Tuusulalainen kylmä suihku

Kiusaajan rooliin Mestiksen karsintasarjassa jäänyt KJT TuusKi täräytti ämpärikaupalla jääkylmää vettä vierailija K-Laserin niskaan nousemalla päätöserässä kolmen maalin takaa lopulta aina voittolaukauskilpailuun edennen ottelun herraksi lukemin 4-3 vl (0-2, 0-1, 3-0, 0-0).

RoKin hävittyä samaan aikaan käydyn karsintapelinsä HeKille Heinolassa, olisivat oululaiset ottaneet aimo harppauksen kohti ensi kauden Mestis-karkeloita suoralla voitolla KJT TuusKista. Toisin kuitenkin kävi, sillä täysin paineettomasti pelannut kotijoukkue kykeni nousemaan lopulta riemukkaaseen kotivoittoon Olli Lähdesmäen kuudennessa laukojaparissa tekaisemalla 4-3-ratkaisuosumalla.

Pitkään näyttikin jo siltä, että K-Laser laskettelee pomminvarmaan vierasvoittoon ja sysää RoKin kuilun partaalle, sillä etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä oululaiset olivat selkeähkösti niskan päällä kaukalossa.

Vahvasti tärkeän kamppailun alkuun tulleet vieraat onnistuivat lopulta ajassa 8:54 siirtymään 0-1-johtoon, kun kokenut kehäkettu Aku Joki-Erkkilä ohitti tuusulalaismaalia vartioineen Janne Lindbergin lähietäisyydeltä lähteneellä laukauksella.

Johtomaalista lisää potkua kintereisiinsä saanut K-Laser värkkäsi avauserään vielä toisenkin nyytin, kun tällä kertaa ylivoimalla oli Sami Eeron vuoro onnistua maalinteossa lähes samoilta askelmerkeiltä, kuin mitä Joki-Erkkilä oli muutamaa minuuttia aiemmin niitannut kumimuikun nuottaan.

Lähes täysin altavastaajana avauserässä olleiden isäntien olo kaukalossa ei liiemmin toisessakaan erässä helpottunut ja vielä vähemmän KJT TuusKin kiriä helpotti Timo-Pekka Römpötin ryntäyksestä ajassa 27:20 saama 5+20 minuutin rangaistus. K-Laser ei kuitenkaan vahvasta myllytyksestä huolimatta onnistunut käyttämään pitkää pakkopeliä hyödykseen, mutta Olli Lähdesmäen jäähy koitui sen sijaan tuusulalaisten kohtaloksi muutamaa minuuttia ennen erätaukoa.

Illan kolmannen K-Laser-osuman tinttasi Akseli Mattilan oivasta poikittaissyötöstä laukomaan päässyt Jani Södö, jonka viuhuva kuti yllätti maskissa olleen KJT TuusKi-vahti Lindbergin täydellisesti. 0-3-maalin jälkeen hallissa tuskin ketkään muut kuin kotijoukkueen pelaajat uskoivat nousun olevan mahdollista, sillä niin vahvalta oululaisten meno kohti voittoa vaikutti.

Täyskäännös

Päätöserään tuli kuitenkin todella latautunut kotijoukkue, jonka päävalmentaja Pekka Siikala oli pukukopissa osannut keitellä oikeanlaiset käärmekeitokset vastustajan päänmenoksi. Enteitä tulevasta tuusulalaisrynnistyksestä tarjosi K-Laser-veskari Pekka Kankaanrannan kuparisen ajassa 43:16 tulittamallaan kavennusmaalilla toiveita herätellyt Mika Taurivuo.

Yksi maali voi tunnetusti antaa aivan järkyttävän määrän lisää voimaa sen tehneen joukkueen otteisiin ja tänään sellainen lisäbuusti oli juurikin Taurivuon täräyttämä 1-3-osuma. Kavennuksen myötä pelin suunta muuttui aivan täysin ja kiekko pyöri ajoittain todella vinhaan tahtiin vieraiden maalin läheisyydessä.

Pitkään näyttikin jo siltä, että K-Laser puolustaa voiton kotiin, sillä kotijoukkue ei meinannut millään päästä kunnollisilta tekopaikoilta hätyyttelemään Kankaanrannan vartioimaa rysää. Edes oululaisten tarjoamat ylivoimamahdollisuudet eivät KJT TuusKia auttaneet ja vajaan 200 katsojan kotiyleisö alkoikin jo odotella mielissään päätössummerin soimista.

Isännät jaksoivat kuitenkin orjallisesti jatkaa työntekoaan sekä loppuun asti yrittämistään ja se palkittiin reilua viittä minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä syntyneellä Pekka Kärkkäisen 2-3-maalilla. KJT TuusKille tämä ei silti riittänyt ja niin vain ajassa 57:39 räjähti Hyrylän jäähalli kovaääniseen ilomylvintään, kun puolustaja Fredrik Vara ampui lähes siniviivan päältä laatan häkkiin ohi voimattoman K-Laser-maalivahti Pekka Kankaanrannan.

3-3-tasoituksen laukonut Vara meinasi jatkoajalla nousta isäntien antisankariksi, miehen napattua rangaistuksen vajaan minuutin miekkailun jälkeen. K-Laser ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa miesylivoimalla ja näin edessä oli voittolaukauskilpailu. Ratkaisua haettiin aina kuudenteen laukojapariin, jonka myötä isäntien Olli Lähdesmäen onnistuminen ja vieraiden Antti Maaningan epäonnistuminen päättivät kamppailun KJT TuusKi voittoon lukemin 4-3.

Katkeralta maistuneen pisteen myötä K-Laser voi perjantaisen (19.3.) päätöskierroksen vierasottelussaan voitolla HeKistä varmistaa pääsynsä vähintään uusintaotteluun Mestis-karsinnoissa, mikäli samaan aikaan RoKi onnistuu kepittämään KJT TuusKin. Jännitys säilyy näin kutkuttavissa karsinnoissa aina hamaan loppuun saakka.