Iloista jääkiekkoa Järvenpäässä

Illan ottelussa kohtasivat sarjanelonen KalPa ja yhdeksännellä sijalla majaileva KJT. Tapahtumarikas ottelu päättyi lopulta pistejakoon numeroin 2-2.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti ja tasaisesti. Ensimmäinen hyvä maalipaikka siunaantui KalPalle erän viidennellä minuutilla. Simo Vidgren pääsi laidasta läpi, mutta lyöntilaukaus kilpistyi hyvin torjuneen Jaakko Suomalaisen patjoihin.

Erän puoltaväliä lähestyttäessä ote siirtyi enemmän vierasjoukkueelle. Seitsemännellä minuutilla Marko Ahosilta lähetti pomppukiekon kohti KJT:n maalia. Suomalainen onnistui yllättävän ja vaarallisen laukauksen torjumaan kilpikädellään.

KalPan saatua kaksikin peräkkäistä ylivoimamahdollisuutta oli vierasjoukkueen johtomaali enemmän kuin lähellä. Henri Huohvanainen pääsi ensin erän yhdeksännellä minuutilla yksin lävitse, mutta Suomalainen onnistui torjumaan. Heti seuraavalla minuutilla Huohvanainen pääsi jälleen yrittämään. Laukaus b-pisteeltä kuitenkin kilpistyi Suomalaisen hanskaan.

Ylivoimalla tilanteet eivät tähän loppuneet, sillä sekä Tatu Miettinen, että Tuomo Litmanen pääsivät vapaasti kokeilemaan Suomalaisen torjuntakykyjä. Suomalainen onnistui hienoilla torjunnoilla tekemään KalPan hyökkääjien lähentelyt tehottomiksi.

Erän 13. minuutilla ottelun painopiste muuttui täysin. KJT:n Jani Taanonen, Matti Lievonen ja Riku Rahikainen saivat hyvän pyörityksen aikaiseksi KalPan päätyyn. Vesa Reinikainen joutui koukkaamalla pysäyttämään KJT:n hyvän painostusjakson. Ylivoima muuttui miltei heti kahden miehen ylivoimaksi, sillä aloituksen jälkeen Samuli Suhonen nappasi itselleen myös koukkaamalla jäähyn.

KJT ei kauaa ylivoimaa pyörittänyt, vaan Kimmo Pikkarainen latasi komeasti siniviivalta kiekon Ari Luostarisen vartioiman maalin yläkulmaan.

Vain muutamaa sekuntia myöhemmin KJT pääsi jälleen pyörittämään viidellä kolmea vastaan ylivoimaa. Tällä kertaa KalPan alivoimakolmikko onnistui pysäyttämään järvenpääläislähentelyt.

Erän loppu mentiin varsin tasaisissa merkeissä ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen riemastuttavassa johdossa.

Suvantovaihe

Toisessa erässä ei peli ollut aivan niin vauhdikasta kuin ensimmäisessä. Paikkoja kuitenkin tuli molempiin päihin.

KJT:n paras paikka koko erässä oli 8. minuutilla, kun Kimmo Pikkarainen antoi oivan syötön Miikka Lindholmille maalin eteen. Lindholm laittoi tapansa mukaisesti kiekon puolityhjän maalin ohitse.

KalPa sai tasoitusmaalin aikaan erän 12. minuutilla. Maalista voi kuitenkin ansion ottaa KJT:n Anssi Kostiainen ja Tommi Elomo. Marko Ahosilta toi kiekon vahvalla yksilösuorituksella KalPan hyökkäysalueelle. Koska kukaan hyökkääjä ei ollut vapaana, laittoi Ahosilta kiekon maalin taakse. Kostiainen ja Elomo yrittivät molemmat ottaa vastaan pomppivaa kiekkoa. Molemmat kuitenkin sähläsivät niin kauan kiekon kanssa, että Saku Kekäläinen sai vapaasti otettua kiekon itselleen ja survottua tasoituksen maalin etunurkkaan.

Erän loppupuoli oli jäähyjen sävyttämää. Peli ei kuitenkaan ollut kovinkaan törkeää, vaan tänään tuomarina toiminut Aleksi Rantala oli ottanut varsin tarkan linjan.

Suomalainen suihkuun

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen erä jäi. Molemmille joukkueille puhallettiin tasaisesti jäähyjä ja vasta erän seitsemännellä minuutilla olivat molemmat joukkueet ensi kerran täysilukuisia.

Monet jo luulivat, että pelin ratkaisu nähtiin erän toisella minuutilla, kun Jaakko Suomalainen joutui suihkuun. KJT pelasi ylivoimalla, kun KalPan purkamaa kiekkoa havitteli vierasjoukkueen Jarmo Niinimäki. Suomalainen lähetti purkukiekon ränniin ja samalla hänen mailansa nousi suoraan Niinimäkeä naamaan. Osuman voimasta Niinimäen nenää jouduttaneen operoimaan, eikä hän tule esiintymään ainakaan huomisessa kotiottelussa UJK:ta vastaan.

Suomalaisen poistuttua areenalta otti torjuntavastuun KJT:n maalilla Jaakko Valkama. KalPa pystyikin käyttämään Suomalaisen saaman viisiminuuttisen hyväkseen. Tuomo Litmanen ja Saku Kekäläinen pääsivät ylivoimahyökkäykseen Marko Ahosillan syötöstä. Litmanen antoi mainion syötön Kekäläiselle, joka pyssytti suoraan syötöstä kiekon Valkaman haarojen välistä verkon perukoille.

Tässä vaiheessa moni KJT:n kannattaja huokasikin, että näinkö tässä taas tulisi käymään. Seuraavien minuuttien aikana nähtiinkin vain KalPan paikkoja. Saku Kekäläisellä oli heti erän kuudennella minuutilla mahdollisuus tehdä illan kolmas maalinsa, mutta maalin edestä sudittu kiekko jäi Valkaman alle.

Seuraava maalipaikka KalPalle tuli erän kahdeksannella minuutilla, kun KJT:n puolustaja Timo Ahonen hölmöili kiekon keskialueella Tuomo Litmasen lapaan. Litmanen pääsi yksin läpi, mutta rystynosto osui KJT:n maalin tolppaan.

Erän puolenvälin jälkeen KJT sai juonesta kiinni. Iippo Suutarisella, Anssi Kostiaisella ja Juha Jusslinilla oli mahdollisuus tasoitukseen, mutta löysät vedot suuntautuivat ohitse tai sitten suoraan päin hyvin torjunutta Ari Luostarista.

Erän 16. minuutilla Joni Kotilainen sai kiinnipitämisestä jäähyn. KJT:n ylivoima pyöri mallikkaasti. Matti Lievonen sai kiekon maalin taakse. Lievonen näki maalin edessä Kai Öhbergin, jonka sutaisusta kiekko pyörähti takakulmalla seisoskelevalle Jani Taanoselle. Taanonen onnistui hienosti siirtämään vaikean pomppukiekon Ari Luostarisen selän taakse tasoittaen tilanteen.

Erän lopussa tunteet alkoivat lämpiämään ja KalPan Tuomo Litmanen sai 10 minuutin käytösrangaistuksen. Saatuaan jäähyn kiinnipitämisestä Litmanen heittäytyi protestiksi jäälle mahalleen tehden uimaliikkeitä. Kieltämättä KJT:n pelaajan jäähyyn johtaneessa kaatumisessa olikin mukana annos teatraalisuutta.

Jatkoaika, Rantalan oma show

Jatkoaika alkoi varsinaisella Aleksi Rantalan näytöksellä. Molemmilla joukkueilla oli jäähyllä yksi pelaaja, joten sekä KalPa ja KJT marssittivat jäälle kolme pelaaja. No tämä ei Rantalalle käynyt, vaan molemmilta joukkueilta piti saada neljäskin pelaaja jäälle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu 40 sekuntia tuli eteen seuraava ongelma. KJT:n Jussi Saarisen olisi pitänyt päästä kentälle, mutta molemmilla joukkueilla oli kentällä jo vaadittavat neljä peluria. Peliä pelattiin parisenkymmentä sekuntia eteenpäin ennen kuin Rantala huomasi tilanteen ja laittoi pelin poikki. Hetken asiaa pohdittuaan peliä jatkettiin siten, että KalPalla oli kolme pelaajaa kentällä ja KJT:lla neljä. Toisin sanoen KJT menetti noin parisenkymmentä sekuntia ylivoima-aikaa Rantalan sekoilujen tähden.

Paras paikka koko jatkoajalla oli jälleen kerran Miikka Lindholmilla. Lindholm pääsi yksin läpi Ari Luostarista vastaan, mutta veto kohden takakulmaa viuhui ohitse. Koska lopussa enää keskityttiin nahisteluun ja torikokouksiin, jaettiin pisteet lopulta numeroin 2-2.