KeuPan marssi kohti pudotuspelejä jatkuu

MESTIS / Raportti
Emppu Pulliaisen ja muiden keupalaisten katse on yhä pudotuspeleissä. (Arkistokuva)
Lauantaihin kolmen ottelun pisteputkessa lähtenyt KeuPa nousi 3-2-voitolla jo pisteen päähän Mestiksen pudotuspeleistä. Joukkueen ase voittoon lauantaina oli Peliittojen hyökkääjien pitäminen poissa oman maalinsa edestä.

KeuPa oli kotijäällään myös hyökkäyspelissä vieraitaan ehkä askeleen edellä läpi illan. Tästä yksi osoitus on maalivahtien torjuntamäärät, kun isäntien Petri Pitkänen joutui torjumaan 16 kertaa Peliittojen maailmanmestarivahti Emil Larmi ottaessa 26 koppia.

Kolme pistettä jäi lopulta Keuruulle maalin erolla. Potin tärkeys oli havattavissa myös KeuPan pelaajien kommenteista.

− Nämä ovat tärkeät pisteet. Tässä vaiheessa kautta jokainen piste on tietysti tärkeä, ei väliä kuka on vastassa. Peliitat on meidän yläpuolella, joten siinä mielessä tämä oli tärkeä voitto, isäntien ykkösketjun keskellä hyökännyt Taneli Maasalo huomautti Fanseatin haastattelussa.

Kummallakin joukkueella vaikutti olevan lauantaina vaikeuksia päästä aivan parhaalle maalintekosektorille. Viidestä osumasta kaksi syntyi aivan lähietäisyydeltä, ja nämäkin maalit olivat ylivoimapelin aikaansaannoksia.

Isäntäjoukkueelle maalasivat vauhdikkaassa ja tasaisessa taistossa Juuso MörskyJuho Tommila ja pisteet 1+1 nakuttanut Emppu Pulliainen. Peliittojen maalit olivat puolestaan Tuukka Rajamäen ja Roni Rukajärven käsialaa. KeuPalta pisteiden valossa erottuivat myös kaksi syöttöpistettä tilastoihinsa merkkauttanut Pasi Kouvalainen sekä vierailta astaavat tehot kuitannut Miska Siikonen.

Kuluvan sesongin ensimmäinen voitto Peliitoista tuli KeuPalle makeaan paikkaan. Tiivin alakerran sekä voittoon riittävän tehokkaan hyökkäyspelin ansiosta Peliitat jäi yllättävän aseettomaksi, vaikkei se selkeästi huonompi missään nimessä ollutkaan.

Tuloksen myötä keuruulais- ja heinolalaismiehistöä erottaa nyt pudotuspeliviivan ympärillä ainoastaan piste. KeuPan kapteenilla Maasalolla on varsin selkeät teesit siihen, miten yhdeksäs sija vaihtuu pudotuspelipaikkaan ennen runkosarjan päätöstä.

− Samanlaisella ilmeellä mennään kuin mikä viime aikoina on ollut.

− Hyvä liike, pelataan kiekkoa maalille ja puolusutetaan hyvin. Meidän maalivahdit hoitavat loput, Maasalo kertoi Fanseatin haastattelussa.

Heinolalaisjoukkue yrittää katkaista neljän ottelun tappiokierrettään ensi keskiviikkona Joensuussa Jokipoikien vieraana. KeuPa on puolestaan tulessa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, kun se kohtaa kivenkovan sarjakärjen Jukurit.

− Paketti pitää olla tosi tiivis siellä (Mikkelissä). Vastustaja on todella vaarallinen, KeuPa-kippari Maasalo jutteli tulevasta Jukurit-pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle