n maalissa Jaakko Suomalainen onnistui torjumaan alas suuntautuneet vedot erittäin tyylikkäästi.

Erän loppupuolella Teemu Kolehmainen sai rangaistuksen koukkaamisesta. Kouvolalaisryhmän ylivoima pyöri varsin mallikkaasti ja sekä Tatu Katteluksella, Reino Soijärvellä että Jari Raattamalla oli mahdollisuus maalintekoon. Vedot suuntautuivat kuitenkin Suomalaisen syliin ja kotijoukkue sai huokaista helpotuksesta.

Erän viimeisellä minuutilla sai Timo Nurmberg ikävännäköisen mailaniskun aloituksen jälkeen käteensä. Mies jäi tuskissaan makaamaan jäähän, mutta tuomarit eivät reagoineet tilanteeseen mitenkään. Tilanne oli selvä jäähyn paikka, mutta isku tapahtui sen verran pelitilanteen ulkopuolella että Virtanen ei nähnyt koko iskua ja siksi ei voinut tähän mitenkään reagoida. Onneksi kuitenkaan kouvolalaisyleisön suursuosikille ei tapahtunut mitään pahempaa ja mies pystyi jatkamaan peliä.

KooKoon loppukiri ei tuottanut tarpeeksi tulosta

Kolmanteen erään Kookoo tuli räväkästi. Hyvä ote kuitenkin katosi Mikko Kinnusen ja Mikko Mattilan kahden minuutin jäähyihin. KJT sai pelin juonesta kiinni ja pääsi pelaamaan ylivoimaa lähes tauotta.

Erän puolessavälissä KJT sai pelata 5-3 ylivoimaa muutaman sekunnin. Muutamalla nopealla syötöllä pelattiin Iippo Suutarinen vapaaksi maalin eteen, josta hänen oli helppo viimeistellä KJT:n kolmas maali Sami Heikkisen patjojen välistä.

Peli näytti jo tässä vaiheessa pelatulta, mutta KooKoo onnistui tekemään vielä lopusta varsin jännittävän. 51 minuutilla Mikko Kinnunen ryntäsi hyökkäyspään aloituksesta suoraan eteenpäin. Tuomas Forssin maila nousi erittäin pahannäköisesti Kinnusen naamaan. Aluksi tuomarikolmikko ei reagoinut mitään, mutta jäässä makaava Kinnunen sai tuomarit uusiin aatoksiin. Forssille 2+2 ja äänekkäästi tilannetta protestoineelle Simo Mälkiälle 10 minuuttia käytöksestä.

KooKoo onnistui pyörittämään hyvin ylivoimaa, mutta laukauksia säästeltiin turhankin paljon. Kimmo Pikkarainen sai poikittaisesta mailasta 2 minuutin jäähyn ja KJT joutui pelaamaan kahden miehen alivoimalla. Lisäksi KooKoo otti Heikkisen pois maalilta ja yritti 6 miehellä avata maalisaldoaan.

Vierasjoukkueen ylivoima pyöri mainiosti ja vajaassa puolessa minuutissa kiekko olikin Suomalaisen selän takana. Timo Nurmberg sai pelivälineen siniviivalle. Pari potkua maalia kohti ja valelaukaus harhautti sen verran puolustajia että Tatu Kattelus jäi täysin yksin takatolpalle. Kaunis syöttö Kattelukselle, joka sai laittaa kiekon kaikessa rauhassa tyhjään maaliin.

Kavennusmaalin jälkeen KJT:n päässä alkoi hurja pyöritys. Viimeiset 5 minuuttia KooKoo pelasi ilman maalivahtia ja järvenpääläiset eivät voineet muuta kuin pidättää hengitystään Suomalaisen onnekkaiden torjuntojen edessä. Hyvistä paikoista huolimatta enää maaleja ei nähty ja pisteet jäivät villisti juhlineelle kotijoukkueelle.

Erinäisiä huomioita

Päivän paras pelaaja oli ilman muuta Jaska Vilen. Hän raatoi ylivoimaa ja alivoimaa ja lisäksi oli jokaisessa KJT:n maalissa mukana. Iloisena yllätyksenä mainittakoon Iippo Suutarinen, joka tsemppasi jokaisen vaihdon täysillä ja sai lopulta palkinnon pirteistä otteistaan maalin muodossa.

Vierasjoukkueen parhaimmistoa olivat Mikko Mattila ja Timo Nurmberg, jotka loivat pahimmat mylläkät KJT:n maalille. Lisäksi puolustaja Mikko Pukka esiintyi edukseen varsinkin hyökkäyspäässä. Maalissa pelannut Sami Heikkinen ei antanut kovinkaan varmaa kuvaa itsestään ja varsinkin KJT:n toisen maalin hän voi täysin ottaa omaan piikkiinsä.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella Järvenpään hallissa oli oikein kunnon melua. Kouvolasta oli tullut bussilastillinen vierasjoukkueen kannattajia ja heidän kannatuksensa innoitti kotijoukkueen faniryhmän kilpahuutosille. Valitettavaa on se että näinkin hyvää kiekkoviihdettä on seuraamassa vain reilut 300 ihmistä.