Peliitat yllätti vieraskaukalossa KeuPan - ”Oltiin ihan paskoja”

Samuel Salonen iski ottelun ratkaisuosuman.
Sarjakärki KeuPa isännöi perjantain Mestis-kierroksella Peliittoja, joka rämpii sarjataulukon viimeisellä sijalla. Vierailijat järjestivätkin pienimuotoisen yllätyksen napaten täyden pistepotin.

Illan kamppailu oli joukkueiden tämän kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Aiemmatkin kaksi kamppailua oli päättynyt vierasvoittoihin, kun ensin lokakuussa KeuPa kävi hakemassa pisteet Heinolasta, ja marraskuussa pelatussa toisessa ottelussa Peliitat puolestaan nappasivat voiton Keuruulla.

Avauserä sujui KeuPan hallinnassa. Kotijoukkue loi tukun maalipaikkoja ja pääsi kahdesti kokeilemaan ylivoimallakin, mutta tuloksetta.

Ottelun toista erää oli pelattu vajaat kaksi minuuttia kun keuruulaiset pääsivät jälleen kokeilemaan ylivoimalla onnistumatta vieläkään. KeuPa jatkoi vahvaa hallintaansa ja reilun neljän peliminuutin jälkeen Lauri Huhdanpää karkasi läpiajoon mutta Peliittojen maalilla Sami Suni torjui yrityksen ja nappasi vielä paluukiekosta tulleen toisenkin laukauksen kiinni.

KeuPan hukatessa paikkoja heinolalaiset saivat myös mahdollisuutensa. Läpiajosta Peliitat ei vielä saanut kiekkoa verkon perukoille mutta hetkeä myöhemmin Pelicansista lainalla oleva Kimi Koivisto niittasi vierailijat 1—0-johtoon. Maali oli 24-vuotiaan laitahyökkääjän ensimmäinen tämän kauden Mestiksessä. Alkukaudesta Koivisto on kerännyt vyölleen 22 liigaottelua.

Kahdeksan minuuttia oli toista erää pelattu, kun Peliitat pääsi yrittämään ylivoimalla johdon kasvattamista. Ylivoimasta huolimatta varsinaisia vaaratilanteita ei nähty. Vain reilu minuutti jäähyn päättymisen jälkeen ja vierailijat iskivät jälleen. Tällä kertaa asialla oli Valtteri Lipiäinen ja lukemat 2—0.

KeuPa heräsi taistelemaan

Vajaat kahdeksan minuuttia ennen toisen erän päättymistä Peliitat pääsi pelaaman kaksi minuuttia ylivoimalla KeuPan Teemu Hutun istuessa rangaistusta kampituksesta. KeuPa kuitenkin kesti alivoiman ja säilyi takaiskulta.

KeuPa sai alivoimasta virtaa ja kavensi ottelun Miro-Pekka Saarelaisen johdolla kun toista erää oli vajaat kolme minuuttia pelaamatta.

Vain 34 sekuntia edellisestä ja kotijoukkue punnersi jo tasoihin. Tällä kertaa maalin teossa onnistui Markus Jokinen, jolle täysosuma oli jo kauden kymmenes.

Kolmas erä sujui huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Molemmat joukkueet pelasivat tarkemmin kuin avauserissä ja maalipaikat olivat harvemmassa.

Ottelun ratkaisu nähtiin kun alle neljä minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Vierasjoukkueen Samuel Salonen ampui napakan rannelaukauksen ja se painui vastustamattomasti ohi yllättyneen KeuPa-vahti Samuli Tervon.

Heinolalaisten päävalmentaja Santeri Heiskanen oli myös tyytyväinen loukkaantumisen jälkeen kaukaloihin palanneen Salosen onnistumisesta.

— Samuel Salonen tuli takaisin pitkän tauon jälkeen ja sai hienon onnistumisen.

KeuPa sai vielä viimeisiksi minuuteiksi aikaan kovan loppurynnistyksen mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty ja näin Peliitat nappasivat täyden pistepotin kotiinviemisiksi.

"Paska peli"

Vieraiden käskyttäjä Heiskanen oli tyytyväinen etenkin, kun kyseessä oli erityinen ottelu hänelle.

— Puolustettiin hyvin tiiviisti ja tehtiin tarvittavat maalit. Muutenkin hieno peli meidän pojilta. Sillä tavalla erityinen oli vielä minulla, että KeuPalla oli luukkuvahtina oma poika, siis ihan lihaa ja verta. Vaikka on nämä Heinolan pojatkin kuin omia poikia, hän viittasi KeuPan kakkosvahtina toimineeseen Aleksanteri Heiskaseen.

Kotijoukkueen leirissä tunnelmat olivat päinvastaiset. KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ei sanojaan säästellyt ruotiessaan omiensa suoritusta.

— Minä en lähde tätä peliä yhtään purkamaan. Me oltiin ihan paskoja tänään. Paska peli. Kaverit eivät ole ihan tasollaan nyt. Huomenna on uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Toivottavasti jokainen tarttuu siihen, minulla ei ole muuta sanottavaa.