RoKin liike myrkkyä - KeuPalle kauden ensimmäinen tappio

MESTIS / Raportti
Tappiotta ottelusta toiseen kulkenut KeuPa HT ei pysynyt RoKin vauhdissa mukana.
Sarjakärki KeuPa lähti otteluun ennakkosuosikkina mätettyään maaleja lähes liukuhihnalta aiemmissa otteluissa. Kuudes perättäinen voitto jäi kuitenkin haaveeksi rovaniemeläisten järkevän pelin ja muurina toimineen Rasmus Reijolan ansiosta.

KeuPa HT:n viimeisimmissä otteluissa oli jo näkynyt viitteitä pelihallinnan puutteesta, ja keskiviikkoillan ottelussa RoKia vastaan puutteet kostautuivat. Rovaniemeläisten luisteluvoima ja kyky maalintekoon toi hallitun pelin jälkeen Lapin ylpeydelle ansaitut täydet pisteet.

− Meiltä erittäin laadukas vieraspelaaminen. Voitto sarjan kärkeä vastaan, joka on erittäin laadukas vastustaja. Kovaan arvoon nostetaan voitto ja me ansaittiin tämä, RoKin Petri Karjalainen totesi tyytyväisenä.

− Meillä oli puhetta ennen peliä, että pitää olla hyvä startti peliin heti alusta. Pitää olla valmiina, kun se on tuottanut vaikeuksia, mutta ei se ihan tänäänkään lähtenyt, KeuPan Niko Härkönen harmitteli.

Vauhdilla jalat alta

Ottelun alkuminuuteilla molemmat hyökkäsivät vuorollaan, eikä kumpikaan jarrutellut turhia keskialueella vaan painoivat vauhdilla hyökkäysalueelle. Keskialuetta ei myöskään pyritty suuremmin tukkimaan.

Alun tasaisuus muuttui nopeasti RoKin hallinnaksi eikä kotijoukkue saanut kuin hetkittäin vietyä pelin omaan hyökkäyspäähän. Vähäisistä tilaisuuksista huolimatta keuruulaiset kokeilivat Rasmus Reijolan virettä RoKin maalilla kiitettävästi.

Rovaniemeläisten ote kiekosta toi vieraille ottelun avausmaalin, kun nopea omista lähtö tuotti loistavan paikan Malo Villelle ohjata kiekko Sebastian Ylösen ohi Aleksi Poikolan vedosta.

− Pojat oli erittäin hyvin valmistautuneita, se näkyi heti, kun kiekko tipahti jäähän, Karjalainen kehui suojattejaan.

− Ensimmäinen erä oli täysin kaverin. Meillä luistelupeli, kaksinkamppailut ja kaikki irtokiekot hävittiin. Sitä kautta tehtiin todella vaikeaksi se erä meille, Härkönen pohti.

KeuPan vaikeudet saada oma peli kunnolla käyntiin antoi tilaa RoKille luistella alta pois jokaisessa tilanteessa. Rovaniemeläisten hyvä liike tuotti ottelun toisen vierasmaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Nopean omista nousun päätteeksi Julius Hermonen nosti paluukiekon yli Ylösen, joka makasi jäässä torjuttuaan Tino Metsävainion vedon.

Toiseen erään kotijoukkue tuli paremmalla vauhdilla ja sai otetta pelistä pyörittäen omaa hyökkäystä RoKin puolustuspäässä. Hyvä liike tuotti erän aikana useamman ylivoiman, mutta tulosta ei aiemmissa peleissä loistanut KeuPan ylivoimapeli tuottanut.

Rovaniemeläisten alivoima toimi hyvin, eivätkä keuruulaiset saaneet luotua kunnollisia maalintekopaikkoja muutamaa kertaa enempää. RoKin ylivoima ei myöskään tuottanut lisämaaleja. Jäähyt aiheuttivat pelin rikkoutumista molemmille jossakin määrin ja toinen erä oli enemmän aaltoilevaa puolin ja toisin.

Maaleitta kohti kolmatta

Kotijoukkueen avausmaalia ei näkynyt toisessa erässäkään, vaikka KeuPa sai oman pelin paremmin kulkemaan ja pystyi paineistamaan enemmän. KeuPan huolimattomuus ja löysä pelaaminen johti usein tilanteeseen, jossa RoKi nappasi kiekon ja suuntasi vauhdilla pois omalta puolustusalueelta.

− Toiseen erään saatiin vähän parsittua kasaan ja pumpattua, että saatiin jalkaa liikkeelle. Saatiin meidän peliä näkymään vähän enemmän, mutta kokonaisuuden osalta jäi piippuun, Härkönen kertasi.

Viimeiseen erään KeuPa lähti hakemaan kavennusmaaleja, ja hyvä liike toikin lisää ylivoimatilaisuuksia. Kotijoukkueen avausmaali odotutti itseään yli erän puolen välin kolmanteen ylivoimaan, kun läpi ottelun hyvin esiintynyt Waltteri Lehtonen pääsi ujuttamaan kiekon ohi Reijolan.

Tätä ennen RoKi oli selvittänyt helpohkosti kaksi alivoimaa ja tehnyt kolmannen maalinsa. Vieraiden 0−3-maali syntyi keskialueen avauksen jälkeen Tuomas Komulaisen napattua kiekon syötönkatkolla ja tarjoilemalla kääntösyötön takaa tulevalle Olli-Matti Järvelälle.

− Alivoima pelaaminen toimi meillä tänään hyvin. Mutta vähän turhan paljon jouduttiin tappamaan alivoimalla. Pitää löytää keinot, että pysytään enemmän viidellä pelissä, Karjalainen tuumasi.

KeuPan kavennusmaali piristi keuruulaisten peliä, mutta vieraiden liike oli liikaa kotijoukkueelle. KeuPa haki vielä rohkeasti kavennusmaaleja ilman maalivahtia reilu kaksi minuuttia ennen erän loppua. Riski ei tuonut toivottua tulosta, vaan RoKin Järvelä iski viimeisen niitin jälleen Komulaisen avustuksella.

− Vastustaja oli tänään todella hyvä. RoKi oli jämäkkä ja aktiivinen. Oikea joukkue voitti, Härkönen myönsi.

− Viidellä pakilla pelattiin 55 minuuttia, että sekin lisää tämän puolustamisen ja voiton arvoa. Pelattiin hyvä peli joukkueena ja jätkät pisti itsensä likoon. Hyvä, että saatiin siitä tämmöinen tulos, Karjalainen päätti.

RoKi jatkaa vieraskiertuettaan levähtäen Jyväskylässä, josta joukkue jatkaa perjantaiksi Turkuun TUTOn vieraaksi. KeuPa puolestaan matkaa perjantaina Iisalmeen, jossa vastassa on IPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle