Lindholm masensi Diskoksen

Illan karsintaotteluun KJT sai vieraita Jyväskylästä, kun Diskos saapui ottamaan mittaa Järvenpään ylpeydestä. Suvereenin näytöksen jälkeen pisteet jäivät kotijoukkueelle numeroin 6-0. KJT:n kirkkaimpana tähtenä hääri Miikka Lindholm tehden kaksi maalia.

Ottelun alku oli tasainen. Vierasjoukkue jopa hieman hallitsi peliä KJT:n jäähyillessä. Erän alun ainoa maalipaikka vierasjoukkueelle tarjoutui kolmannella minuutilla, kun Teemu Lavia pääsi puolittain karkuun. Lavian lyöntilaukaus kilpistyi kuitenkin Jaakko Suomalaiseen.

Erän vanhetessa KJT pääsi peliin mukaan ja kymmenennellä minuutilla kotijoukkue siirtyi johtoon. Riku Rahikainen syötti maalin kulmalle Janne-Petteri Vuoriselle. Vuorinen seisoi selkä maalia kohden ja heitti onnekkaan rystyvippauksen, joka meni hölmistyneen Diskoksen maalivahdin Tero Kujalan patjojen välistä sisään.

Johtomaali vapautti selvästi KJT:n peliä, eikä Diskos saanut juurikaan rakennettua hyökkäyksiä.

Erän loppupuolella KJT:n ykköskenttä loi vaarallisimmat maalipaikat. Jaska Vilenillä oli kaksikin kertaa mahdollisuus siirtää kiekko maaliin vapaasta paikasta, mutta Kujala venyi hyviin torjuntoihin. Miikka Lindholm oli myös useampaan kertaan Diskoksen puolustajien kiusana.

Lindholm rankaisee

Toinen erä alkoi kotijoukkueen merkeissä. Heti ensimmäisessä vaihdossa Vilen pääsi yksin maalin eteen, mutta Kujalan heittäytyminen esti maalin.

Erän kolmannella minuutilla KJT siirtyi 2-0-johtoon. Juha Jusslin väänsi hyökkäyspään aloituksesta kiekon maalin eteen Miikka Lindholmille. Lindholm onnistui ujuttamaan kiekon jäitä pitkin Kujalan selän taakse.

Tässä vaiheessa Diskos selvästi alkoi väsyä ja vierasjoukkueen selkärangan rusentuminen kuului katsomoon asti. KJT voitti jatkuvasti kaikki kaksinkamppailut ja perässä luistelleet keltapaidat joutuivat rikkomaan ja koukkimaan pitääkseen tappiolukemat edes siedettävinä.

KJT:n valmentaja Jan Lehti totesikin ottelun jälkeen, että Diskos ei pärjännyt tänään vauhdissa ja tuomarin olisi pitänyt puuttua mailalla hakkaamiseen ja koukkimiseen jo hyvissä ajoin.

Ottelun puolessa välissä järvenpääläiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Aluksi ylivoiman pyörittäminen näytti luokattomalta, mutta samaan aikaan, kun Diskos sai neljännen pelaajan kentälle, onnistui KJT siirtymään 3-0-johtoon. Iippo Suutarinen ja Pekka Nöyränen onnistuivat nopeilla syötöillä pelaamaan Miikka Lindholmin maalin eteen vapaaksi. Lindholm harhautti Kujalan tilanteesta ulos ja laittoi kiekon hallitusti tyhjään maaliin.

Erän 12. minuutilla Riku Rahikainen pääsi yksin Diskoksen maalille. Onnistuneen harhautuksen jälkeen Rahikainen pääsi rauhassa tähtäilemään tyhjään maaliin, mutta veto tulikin maalipuista takaisin kentälle.

KJT neljäs maali nähtiin erän 14. minuutilla. Toni Mustonen katkaisi Diskos-puolustajan avauksen hyökkäyssiniviivalle. Mustosen lähettämä rannelaukaus ponnahti päädystä suoraan maalin eteen, josta Tom Laaksonen pisti kiekon tyhjään maaliin.

Laiskaa pelailua

Viimeisessä erässä ei suuria kiekkoilullisia ihmeitä nähty. Ottelu oli ratkennut KJT:n kolmeen maaliin toisessa erässä. Kaksi maalia kuitenkin ottelussa vielä nähtiin.

Erän alussa KJT sai jo ottelun toisen kahden miehen ylivoiman. Miikka Lindholm sai jälleen ylivoimapyörityksen päätteeksi vapaan vetopaikan. Lindholmin laukaus ponnahti Kujalasta maalin eteen, josta Timo Ahonen laittoi kiekon helposti tyhjään häkkiin.

KJT:n viimeinen maali nähtiin erän puolivälin tienoilla. Mikko Sairanen avasi omalta alueelta Iippo Suutariselle, jonka kova lyöntilaukaus upposi aivan Diskos-maalin yläkulmaan.

Erän loppupuolella molempien joukkueiden puhti oli poissa ja tunnelma oli samanlainen kuin kirkossa. Eniten yleisöä jännitti, onnistuuko Lindholm tekemään hattutempun. Joukkuekaverit petasivat Lindholmille parikin paikkaa, mutta hat-trick jäi tällä kertaa tekemättä.

Huomiota ja kommentteja

Ottelun lehdistötilaisuuteen saapui vain kotijoukkueen valmentajakaksikko Jan Lehti ja Juha Ritala. Lehti oli tyytyväinen kahteen pisteeseen, mutta samalla ruoti illan vastustajaa.

Diskos on heikoin jengi, jota vastaan tässä sarjassa olemme pelanneet. He eivät pärjänneet vauhdissa ja siksi käyttivät mailaa koukkimiseen ja huitomiseen.

Lehdellä onkin hyvä syy olla närkästynyt, sillä kolme KJT-hyökkääjää joutui jälleen jättämään ottelun kesken erilaisten vammojen takia. Riku Rahikainen sai lievän aivotärähdyksen, Matti Luoma sai mailan suuhunsa ja Tommi Elomon olkapää alkoi vaivata.

Loukkaantumisten takia Lehti siirsi Heikki Levon ja Matti Lievosen puolustajista hyökkääjiksi. Viimeisessä erässä nähtiinkin varsin hupaisa tilanne, kun KJT:lla luisteli kentällä 4 puolustajaa samaan aikaan.

Toipilaista Tuomas Forss palannee vahvuuteen ensi perjantaina. Jani Taanosen tilanne on edelleen epävarma. Tänään Taanosen numerolla esiintyi pikkuveli Sami, joka onnistuikin roolissaan saaden KJT:n ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen.

Illan onnistujiin kuuluu Timo Ahonen. Maalin lisäksi Ahosen puolustuspeli ja sijoittuminen onnistui hyvin. Ahosen lisäksi myös Anssi Kostiainen on nostanut profiiliaan.

Diskos ei antanut tänään itsestään kovin hyvää kuvaa. Harvat hyökkäykset kilpistyivät KJT:n maalivahtiin Jaakko Suomalaiseen. Lisäksi joukkueen pelinrakentaminen oli tänään olematonta. Diskos ei tämän illan esityksen perusteella varmasti tule taistelemaan paikasta Mestiksessä.