Ahmat lisäsi KJT:n tuskaa

Paikalliskamppailussa kohtasivat tänä iltana kaksi tappiokierteeseen syöksynyttä joukkuetta. Ahmoilla oli alla neljän ottelun tappioputki, kun taas KJT oli hävinnyt kaksi viimeistä kotiottelua. Tänä iltana Järvenpäässä nähtiin varsin kaksijakoinen ottelu, jossa lopulta Ahmat nousi niukasti voittajaksi.

Ottelun alku lupasi varsin viihdyttävää ottelua. Varsinkin vierasjoukkue oli hereillä heti alkuminuuteista lähtien. Kuten torjuntatilastotkin osoittavat, joutui Jaakko Suomalainen työskentelemään tauotta, kun taas toisessa päässä Patrick Machreich pääsi erittäin helpolla.

Ensimmäisen erän alku oli varsin tarkkaa kiekkoilua. Ensimmäinen hyvä maalipaikka siunaantui vasta kuudennella minuutilla Ahmoille. Jaakko Kolari pääsi puolittain läpi, mutta ei puolustajan estelyistä johtuen saanut vetoa aikaiseksi, vaan ajoi KJT:n maalivahdin päälle.

Heti tämän tilanteen jälkeen alkoivat maaliverkotkin heilumaan. Janne Lehtinen ampui puolustajan jaloista jäätä pitkin. Jaakko Suomalainen torjui vedon suoraan eteensä ja Lehtisen oli helppo viimeistellä tilanteesta Ahmojen ensimmäinen maali.

Kahdeksannella minuutilla Ahmoilla oli tilaisuus siirtyä jo 2-0 johtoon. Juha-Pekka Loikas antoi varsin näyttävän syötön Jukka Penttiselle maalin eteen, mutta tämä ei onnistunut varmasta paikasta viimeistelemään maalia.

Vastahyökkäyksestä KJT tasoitti pelin. Matti Luoma taisteli kiekon kulmassa KJT:lle ja syötti kiekon b-pisteelle Tuomas Forssille. Forssin nopean rannevedon onnistui Machreich vielä torjumaan, mutta rebound-kiekon pystyi Iippo Suutarinen sutimaan maalin perukoille. Suutarisen maali olikin ainoa varteenotettava maalintekopaikka KJT:lla koko ensi erässä. Tämän jälkeen peliä hallitsikin Ahmat, jolla oli useampikin mahdollisuus ratkaista peli jo ensimmäisessä erässä.

12. minuutilla Ahmat siirtyi KJT:n vaihtovirheen jälkeen 2-1 johtoon. KJT:n koko kenttä luisteli samaan aikaan vaihtoon ja Ahmat pääsi hyökkäämään neljällä yhtä vastaan. Kim Sjöblom ratkaisi tilanteen itse ampuen heti siniviivan jälkeen. Tämän vedon Suomalainen vielä onnistui torjumaan, mutta paluukiekosta Sjöblom laittoi pelivälineen maalin perukoille.

Erän 17. minuutilla Ahmojen kolmas maali oli enemmän kuin lähellä. Ahmapeluri onnistui jo nostamaan kiekon maalin kulmalta Suomalaisen selän taakse, mutta maali oli juuri siirtynyt pois paikaltaan eikä tuomari sen vuoksi hyväksynyt maalia.

19. minuutilla oli vielä KJT:lla mahdollisuus tasoittaa tilanne. Ahmojen puolustaja hölmöili kiekon suoraan Jaska Vilenin lapaan, joka pääsi kasvotusten Ahmojen maalissa pelanneen Machreichin kanssa. Veto kuitenkin suuntautui päin maalivahtia.

KJT painostaa, Ahmat rankaisee

Toiseen erään KJT tuli uudella sykkeellä. Heti ensimmäisellä minuutilla Tuomas Forssin hyvän laukauksen pystyi Patrick Machreich vaivoin torjumaan. Seitsemännellä minuutilla oli jälleen Forssin paikka. Tällä kertaa etukulmaan suuntautuneen vedon nappasi Machreich komeasti kiinni.

Vaikka kotijoukkue onnistuikin luomaan tilanteita, niin erän ainoan teki Ahmat. Juha-Pekka Loikas näki hienosti keskialueella Miikka Jäskeen, joka pääsi hyökkäysalueelle vastassa vain KJT:n Ville Raatikainen. Jäske huiputti Raatikaista ja Suomalaista mennen tullen. Suomalainen ja Jäske kaatuivat maalin taakse ja Raatikainen jäi kontillaan maalin eteen. Jääske sohi kiekon maalin eteen, josta kontillaan ollut KJT puolustaja onnistui huitaisemaan sen suoraan Aki Elomaalle. Elomaa kiitti kauniisti ja laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen KJT yritti koko toisen erän lopun raivokkaasti kavennusta. Miikka Lindholm, Kai Öhberg ja Mikko Sairanen eivät kuitenkaan onnistuneet hyvistä paikoista huolimatta.

Kolmas erä alkoi tasan siitä, mihin toinen päättyi. Pelin painopiste kääntyi lopullisesti kotijoukkueelle. Erän alkupuolella ylivoimaisesti paras paikka oli Jussi Saarisella. Hän sai loistavan syötön maalin eteen Miikka Lindholmilta, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla laittamaan kiekon ohi tyhjän maalin.

Lopulta KJT sai ansaitun kavennusmaalin vain puolitoista minuuttia ennen pelin loppua. KJT:n pyörittäessä peliä ilman maalivahtia toi Iippo Suutarinen kiekon maalinedusruuhkaan, josta lopulta Kimmo Pikkarainen sai työnnettyä kiekon maaliin.

KJT:n ilo oli kuitenkin varsin lyhytaikaista, sillä miltei heti aloituksen jälkeen tuomittiin Ossi-Petteri Grönholmille rangaistus varsin heppoisin perustein. Alivoimalla ei KJT enää kyennyt luomaan painetta, vaan Ahmat piti loppuajan kiekkoa hallitusti vieden sarjapisteet mukanaan Hyvinkäälle.