TUTO avasi Mestis-finaalit ryöstöllä täydestä Keuruun jäähallista

MESTIS / Raportti
Kalle Valtola hiljensi Keuruulaisyleisön kahdella hienolla maalilla.
Mestiksen kevään finaalisarja käynnistyi perjantaina Keuruulla 985 katsojan edessä. Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa ottelussa hetkensä, mutta TUTO onnistui Kalle Valtolan johdolla nappaamaan ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

KeuPan historian ensimmäinen esiintyminen loppuotteluissa oli houkutellut halliin 985 katsojaa, mikä on selkeästi kauden kovin yleisömäärä. Kovasta kannustuksesta huolimatta kansa joutui poistumaan pettyneenä, kun TUTO nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

− Hyvä kiinnitys meiltä. Tulimme tänään valmiina peliin, ottelun edetessä ote vähän herpaantui ja päästimme kotijoukkueen varkain peliin mukaan. Pystyimme kuitenkin korjaamaan rivit, summasi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

KeuPa pystyi varsinkin ottelun alussa rakentelemaan paikkoja oivallisella kiekonsiirtelyllään. Se pelasi hyökkäysalueella tilanteet loppuun asti ja aiheuttikin TUTOlle päänvaivaa.

Avauserän herraksi itsensä taisteli kuitenkin TUTO tähtipakki Kalle Valtolan kahden, pitkälti yksilötaidollaan värkkäämän maalin ansiosta. Valtolan molemmat osumat syntyivät komeilla laukauksilla, joiden edessä Lassi Lehtinen oli voimaton.

Maalienkin ansiosta TUTO otti pelin yhä enemmän hallintaansa erän edetessä. Valtolan osumien välissä Timi Lahtinen pääsi kokeilemaan maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta.

− Tärkeintä on, että ensimmäinen kiinnitys tuli. Finaalit ovat alkaneet, loistava tunnelma oli hallissakin, kehaisi Elomo Keuruun täyttä hallia.

Toisen erän alkuun TUTO tuli kovaa. KeuPalla oli vaikeuksia saada tilaa hyökkäysalueelta, ja joukkueen ensimmäinen ylivoimakin kuihtui lähinnä alueelle pääsemisen vaikeuteen. Erän puolivälin lähestyessä joukkue kuitenkin piristyi, ja kultakypärä Markus Jokinen pääsikin pariin oivaan tekopaikkaan.

− Finaalit on tosiaan avattu. Ensimmäiseen puoleentoista erään hävisimme tämän pelin. Menköön jännityksen piikkiin tai mihin ikinä meneekään. Positiivista tästä illasta on, että oma pelimme riittää täysin. Kun pystymme olemaan omassa pelissä kiinni, niin meillä ei ole mitään hätää, mietti KeuPan pääkäskijä Mikko Heiskanen.

KeuPa tuli peliin mukaan, kun Aleksi Luhtalampi onnistui maalin edestä irtokiekosta. Muutenkin keuruulaisten puolelta hyviä otteita esittänyt kolmosketju sai näin palkinnon hyvästä työstään. Maalistaan selkeästi piristynyt kotijoukkue loi erän lopulla tukun paikkoja myös tasoitukseen, mutta Julius Pohjanoksa kesti.

Keuruulaisten vahva painostus jatkui myös kolmannessa erässä, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Sen sijaan TUTO lisäsi hieman varkain johtoaan, Aki Juusela tuli yksin alueelle, lähti rohkeasti haastamaan ja laukoi pelin 1−3:en.

Keuruulaiset eivät kuitenkaan tästä lannistuneet, vaan Joonas Niemelä toi isännät uudelleen maalin päähän ainoastaan vajaat kolme minuuttia myöhemmin. KeuPa ei jäänyt kauas tasoitusmaalistakaan, mutta lopulta Juusela sinetöi illan toisellaan loppulukemat tyhjään maaliin.

− Kaveri otti kiinnityksen täältä, me lähdemme ottamaan sitä sunnuntaina Turusta. Parannetaan omaa peliä ja keskitytään siihen, Heiskanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle