Keuruulaisilta kunnon kiri kotikaukalossaan – "Tiesimme kyllä, että KeuPa taistelee loppuun asti"

KeuPa juhli pitkästä aikaa kotikaukalossaan.
KeuPa nousi vaikeuksien kautta voittoon lauantaina kotiyleisönsä edessä. Nihkeästi alkanut peli kääntyi lopulta komeaan 5–4-voittoon ja Samuel Salosen hattutemppuun.

Perjantaina kotikaukalossaan pienestä tehottomuudesta kärsinyt TUTO sai lauantai-illan otteluun paremman alun, sillä Hannu Kurua onnisti jo ensimmäisen kahden minuutin jälkeen. Ennen erän puoltaväliä lukemat olivat jo 2-0 vieraille, kun Aki Keinänen onnistui ylivoimalla.

Ja kun peli kerran saatiin pyörimään, pyöri se hyvin läpi erän. Turkulaisvieras painoi hurjana kerta toisensa jälkeen kohti keuruulaismaalia. KeuPalla oli vaikeuksia päästä pois omasta päästä ja huolimattomat syötöt pilasivat lähes kaikki hyökkäysyritykset.

Erän piti vanheta aina viime minuuteille asti, kunnes yksi äkäinen hyökkäys puri: Roberts Locans ohitti vaivatta hetkellisesti hitaalla käyneen Karolus Kaarlehdon, ja KeuPa sai lähteä toiseen erään hivenen mukavammista asetelmista.

TUTOn kolmas maali kuohutti

Toisen erän alku enteili kotijoukkueelle hyvää, sillä 2-2-tasoitusmaali syntyi salamavauhdilla. Erä oli ehtinyt vanheta vain 22 sekuntia, kun Jere Friberg sujautti pikkumustan maalin.

− Olemme antaneet pelkkiä halpoja maaleja maajoukkuetauon jälkeen. Ei edes ikämiesten höntsäkiekossa tule tuollaisia. Tiesimme kyllä, että KeuPa taistelee loppuun asti, totesi TUTO-luotsi Miika Elomo.

− Mekin annoimme tänään helppoja maaleja. Okei, olimme jäähyllä, mutta ei noin vaarallisen joukkueen kanssa voi ottaa jäähyjä, tuumi KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen.

Turkulaisvieras alkoi kuitenkin ottaa hallintaa takaisin ja pian ottelu muuttui keuruulaisille jälleen varsin hankalaksi. Aki Keinäsen illan toinen täysosuma sai yleisön ja maalivahti Roope Urpolahden kuumenemaan.

Urpolahti oli juuri sulkemassa kiekkoa, kun paikalle ilmestyi Keinänen mailoineen ja nappasi kiekon veskarin hanskojen tuntumasta. Urpolahti ja keuruuslaiyleisö pitivät maalia epäoikeutettuna, mutta maali hyväksyttiin ilman videotarkastuksia.

− Toiset erät ovat olleet meidän vahvuus tällä kaudella. Vieraissa pelaamme yksinkertaisesti eikä sen tarvitse olla niin kaunista, totesi Keinänen Fanseatin haastattelussa.

Salonen kavensi, tasoitti ja ratkaisi

Vaikka Kuru vei pian Keinäsen maalin jälkeen turkulaiset vielä tuntuvampaan 4-2-johtoon, paransi keuruulaisisäntä peli-ilmettään pienin askelin. TUTO oli hallitsevampi osapuoli, mutta sai KeuPakin luotua aika ajoin tilanteita turkulaispäätyyn.

− Tulimme hyvin peliin ja joukkue oli valmis. Kahden erän jälkeen meillä oli hanskassa koko paketti ja kolmannessakin vielä, Elomo kommentoi.

Kaksi erää heräiltyään KeuPa kuitenkin äityikin varsin tylyksi isännäksi. Kolmatta erää tahkottiin pitkään maalittomana ja voitto turkulaisille alkoi olla selvä. Keuruulaisisäntä oli kuitenkin toista mieltä ja pian alkoikin hyökkääjä Samuel Salosen maali-iloittelu.

Salonen iski 3-4-kavennusmaalin erän alkupuoliskolla ja 4-4-tasoitusmaalin erän viimeisen minuutin aikana. Eikä tämä vielä riittänyt: hattutemppunsa Salonen viimeisteli jatkoajalla vain 11 sekunnin pelin jälkeen.

− Viiden ottelun tappioputken jälkeen mietimme, uskommeko tähän hommaan enää, mutta päätimme, että uskomme. Työt jatkuu ja hieno fiilis tällä hetkellä, päätti Heiskanen.

− Eihän me kotona liika olla viime aikoina voitettu, joten nämä olivat tärkeät pisteet, vaatimaton Salonen totesi Fanseatin haastattelussa kamppailun tauottua.