Sarjakärki lähes vaivoin voittoon - "Meillä oli hirveää sekoilua"

MESTIS / Raportti
Keuruulaisten lentokeli jatkui pienistä virheistä huolimatta.
Keuruulla perjantai-illassa mentiin kolme erää täyttä vauhtia. KeuPalle kovaksi luuksi jo aiemmin osoittautunut RoKi taisteli loppuun asti, mutta joutui lopulta taipumaan kotijoukkueelle lukemin 3−5.

Joukkueiden sarjasijoituksista huolimatta illan ottelusta oli odotettavissa tasainen kamppailu kauden aiempien kohtaamisten perusteella, vaikkakin viime aikaiset pelilliset esitykset puolsivat sarjakärki KeuPan vievän kohtaamisen.

RoKin päävelmentaja Petri Karjalainen harmitteli tappiota ja antoi tunnustusta kotijoukkueelle ottelun päätyttyä.

− Vastustaja oli tuon verran parempi. Harmittava häviö, mutta meidän pitää löytää keinot, joilla voitetaan nuo kamppailut omassa päässä ja hyökkäyspäässä vastustajan maalivahtia vastaan. Saataisiin sieltä sitten tarvittavat maalit ja toivotut tulokset. Tänään ei saatu. Vastustaja oli hyvä ja mielestäni sarjan paras. Aiheesta sarjan kärjessä ovat. 

Kotijoukkue KeuPan Mikko Heiskanen ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen ja totesi joukkueen kaipaavan selkeää parannusta lauantain otteluun LeKiä vastaan.

− Vähän Petrin (Karjalainen) kanssa eri mieltä, ettei oltu tuon verran parempia. Meillä oli hirveää sekoilua. Paljon on parannettavaa huomiseen. Maalintekopelihän tämä on, ja kolme pistettä, johon olen tietenkin tyytyväinen. 

Kotijoukkue KeuPa aloitti ottelun maalinteon alle neljä minuuttia pelin avauksesta, kun hyvästä hyökkäyspään pyörityksestä Mikko Lahtinen kiskaisi kiekon siniviivan tuntumasta maaliin. Osuma oli Lahtiselle uran ensimmäinen Mestis-maali.

Keuruulaiset pitivät peliä hallinnassa karvaten ja riistäen kiekkoa heti rovaniemeläisten saatua pelivälineen lapaansa. RoKilla oli joitakin kohtalaisia hyökkäyksiä, mutta paljon kertova oli ensimmäinen ylivoima, joka ei lähtenyt toimimaan kunnolla oikein missään vaiheessa.

Ote lipsui vieraille

Kotijoukkueen vahvasta alusta huolimatta vieraat pääsivät erän edetessä peliin mukaan ja saivat paineistettua KeuPan puolustusta, jolloin virheiden kautta avautui RoKille muutamia vaarallisia paikkoja iskeä tasoihin. Lopulta RoKin puolittaisesta läpiajosta seuranneen siirretyn rangaistuksen aikana Jarkko Harjula toi vieraat 1−1:een ajassa 15.54.

− Alku oli hyvä, mutta sitten annettiin omalla hölmöilyllä ja lipsumisella kaverille otetta, Heiskanen tuumasi tyytymättömänä.

Toisessa erässä ei maalipaikoilla mässäilty, ja erityisesti Lassi Lehtisen torjunnat (5) jäivätkin lähes nimellisiksi, vaikka RoKi pääsi kaksi kertaa ylivoimalle. Peli kulki vauhdikkaasti päästä päähän eikä jalkojen liike näyttänyt hidastuvan kummallakaan joukkueella.

Kiivas kamppailu kiekosta jatkui läpi erän, mutta keuruulaisten paineesta huolimatta erätauolle siirryttiin RoKin 2−1-johdossa. Alle minuutti ennen erän loppua RoKi otti hengähdysaikalisän, joka tehosi, kun hetkeä myöhemmin Olli-Matti Järvelä iski vieraiden toisen maalin Tino Metsävainion oivaltavasta jättösyötöstä.

Tasoihin ja ohi

Viimeiselle 20-minuuttiselle KeuPa tuli jälleen kovalla RoKin paineistuksella, joka toikin kotijoukkueelle tasoituksen 2−2:een. Miro-Pekka Saarelainen pääsi vapaasti maalin edestä tuikkaamaan Rasmus Reijolan torjuman paluukiekon maalin perälle.

Hiukan ennen erän puolta väliä joukkueiden pelatessa tasavajaalla pienen laitanahinan vuoksi ottelu keskeytyi hetkeksi RoKin Tuomas Salmelan saatua ikävän osuman kiekosta kasvoihin.

Samainen mies löi taululle 3−2 ylivoimalla, kun erästä oli vajaa yhdeksän minuuttia pelaamatta. Johtomaalista neljä minuuttia myöhemmin Teemu Huttu vei KeuPan kahden maalin johtoasemaan.

RoKin kova loppurutistus toi rovaniemeläiset maalin päähän, kun Tuomas Komulaisen veto yllätti Lehtisen. Vieraiden maalivahditta peluu ei tuonut tasoitusta, vaan Saarelainen karkasi viemään kiekon tyhjiin kaunistellen loppulukemat 5−3:een.

− Muutama kaksinkamppailuhäviö tänään. Lähdetään opettelemaan asioita kohti huomista kotipeliä, Karjalainen totesi suunnaten katseen jo lauantaihin, jolloin Imatran Ketterä saapuu Rovaniemelle.

− Sekoilu kesti aika pitkään, mutta viimeisessä erässä tultiin mukaan ja ratkaisijat nousivat esiin. Tulos on sitten tuossa. Nyt on tärkeää, että palaudutaan ja unohdetaan tämä nopeasti, ja huomista kohti, Heiskanen lopetti.

Muokattu 20.1.2018 klo 21.34: Korjattu Salmelan saaneen osuman kiekosta, ei Jokiselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle